Nem válaszoltál konkrétan a kérdésre. Mellébeszélsz, ruszkifosozol megint. De ha már "ruszkifos". Mit is akar elfedni a "ruszkifos"?
Ember! Az amcsik akarnak véget vetni a háborúnak. Konkrétan a béketárgyalásokról beszélünk. Ez a jelen! Ez a valóság! Te pedig előállsz azzal, hogy "ki tudja melyik falu hova fog tartozni 5-10 év múlva" meg, hogy "függő minden" . De azt miért nem látod, ami a valóság, hogy az oroszok minden nappal újabb területet harapnak ki Ukrajnából? Hol van ebben a "ruszki fos"? Sehol. A béketárgyalások most indulnak, ergo a mostani helyzetet kell alapul venni, nem azt, hogy te álmodozol valamit 5-10 év múlvára!
Azt írod, nekem vannak laikus vágyálmaim, de te vagy az aki nem akar tudomást venni az aktuális helyzetről.
Képzeld, igen! És nem meggyőződésből, ideológiai alapon, hanem azért mert a valóságot mondja ő is! Ezt hívják objektivitásnak.
Nem én szeretném, hanem Trump és az amcsik.
Nyilván Putyin baja lesz, hiszen akkor még több területet fog elfoglalni Ukrajnából. Te tényleg nem látod az aktuális helyzetét Ukrajnának?
Igen, én valóban kivétel vagyok hiszen nem vagyok egyetlen szovjet utódállam diktátora sem.
Ezt hogy sikerült összekombinálnod?
Mint már többször leírtam: Én az aktuális helyzetet nézem!
Mi az aktuális helyzet? Az USA béketárgyalásokat akar. Leginkább most azonnal, de legalábbis nagyon rövid időn belül.
Ha ezt képes vagy értelmezni, akkor azt is felfoghatod, hogy a béketárgyalások alapja nem egy általad megálmodott 5-10 év múlva létező helyzet, hanem a most éppen aktuális hadi szituáció. Ez ilyen egyszerű! Ennek fényében próbáld meg értelmezni Zelenszkij nyilatkozatát az át nem adott négyzetméterekről.
1.
Ne játszd, az értetlent! A ruszkifos állítja, hogy később rosszabb feltételekkel kötne békét.
De hát ez az isztanbuli tárgyalás óta SEM így van. Herszon, Liman, Kupjanszk, Harkov és Kijev környékéről ki lett b....a a ruszki!!!
Ezt nem tudtad?! Dehogynem....
Akkor meg, miért kellene feladniuk?...
A szovjetek átadták hazájukat a náciknak?
Nem. Az ukrán az orosz testvérnép, nem szokásuk feladni.
Lehet ezért rinyálni, értetlenkedni, de felesleges.
Ha olvasgatnál, könyveket, érdekelne a hadtörténelem, jobban értenéd a világot, kevésbé vezetnének meg propaganda moslékkal.

2.
Ez még nem béketárgyalás! Egyelőre még tűzszünet sincs!

A béke tárgyalás még odébb van, és ha Putyinon múlna, szóba sem kerülne, pont azért, mert a katonai helyzet alapján jelenleg ESÉLYTELEN céljait elérni.
Ez most Putyin kényszeredett becsicskulása, a páva tánc újabb eleme.

Vajon ha annyira nyerésre áll, miért csücsült repülőre?
Bizony az elmaradt győzelem és a kínai, indiai büntetővámok és egyéb szankciók miatt kénytelen elkullogni Alaszkába.
Ahol csak a megalázó helyzetet elfedni próbáló arcoskodás és a blöff marad, eljátszani a béke szándékot.
Arra kell csak vigyáznia, nehogy Zselé elfogadjon valamit, mert akkor tényleg le kellene állítani a különleges katonai kudarcot.
Tehát mindenféleképpen lehetetlent kell kérnie. Ez eddig is ment. Csak akkorát kell kamuzni, amit még Trump látszólag elhisz...
Ez tehát még messze nem béke tárgyalás. Egyelőre színlelt hajlandóságot játszik Putyin, hogy további időt nyerjen, mert eredményt elérni nem tud.
Igen, a csoda, az kellene nagyon.
3.
Trump csak azért fenyegeti zselét a ruszkifos parafrázisokkal, mert opportunista, a gyengébb felet próbálná zsarolni, hátha az megy.
Korábban sem ment, most sem fog, pont a "gyenge, kihagyott európaiak" elszántsága és Ukrajna kitartása miatt.

Ezert ne keverd Trump hablatyolását az amerikai állásponttal, ami továbbra is lebegteti a NATO csatlakozás lehetőségét.
Trump sokszor beszél marhaságokat, viszont a döntései általában már konszolidáltabbak, tehát segítik a háttérből.
Láthatóan lassan felfogja, hogy Kína feltartóztatása Ukrajnában kezdődik és remélhetőleg végződik.
Trump is megérti, azt, amit a világ nagyobbik és fejlettebbik fele ért: Ha Putyin háborúval bármit elérhet, akkor Kina is.
Na ebből következik az amerikai és a fejlett világ érdeke: Putyinnak nem szabad engedni, ahogy Hitlernek sem lett volna szabad Münchenben.
(Bocs, megint történelem, ami téged nem érdekel.)
És figyeld az elmúlt napok történéseit. A nyugat végül megint egységesen ugyan azt akarja:
- Először tűzszünetet.
- Utána békét.
Területekről csak béke tárgyalásokon fognak alkudozni!
4.
Az "aktuális katonai helyzet lesz a béke tárgyalások alapja ".
Ez logikus, de akkor Putyler nagy bajban van:
- A NATO-orosz határ hol is lesz? Pokrovszk külsőn?!?

- Ukrajna fennmarad és nem lesz orosz gyarmat?!? Ja , ez is így volt terveze, ez is kafa!
- Ukrajnában bármilyen kormány lehet, maradhat?!? HA-HA, ez is az elkerülhetetlen orosz győzelem velejárója!
Na, mekkora már ez a Putyini győzelem!!!
Teljesen jól látod a katonai helyzetet, kezdődhet a béketárgyalás!!!