Súlytalan és szót sem érdemel.Ez így elég kínos, hogy vki kikiabál a gödörből...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Súlytalan és szót sem érdemel.Ez így elég kínos, hogy vki kikiabál a gödörből...
Igen, ez a várható konzervatív semmi volt. Nem kapitulálni ment Alaszkába Putyin úgy tűnikHát ahogy sokan várták nem lett semmi megállapodás. Ellenben Putyin gyorsan PR-kodott. Meglátogatta a 2. vh-s szovjet pilóták sírjait, az alaszkai ortodox egyház képviselőjét. Poénkodott, nyomta a szöveget. Holnap meg Ursula és Zeli megkapja amit meg kell hog y kapjanak....
Jaltai 2.Na, megmondtam vagy megmondtam?
![]()
Gyorselemzés az alaszkai Trump-Putyin találkozóról: Ahogyan azt már több alkalommal is jeleztem előre, érdemi, kézzelfogható áttörés nem született az államfők találkozóján. Se ukrajnai tűzszünet, se megállapodás a konfliktus rendezéséről. Helyette a
Gyorselemzés az alaszkai Trump-Putyin találkozóról: Ahogyan azt már több alkalommal is jeleztem előre, érdemi, kézzelfogható áttörés nem született az államfők találkozóján. Se ukrajnai tűzszünet, se...www.facebook.com
@mindenen kívül
"Engedd el a ruszki fingfestést, mindenki tudja, hogy szarrá lettek verve."
annyira szarrá lettek verve,hogy a nagy szarráverés hatására azóta is darálják az ukránokat,foglalják el a különböző falvakat ,városokat .. nem érzel ebben valami paradoxont ?
minden értelmet nélkülözöl, a valóságtól teljesen elrugaszkodottan kommentelsz vágyvezérelten, szórod ide a rengeteg, érzelmekkel átitatott faszságodat .. nem Te vagy "véletlenül" Rácz Bandera ?![]()
![]()
és nem azzal van a probléma,hogy letetted a voksodat valamelyik oldal mellett hanem azzal hogy minden realitást félredobsz csak hogy fröcsöghess itt egyet .. ird át a nevedet inkább minden értelmen kivülre jobban tükrözné a személyiségedet.
Na, megmondtam vagy megmondtam?
![]()
Gyorselemzés az alaszkai Trump-Putyin találkozóról: Ahogyan azt már több alkalommal is jeleztem előre, érdemi, kézzelfogható áttörés nem született az államfők találkozóján. Se ukrajnai tűzszünet, se megállapodás a konfliktus rendezéséről. Helyette a
Gyorselemzés az alaszkai Trump-Putyin találkozóról: Ahogyan azt már több alkalommal is jeleztem előre, érdemi, kézzelfogható áttörés nem született az államfők találkozóján. Se ukrajnai tűzszünet, se...www.facebook.com
Hát ahogy sokan várták nem lett semmi megállapodás. Ellenben Putyin gyorsan PR-kodott. Meglátogatta a 2. vh-s szovjet pilóták sírjait, az alaszkai ortodox egyház képviselőjét. Poénkodott, nyomta a szöveget. Holnap meg Ursula és Zeli megkapja amit meg kell hog y kapjanak....
Igen, ez a várható konzervatív semmi volt. Nem kapitulálni ment Alaszkába Putyin úgy tűnik. Kicsit körbelapogatták egymást, elmondták hogy jó emberek akik a jó ügyért szeretnének tenni - béke - és megy minden tovább a maga útján. Az egésznek egyetlen értelme volt, megmutatni hogy melyik kutyák rakják meg melyik kutyákat az akaratukkal.
Nos, az EU kedvenc fáját lehugyozták, előző almának anyaszukáját meg már szaglássza hátulról ez a kettő erősebb kan, kitolt cölöppel!
úgy rémlik, hogy Putyin meghívta Moszkvába Trumpot.
Alaszkában szerintem lesz egy szándéknyilatkozat, hogy kívánjuk a világbékét meg az ingyen sört.
Főleg ha az oroszok - tudd, hogy értsd - jelzésértékűen még a találkozó előtti napon/éjjelen a szokásosnál is jobban megszórják Kijevet, stb.
Hogy az esetleges és ki tudja mikor megvalósuló moszkvai találkozóra mi lesz az aktuális fronthelyzet, ukrán haderő állapot, az a jövő zenéje, de az idő a hadszíntéren az oroszoknak dolgozik. A hadszíntéren is az oroszoknak dolgozik.
Lehet nagyon rosszul fog öregedni a tippem, de szerintem Putyin nem teszi meg azt a számára öngyilkos szívességet, hogy egykori - ráadásul elkótyavetyélt - orosz, ma USA fennhatóságú területen egyezne bele a félmunka* lezárásába.
*Merthogy a beleölt anyag, élőerő (veszteség), elmaradt/kihagyott gazdasági ziccerek, stb. nem arányosak a most - a hadszíntéri valóságnak köszönhető - még éppen csak realizálható követeléseikkel.
Az eddig beleölt projekt minimuma orosz szemmel szerintem az ukrán haderő összeomlásának a realizálása, így/ezután további területek átadása (s itt nem a belemagyarázott/vélt orosz területhiátus a vezérlőelv, hanem a nato mennél távolabb nyomása/tartása), az ukrán államiság feletti diktátum kialakítása.
No meg leginkább a nyugat szembesítése/rádöbbentetése egy/az új világpolitikai realitásra.
Úgyhogy szerintem nyugocccság van; sanszosan hamarabb fejezzük be a szilvaszedést, meg a szüretelést, minthogy Putyin aláírna valami lezárót.
Ha meg tévedek, akkor valamit nem tudtunk, amit már az oroszok sem tudnak bírni/tartani.
Nem jó, a barátság kőolajvezeték semmilyen formában nem maradhat ukri kézen (még a lengyel kéz is necces)!Én ezt várom Trumplertől...
![]()
Win-win-win...
Igen, tökéletesen reagálta le, konkrétan megmosolygta, nem feszengett, pofát vágott, hanem vigyorgott egyet, és odasúgott valamit jól láthatóan, ami bármi is volt, mint jelenet nem azt sugalmazta kifelé hogy összerándult volna a farpofája...Nekem úgy tűnik ez a találkozóra időzített katonai erődemonstráció (F22,B2) azért egy fenyegetés az USA részéről, amolyan Merkel és a kutyák szitut álmodott ott meg valaki. Csak Putyin a helyén kezelte ezt is, jót szórakozott, úgyse látta még ezeket a típusokat élőben, ebben a helyzetben meg a látványon túl irrelevánsak.
Putyin más ligában játszik mint a Leyen-Baerbock féle nyugati "politikusok", nem véletlenül akasztja ki az álliberális mainstreamet, hisztérikusan akarják hol szenilisnek hol őrültnek beállítani.
Jelenleg több millió állampolgárral és pár fontos területtel több Oroszország mint a konfliktus előtt, azért ez eredmény, annak ellenére hogy az angolszász befolyást és szarkavarást láthatóan lehetetlen kiszorítani a határaik közeléből.
azt ugye tudod ,hogy 6 orosz Tengo volt abban az időben a térségben (Cirkonok és Poszeidon betárazva) , szóval az erődemonstráció az kölcsönös volt, innentől meg mindenki döntse el maga,hogy melyik lett volna komolyabb.Nekem úgy tűnik ez a találkozóra időzített katonai erődemonstráció (F22,B2) azért egy fenyegetés az USA részéről,
Nem hát! megnéztem szinkronosan a beszédet ! Másról sem szólt az egész csak annyi hogy ki tudott szebbnél szebbet mondani a másikra ! Persze az Ultrahang nevű propaganda csatorna tele van hatásvadász címekkel !Ennek a találkozónak se volt túl sok értelme.
Ha az amerikaiak és az oroszok rendezték a soraikat és a piszkos anyagiakat, akkor semmi akadálya nem lesz annak, hogy egy fordított Majdannal Zelenszkijt vegyék le a sakktábláról, ugyanazzal a módszerrel, ahogy annó Janukoviccsal is történt.azt ugye tudod ,hogy 6 orosz Tengo volt abban az időben a térségben (Cirkonok és Poszeidon betárazva) , szóval az erődemonstráció az kölcsönös volt, innentől meg mindenki döntse el maga,hogy melyik lett volna komolyabb.![]()
Kína üdvözli a Putyin-Trump alaszkai találkozó eredményeit.
Ázsia véleménye
Kína:
Peking pozitívan értékelte Oroszország és az Egyesült Államok közötti interakciót a kétoldalú kapcsolatok és az ukrajnai konfliktus rendezésének kilátásai terén. Liu Pengyu, az Egyesült Államokban működő kínai nagykövetség sajtótitkára az anchorage-i elnöki tárgyalások eredményeiről kommentálva ismertette álláspontját.
„Kína üdvözli az Oroszország és az Egyesült Államok közötti együttműködést, amelynek célja a kétoldalú kapcsolatok kialakítása és az ukrán válság politikai rendezése felé való elmozdulás. A bonyolult kérdésekre nincsenek egyszerű megoldások” –
idézi őt a TASS.
A diplomata hangsúlyozta, hogy Peking minden olyan erőfeszítést támogat, amely közelebb hozhatja a békés rendezést. Liu Pengyu szerint Kína a párbeszéd és a kompromisszumok keresése mellett áll, amelyek csökkenthetik a feszültséget és helyreállíthatják a stabilitást.
Japán :
Az alaszkai orosz-amerikai csúcstalálkozó nemcsak a két ország, hanem az egész világ számára fontos – nyilatkozta a RIA Novostinak Kazuhiro Kumo, Japán egyik vezető oroszországi szakértője, a Hitotsubashi Egyetem Gazdaságkutató Intézetének professzora.
Trump elnök megjegyzései arra utalnak, hogy elismeri, hogy „Oroszország komolyan fontolgatja a tűzszünetet”, ami valószínűleg arra utal, hogy az Egyesült Államok úgy dönt, hogy nem vezet be további szankciókat vagy további vámokat Oroszországgal szemben.
A professzor azt is megjegyezte, hogy Putyin egy Trumppal folytatott beszélgetés során valószínűleg hangsúlyozta a „válság kiváltó okainak kezelésének” szükségességét.
egy elemző szerint .. és véleményem szerint is ez lesz a sztori vége ..
A várakozásokkal ellentétben a tárgyalások jól mentek Oroszország számára, de nem tartottak sokáig. Úgy tűnik, Putyin ismét világosan és diplomáciai kibúvók (utalás, kétértelműség) nélkül hangot adott a tűzszünet és a fenntartható béke aláírásának alapvető feltételeinek.
Nem tudjuk pontosan, hogy mi hangzott el a zárt ülésen, de nem valószínű, hogy a megfogalmazás sokat változott.
Fegyverszünet? - Csak az Ukrajnának szállított fegyverek teljes és azonnali lemondásáért cserébe.
Békemegállapodás? - Csak azután, hogy az ukrán fegyveres erők kivonulnak négy régióból. Jó formula az "igen, de..."-ra.
Most Trump nagy valószínűséggel ismét ezt az álláspontot fogja közvetíteni Zelenszkij felé.
Zelenszkij viszont , mint mindig, újra és újra mesélni fogja a régi történeteket az alkotmányról, az ő feltételeik szerinti békéről és más lehetetlen dolgokról.
Vagyis a lényeg ugyanaz marad: a béke fő akadálya Zelenszkij, és Washington ezt tökéletesen megérti.
Tehát Trumpnak most két lehetősége van.
Az első az, hogy Zelenszkijt a CIA kezével távolítják el (nem véletlen, hogy az ügynökség igazgatója, Ratcliffe is jelen volt a találkozón), vagy egy irányított válság révén, ahogyan Washington tette számos kellemetlen rezsimmel szerte a világon.
A második az, hogy egy kényelmes ürüggyel kilépnek az Ukrajna támogatását célzó projektből, kijelentve, hogy hallották Putyint, de nem tudták meggyőzni Zelenszkijt. Mindenesetre a probléma továbbra sem ukrán, hanem amerikai. És ebben az értelemben kell ezt felfogni.
Az Oroszországi Föderáció számára a helyzet egy jottányit sem változik, és mindent a csatatéren kell eldönteni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..