[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 538
9 029
113
Nem jutottak el a valószínűsíthetően kitűzütt céljukig, de ne legyenek illúzióid, legyőzték a sorkatonákat.

A hiteddel nem tudok mit kezdeni, egyszer talán megjön a józan eszed, vagy csak a legelemibb formában találkozol katonai kiképzéssel és akkor rájössz, hogy mekkora marhaságot írtál ide.
jajj nekem
veled szembem, aki egyszer tán itt azt állította nem "hivatásos" én 1991-ben már főhadnagy voltam :)
aztán más irányba fordultam
a vakságoddal nem lehet mit kezdeni, de így "szeretünk". legalább van min/kin röhögni
:D :D

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 423
90 372
113
jajj nekem
veled szembem, aki egyszer tán itt azt állította nem "hivatásos" én 1991-ben már főhadnagy voltam :)
aztán más irányba fordultam
a vakságoddal nem lehet mit kezdeni, de így "szeretünk". legalább van min/kin röhögni
:D :D

Lehet, hogy vak vagyok de legalább ha vakságomból kifolyólag nem is láttam, de éreztem és hallottam már katonai kiképzést testközelből. Erre a hallásra és érzetre alapozva tudom azt állítani, hogy teljes marhaság a 2-3 hetes vágyálmod. Ha te 91-ben főhadnagy voltál és ki mered ejteni a szádon, hogy 2-3 héttel lehet katonát harcba küldeni, már ne is haragudj, de az minden szkmaiság legalja. Azt elfelejted, hogy az ukrán hadsereg eredményesen védekezik az orosszal szemben, mert amit ti óriási győzelmeknek és mittudom én még minek harangoztok be, az csupán heti néhány km-es előrehaladás és már ott tartunk, hogy a harcászati szintű áttörést* (amit kihasználni még soha nem tudtak az oroszok, hisz a sikerkifejlesztés pláne az üldözés részét megvalósítani nem tudták egyetlen alkalommal sem) is úgy kezelitek, mintha a Bagratyion-hadművelet elevenedett volna meg 2025-ben.

*Amiből idén ha jól számoltam eddig csupán 4-et sikerült bemutatniuk, de az biztos, hogy 10 alatt vana számuk, holott immár 7,5 hónapja folyamatos offenzívában van az oroszhaderő, hisz a tavaszi és nyári offenzíva közt nem tartottak hadműveleti szünetet.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 538
9 029
113
Lehet, hogy vak vagyok de legalább ha vakságomból kifolyólag nem is láttam, de éreztem és hallottam már katonai kiképzést testközelből. Erre a hallásra és érzetre alapozva tudom azt állítani, hogy teljes marhaság a 2-3 hetes vágyálmod. Ha te 91-ben főhadnagy voltál és ki mered ejteni a szádon, hogy 2-3 héttel lehet katonát harcba küldeni, már ne is haragudj, de az minden szkmaiság legalja. Azt elfelejted, hogy az ukrán hadsereg eredményesen védekezik az orosszal szemben, mert amit ti óriási győzelmeknek és mittudom én még minek harangoztok be, az csupán heti néhány km-es előrehaladás és már ott tartunk, hogy a harcászati szintű áttörést* (amit kihasználni még soha nem tudtak az oroszok, hisz a sikerkifejlesztés pláne az üldözés részét megvalósítani nem tudták egyetlen alkalommal sem) is úgy kezelitek, mintha a Bagratyion-hadművelet elevenedett volna meg 2025-ben.

*Amiből idén ha jól számoltam eddig csupán 4-et sikerült bemutatniuk, de az biztos, hogy 10 alatt vana számuk, holott immár 7,5 hónapja folyamatos offenzívában van az oroszhaderő, hisz a tavaszi és nyári offenzíva közt nem tartottak hadműveleti szünetet.
arany drága bogárkám. ne tessen már ennyit csúsztatni, mert a végén arcra esik.
hol mondtam ÉN, hogy lehet?. azt mondtam, hogy sajnos már akár néhány napos ún. "kiképzés" után bizony az ukránok kizavartak egységeket a frontvonalra. erről itt is volt cikk.
továbbá: engem sohasem érdekeltek az orosz győzelmek, veszteségek. ukránokat utálom, de attól oroszokat még nem kell szeretnem. mondjuk ukránoknál már csak az "egyesült európa" gondolatát rühellem jobban :)
továbbá: nem tudom milyen kiképzéseket láttál (jó messziről), de én most is "benne vagyok" a kadét programban, és az acélkockában :)

oroszok köszönik szépen jól el vannak. tény nem a legszebb, leghatékonyabb háborút mutatják be, de ez szvsz nem a mi gondunk.
az már inkább, hogy elég gyors ütemben fejlesztenek, és bizony gyakorlatban is tesztelik a fejlesztéseket. ezt te itthon mikor tudod megtenni?

közben Oroszországban is történnek események. ott is probléma a migráció. egy új törvény alapján elvehetik egy migráns orosz állampolgárságát (ha rendelkezik ilyennel), ha súlyos bűncselekményt követ el.
tovább növekedett az orosz aranytartalék mennyisége, mintegy 5%-kal az elmúlt negyedévben
megnövekedett a nyugat-európai gázvásárlás volumene oroszországtól (szankciók, ugye?)

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 711
89 803
113
Nem jutottak el a valószínűsíthetően kitűzütt céljukig, de ne legyenek illúzióid, legyőzték a sorkatonákat.
Kit győztek le? Mindössze pár száz sorkatona volt a határ mentén az FSZB-nek segítve a határőrzést. Komoly orosz erők nem voltak a kurszki régióban és a határ védelmének kiépítésére kiutalt állami 19 milliárd Rubel nagy részét a Kurszki régió kormányzója és scapata ellopta.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 423
90 372
113
Kit győztek le? Mindössze pár száz sorkatona volt a határ mentén az FSZB-nek segítve a határőrzést. Komoly orosz erők nem voltak a kurszki régióban és a határ védelmének kiépítésére kiutalt állami 19 milliárd Rubel nagy részét a Kurszki régió kormányzója és scapata ellopta.
Pár száz ukrán katona hetekig képes feltartani az orosz haderő támadásait mielőtt valahol sikerül beékelődni az oroszoknak a védelembe, vagy annyira visszanyomni az ukránokat, hogy bekerítés fenyegessen.

• Vicces
Reactions: sidewinder12

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 970
20 314
113
Nem csoda hogy idén elmarad !!!! :D :D :D :D

Hivatalosan hat év büntetőtáborra ítélték Vlagyimir Seszterov orosz vezérőrnagyot, miután 26 millió rubelt sikkasztott el a moszkvai Patriot Park építésekor.

GwE__2GWcAAzDxZ
go700.jpg

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 899
2 572
113

Hivatalosan hat év büntetőtáborra ítélték Vlagyimir Seszterov orosz vezérőrnagyot, miután 26 millió rubelt sikkasztott el a moszkvai Patriot Park építésekor.

GwE__2GWcAAzDxZ
go700.jpg
A legtobb orosz oligarha nem ismer ilyen kis szamot. Szerintem biztos ertetlenul allnak az eset elott hogy miert kell azert a par kopekert igy meghurcolni azt az embert.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
2 003
12 091
113

GwE__2GWcAAzDxZ
go700.jpg
Mi marad el idén?

Egyébként annyi a különbség az ukrán és az orosz rabló tábornokok között, hogy az oroszok börtönbe mennek, ukrán társaik pedig nagyköveti kinevezéseket, jól fizető, sokszor külföldi politikai állásokat kapnak.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 423
90 372
113
Mi marad el idén?

Egyébként annyi a különbség az ukrán és az orosz rabló tábornokok között, hogy az oroszok börtönbe mennek, ukrán társaik pedig nagyköveti kinevezéseket, jól fizető, sokszor külföldi politikai állásokat kapnak.
A haverok ugyanúgy lopnak tovább, aki nem haver annak a helyére pedig haver kerül.

• Robot
Reactions: megazez

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 970
20 314
113
Pontosan 11 évvel ezelőtt, keleti idő szerint 16:20:03-kor Donyeck megye felett egy orosz Buk föld-levegő rakéta robbant fel a Malaysian Airlines 17-es járatának pilótafülkéje felett, halálosan megsebesítve a repülőgépet és megölve mind a 298 utast, aki a fedélzeten tartózkodott.

GwD_hs9XUAAd11X

• Vicces
Reactions: megazez and Sniper

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 899
2 572
113
Mi marad el idén?

Jol ertem hogy azt mondtad hogy ugyanolyan korruptak az oroszok mint az ukranok?

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 899
2 572
113
Pontosan 11 évvel ezelőtt, keleti idő szerint 16:20:03-kor Donyeck megye felett egy orosz Buk föld-levegő rakéta robbant fel a Malaysian Airlines 17-es járatának pilótafülkéje felett, halálosan megsebesítve a repülőgépet és megölve mind a 298 utast, aki a fedélzeten tartózkodott.

GwD_hs9XUAAd11X
Girkin meg buszkelkedett is vele. Aztan amikor kiderult hogy nem ukran szallito hanem malaj civil gep akkor beindult a hazugsaggyar pedig meg a gyariszamot is kideritettek a lerak inditorol nem hogy azt hogy az oroszok voltak.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 549
34 999
113
Az armija forum amit minden évben szeptemberben szoktak rendezni . Épp 2 napja olvastam
2025. augusztus 11-14 között lenne idén megrendezve
Az eredeti, törlésről szóló cikk

Abból a szempontból még érthető is, hogy ha nézitek évente egy nagyobb esemény szokott így lenni a háború kitörése óta. Ez általában az Armija szokott lenni, de most miután mégis 80. évforduló, emiatt az országszerte kitelepített győzelmi parádék voltak azok. Egy nyári hadjárat közepén pedig inkább menjen a hadianyag és az ember a frontra, mintsem meresszék a seggüket a Patriotban.

• Tetszik
Reactions: megazez and Roni

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 423
90 372
113
Amúgy lassan be kéne irassalak egy közgazdaságtan tanfolyamra :D
Minket kizsákmányol a nyugat? Megint azt érzem, hogy csak minket, de a szlovéneket, cseheket vagy lengyeleket nem.
2025. augusztus 11-14 között lenne idén megrendezve
Az eredeti, törlésről szóló cikk

Abból a szempontból még érthető is, hogy ha nézitek évente egy nagyobb esemény szokott így lenni a háború kitörése óta. Ez általában az Armija szokott lenni, de most miután mégis 80. évforduló, emiatt az országszerte kitelepített győzelmi parádék voltak azok. Egy nyári hadjárat közepén pedig inkább menjen a hadianyag és az ember a frontra, mintsem meresszék a seggüket a Patriotban.
Az elmúlt 3 évben minden évben volt orosz nyári offenzíva...

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 549
34 999
113