Csak hogy legyen min vitatkozni.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát nem.A kényszer sorozas magyar talalmany az orosz ukran haboruban. A hivatalos nev mozgósítás es az allam rendeli.el es hajtja végre..aki ellenkezik es nincss ra törvényes indoka az katonszokevenyvnek minosul bar meg nem tette le az eskut. Aki kenyszersorozasrol ir az csak a fifesz narrativat tolja. Egyrbkent nalunk es a laktatol nyugatra is sok ezer sorozas elol menekulo ember lenne, hiszen ki a fasznak lenne kedve eletet adni... a vsehek faszak! Ok mindig jil fwlfegyverkeznek, majd megadják magukat rs soroznek bevonul az ellenseg. Igy megnarad a cseh infrasurtukura, a telepulesek es a cseh nemzet... és lass dsodat rlmek...
Ugyan, zsebből kirántja az eu 1000 F-35-ös árát! Főleg a választók zsebéből.Csak hogy értsem, az EU vállalja, hogy 100 milliárd dollár értékben vesz fegyvereket az USA-tól Ukrajnának.
Mi a <nagyon csúnya szavak>?
Mi lenne, ha az EU tartana egy nyavajás népszavazást erről legalább? Értem én, hogy képviseleti demokrácia, de most kb az van, hogy meg lettek szavazva az idióták és be van dobva a gyeplő a lovak közé...
Van valami lehetőség, ahol ezt emberi erőfeszítéssel el lehet indítani?
Egészen döbbenetes, nem látom semmilyen okát, amiért MINDEN pénzt Ukrajnára kell költeni, azon kívül, hogy Ursula egy full kretén.
Ep eszű emberek számára valóban nem, de itt van egy nagyon jól körülírható csoport, akik erről szentül meg vannak győződve.Sose volt olyan opció hogy mi területet kapjunk. Eleve abba gondolj bele mi lenne a szomszéd országok reakciója.
Sorozás békeidőben van (és jellegéből adódóan mindíg kényszer) abban az értelemben ahogy használjátok. Háborúban mozgósítás (mobilization) van. Üdvözöllek a magyar katonai terminológia világában.Érzékeny téma, igen, nagyon nem szeretik egyesek, ha az ukránok sorozási módszereit minősítik.
Rákerestem google-ben, hogy "forced conscription ukraine" és érdekes módon találtam olyan .ua végű oldalt ahol használják ezt a kifejezést, csak természetesen az oroszok csinálják a megszállt területeken szerintük
Na ennyit arról, hogy magyar találmány.
A "forced conscription russia" érdekes módon több találatot hoz, azzal már nincs baja a google-nek.
Kiváncsi lennék amúgy milyen volt a statisztika az európai országokban az 1. és 2. VH idején ilyen szempontból, mert ilyen szintű embervadászatról én nem olvastam soha.
Hogy a fenébe ne csinálhatna. Ne beszélj már hülyeséget.Hát nem.
A "mozgósítás" nagyon tág fogalom;
"katonai mozgósítás: azon rendszabályok és tevékenységek összessége, amelyek lehetővé teszik a Honvédség békeszervezetről hadiszervezetre való áttérését, amely magába foglalja a tartalékos állomány bevonultatását és – honvédelmi célból – a nemzetgazdaság tartalékainak felhasználását, a gazdasági és anyagi szolgáltatások igénybevételét,"
Az a törvényi kötelezettség, amit a népnyelv "sorozás"-ként használ, a (honvédelmi kötelezettségből fakadó) megjelenési kötelezettségek körébe tartozik. Ha nem mész elvisznek, mint a vérvételre a részeg sofőrt.
Amit az ukránok csinálnak, az nem "kényszersorozás", mert ezt a megjelenést - fentiek szerint - az állam jogszerűen kikényszerítheti.
Ellenben ha a hadköteles nem akar háborúba menni, oda "nem kényszerítheti" az állam. A "nemakarás" módjától függően polgári személyként büntetheti, de nem csinálhat belőle egyoldalúan "katonát".
Minden országban van politikai ellenzék, a parlamentben is, meg azon kívül is.Csak hogy értsem, az EU vállalja, hogy 100 milliárd dollár értékben vesz fegyvereket az USA-tól Ukrajnának.
Mi a <nagyon csúnya szavak>?
Mi lenne, ha az EU tartana egy nyavajás népszavazást erről legalább? Értem én, hogy képviseleti demokrácia, de most kb az van, hogy meg lettek szavazva az idióták és be van dobva a gyeplő a lovak közé...
Van valami lehetőség, ahol ezt emberi erőfeszítéssel el lehet indítani?
Egészen döbbenetes, nem látom semmilyen okát, amiért MINDEN pénzt Ukrajnára kell költeni, azon kívül, hogy Ursula egy full kretén.
a közvetlen demokráciának vannak bizonyos korlátaiMi lenne, ha az EU tartana egy nyavajás népszavazást erről legalább?
Igen, ma már Ukrajna és nem USA a korlátlan lehetőségek hazája - ott se perc alatt is bárkiből bármi lehet - igy egyik nap egy polgár, másnap első vonalban húsdaráló töltelék.Hogy a fenébe ne csinálhatna. Ne beszélj már hülyeséget.
Csak hogy legyen min vitatkozni.De legalabb Trump eljonne Magyarorszagra, az lenne az egyetlen pozitivuma.
Örülnék ha nem itt lenne... Minden tiszteletem mellett, az hiányozna csak hogy itt pukkantsák le bármelyiket! Azok után hogy nálunk az egyetlen repterünkről lopják ki az elektronikát a MiG-ekből, jobb lesz az mindenkinek ha nem itt találkoznak szerintemAz előző találkozónál is volt ilyen találgatás, meg már a korábbi békekezdeményezések esetén is.
Őszintén szólva én szkeptikus vagyok, hogy ide jönnének.
(Ha viszont mégis megvalósulna, az hatalmas fricska lenne az EU vezetésnek újfent... Meg a függetlenobjektíveknek is adna témát bőven az Orbáni elszigeteltségről)
ennek csak egyetlen megoldását látom. Trump felveszi Putyint a repülőgépére, és idehozza. akkor TALÁN nem akarják lelőni az ukránok a gépet.
Csak hogy legyen min vitatkozni.De legalabb Trump eljonne Magyarorszagra, az lenne az egyetlen pozitivuma.
A katonai szolgálat megkezdése az állampolgár részéről jognyilatkozatot igényel. Ez bár a fenkölt "Eskü" nevet viseli, de ettől függetlenűl ez váltja ki azt a joghatást, hogy az illető katona lesz.Ep eszű emberek számára valóban nem, de itt van egy nagyon jól körülírható csoport, akik erről szentül meg vannak győződve.
Sorozás békeidőben van (és jellegéből adódóan mindíg kényszer) abban az értelemben ahogy használjátok. Háborúban mozgósítás (mobilization) van. Üdvözöllek a magyar katonai terminológia világában.
Hogy a fenébe ne csinálhatna. Ne beszélj már hülyeséget.
nagyon szánalmas ez a vergődés. Mi történt? Nem esett el Ukrajna, Zelenszkíj jókedélyűen beszélgetett Trumppal? Vagy csak simán nem ez volt az ígéret?Igen, ma már Ukrajna és nem USA a korlátlan lehetőségek hazája - ott se perc alatt is bárkiből bármi lehet - igy egyik nap egy polgár, másnap első vonalban húsdaráló töltelék.
Így lehetséges, hogy egy zenés -táncos szinpadi komikusból is lehet egy élet-halál felett döntő állam Elnök, aki semmiben sem kompatibilis az Ukrán hivatalos állami követelményrendszerrel , elvárásokkal, például
- Nem ukrán nemzetiségű
- Nem ukrán államvallású
- Lejárt szavatosságú
Zele szerintem ebbe nem menne bele.
Törökországon keresztül is el lehet ide jutni, csak picit hosszabb az útennek csak egyetlen megoldását látom. Trump felveszi Putyint a repülőgépére, és idehozza. akkor TALÁN nem akarják lelőni az ukránok a gépet.
egyébként annyi esélye van, mint MP-nek az epsom derby megnyerésére![]()
Az orosz közkatona az EMR, közismerten Digi Flora mintás katonaruhát, felszerelést, és kiegészítőket visel. Amikor 2022. februárjában bele is vágtak a villámháborús kísérletbe, akkor abban is mentek háborúba. Rövid úton kész kudarc lett a bevetésük, ki is vonták őket a háborúból.
A különleges műveletiek Multicam-ben tolják, meg bevetésfüggően Ghillie-ben.
A csecsenek azok ATACS FG-ben, de náluk nem a terepminta az egyedi azonosító dolog, hanem a nagy szakálluk, amit vallásuk miatt növesztettek akkorára, és még harctéren sem vágják le, még minimálisra sem.
A golyófogónak minősítettek, vagyis a többi más nemzetiségiek, a szélsőséges hülyék, a focihuligánok, a börtöntöltelékek, és a külföldről is toborzottak meg Multicam, ATACS FG, egyszínű barna / zöld keverékében, amit kapnak az Airsoft / Katonacucc boltban.
Mivel a Multicam-et, az ATACS FG-t meg az egyszínű barna / zöldet sokak viselik, így szalagoznak is, hogy tudják beazonosítani, ki melyik állományból való. Oroszoknál a fehér, a vörös, és a Szent György-csíkos (narancs-fekete) szalagokat tekerik az illető karjára, meg térd környékére. Azt, hogy az önkéntesek milyen szalagot viselnek, nem tudom.
Amikor volt a bebukott villámháborús kísérlet, akkor nagy mennyiségű EMR / Digi Flora mintás cuccot is zsákmányoltak az ukrik, passzolták is el külföldre a gyűjtöknek / airsoftosoknak, és fotózták is az olyan felszerelést viselő orosz halottak tömegeit.
Azóta mennyire lehet ilyen alapon hozzájutni az ilyen háborús trófeákhoz ?
Amúgy nekem van egy olyan érzésem, hogy amilyen módszertannal méred az orosz veszteségeket, és azon is belül a reguláris katonákét, azoknak már réges - rég túl kellett volna lépnie az 1 millió halottat is.
Nagyon csendbe lettek az oroszok ezzel a Dobropille-i betöréssel kapcsolatban, pedig még olyan is lehetett olvasni, hogy már Bilozerszkénél járnak. Szóval én úgy látom, hogy elég releváns ez a videó most. Kíváncsi vagyok mi lesz erre az orosz válasz, elismerik a súlyos vereséget vagy most csak sumákolnak.
Fater Castel...semmit mondott sok pénzért....![]()
Robert C. Castel: A pokrovszki áttörés mérlege
Az orosz front áttörés strégiai elemzésekor sok történelmi példát lehet felsorolni tanulságként. Ezek egy része mind tartalmaz igazságot, de az összkép fontos.magyarnemzet.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..