[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 106
66 786
113
Szembe kellene nézni azzal, hogy az állitólag értékrenden alapuló szövetségeknek (eu, nato) , amiknek mi tagjai vagyunk, feltételek nélkül támogatnak egy nemtag országot, ami ráadásul köszönő viszonyban sincs azokkal az "értékekkel", egyes saját tagjai érdekeivel szemben. Az egyetlen "érték" valójában a €, $...

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
697
1 267
93
Habeck, miután sikeresen recesszióba terelte a német gazdaságot miniszterként, veszi a kalapját és elköltözik az USA-ba egyetemi kutatónak. Van még kérdés?:rolleyes:

Habeck, who destroyed the German economy, leaves for the US for permanent residence

Azért pontosítsuk a hírt:
"A német politikus még hétfőn jelentette be döntését a Die Tageszeitungnak adott interjújában, ahol elárulta, a politizálást kutatásra, tanításra és tanulásra fogja cserélni, méghozzá egyszerre két helyen is: Dániában a Danish Institute for International Studies kutatója lesz, de emellett a Berkley Egyetemen is fog oktatni az Egyesült Államokban."

"The senior Greens politician announced his decision in an interview with the newspaper Die Tageszeitung on Monday, saying he would "research, teach and learn" at the Danish Institute for International Studies in Copenhagen and the University of California, Berkeley."

"taz: Was machen Sie denn nun genau?

Habeck:
Ich werde das nächste Jahr an verschiedenen ausländischen Forschungs- und Bildungseinrichtungen forschen, lehren und lernen. Das eine ist das Dänische Institut für Internationale Studien in Kopenhagen. Ein weiteres ist Berkeley. Aber es wird auch noch andere geben, mit denen ich zusammenarbeiten werde."

Szóval Dániában lesz rezidens, nem az USA-ban.

• Tetszik
Reactions: Loken

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 106
66 786
113
Németország fegyverexportja 12,1 mrd euróval 2024-ben rekordot döntött. Ebből 8,15 mrd euro (67%) ment Ukrajnába, többek közt 306 páncélozott jármű, 316 rakéta, 78 harckocsi és 11 önjáró löveg.
Hogy Kiev fizetett -e a szállítmányokért, azt nem lehet tudni.
Irja a Die Welt, a politico-ra hivatkozva.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 156
14 671
113
Az ottani Tomcat :)
Tényleg, vele mi van?
Elég aktív a közösségi médiában már ahol nincs kitiltva .
Itt a Twittere

kislány aki még késsel és baltával védekezik , na belőle mém lett a szerencsétlenből, kibaszott szomorú hogy ilyen gyerekkori élményeid vannak

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem tudom mi lesz ebbõl az angoloknál de nem néz ki jól

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 156
14 671
113
Állítólag Zemmour is csatlakozik a szeptember 13. Angol tünteteshez.
Van valami bája annak hogy egy jobboldali algériai zsidó megy tüntetni angliába, a migráció ellen.
Szerintem sok országban fől a vezetők feje a tarthatatlan állapotok miatt és az az érzésem hogy néhány jobbos kulcsszereplő megpróbálja nemzetközivé tenni a migráció ellenes mozgalmat. Ha sikerül nekik akkor meleg lesz sok országban

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 390
56 910
113
Állítólag Zemmour is csatlakozik a szeptember 13. Angol tünteteshez.
Van valami bája annak hogy egy jobboldali algériai zsidó megy tüntetni angliába, a migráció ellen.
Szerintem sok országban fől a vezetők feje a tarthatatlan állapotok miatt és az az érzésem hogy néhány jobbos kulcsszereplő megpróbálja nemzetközivé tenni a migráció ellenes mozgalmat. Ha sikerül nekik akkor meleg lesz sok országban
Lehet hogy már tegnap is késő volt de minnél hamarabb rá kell próbálni, vagy holnapután már fix kettes a meccs, az idegenek nyernek ha húzzuk az időt az tuti.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 156
14 671
113
Lehet hogy már tegnap is késő volt de minnél hamarabb rá kell próbálni, vagy holnapután már fix kettes a meccs, az idegenek nyernek ha húzzuk az időt az tuti.
Minden csak politikai akarat kérdése...
Elképesztő ez a cirkusz amúgy. Egy háború az ok de hagyni kiirtani és elnyomni a sajátjaidat az valami teljesen beteg dolog én ezt sosem fogom megérteni.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 390
56 910
113
Minden csak politikai akarat kérdése...
Elképesztő ez a cirkusz amúgy. Egy háború az ok de hagyni kiirtani és elnyomni a sajátjaidat az valami teljesen beteg dolog én ezt sosem fogom megérteni.
De pont az van, hogy attól várja a politikai erősödést sok helyen a liberális baloldal, hogy most már hogy nincs valós osztályharc, meg melós tömegek, ezek a migránsok lesznek az ő egyre növekvő elkötelezett szavazóbázisuk! A mostani labour bennük látja azt a tömeget akire támaszkodhat. Pedig nem így lesz szinte biztosan, hanem majd kritikus tömegnél megalkotnak egy saját Sharia party for Britaint, azt csoki...

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 156
14 671
113
De pont az van, hogy attól várja a politikai erősödést sok helyen a liberális baloldal, hogy most már hogy nincs valós osztályharc, meg melós tömegek, ezek a migránsok lesznek az ő egyre növekvő elkötelezett szavazóbázisuk! A mostani labour bennük látja azt a tömeget akire támaszkodhat. Pedig nem így lesz szinte biztosan, hanem majd kritikus tömegnél megalkotnak egy saját Sharia party for Britaint, azt csoki...
Igen, ez így van
De láthatóan nem működik, a kis kegyeltjeik jó része kibaszott vadember aki SEMMIT nem fog hozzátenni a befogadó országhoz, legalábbis semmi pozitívat. Szóval ezek az idióta balos kormányok a saját sírjukat ( is ) ássák, szerintem közülük is sokan látják a problémát de nem tudnak hogyan kihátrálni ebből .
Mindenképp szar helyzet, mindenkinek

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 390
56 910
113
Igen, ez így van
De láthatóan nem működik, a kis kegyeltjeik jó része kibaszott vadember aki SEMMIT nem fog hozzátenni a befogadó országhoz, legalábbis semmi pozitívat. Szóval ezek az idióta balos kormányok a saját sírjukat ( is ) ássák, szerintem közülük is sokan látják a problémát de nem tudnak hogyan kihátrálni ebből .
Mindenképp szar helyzet, mindenkinek
Egyértelmű, "betörőt fogtam csak nem ereszt" tipikus esete forog fenn!

• Tetszik
Reactions: krisss

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 390
56 910
113
Bezzeg Ausztria.... :)

Voralbergben (ami közelebb van Párizshoz mint Bécshez és Sváccal szomszédos, tehát nem a Balkán állitólag...) kisűlt, hogy a jogositványvizsga praktikus részénél évek óta szándékosan megbuktatták a vizsgabiztosok a vizsgázókat,hogy többet keressenek. Igy többen (köztük birók, rendőrtisztek, ügyészek) éveken keresztül évi 40-50000 euró mellékkeresletre tettek szert. Voralberbrn 31 szakértő vizsgabiztos van, 11 köztisztviselő másodállásban, 20 hivatásos. Mivel korlátozták a köztisztviselőknél a vizsgáztatást havi 40-re (!), most hosszú várólisták jöttek létre. Eddig a vizsgázók fele bukott meg a vizsgán, ami ausztriai rekord.
(krone. at)
Nincs korrupció, csak ügyesen kell csinálni...
Mondom én basszátok meg, ember van, nem magyar sajátosság ez. Mindenhol vannak trógerek, csak pl. az osztrákok még jobban élnek nálunk átlagban. Ha nem kapja össze magát a társadalmuk, simán idővel leromolhatnak a szintünkre ők is. Mondom ezt úgy, hogy még mindig az egyik legélhetőbb országról beszélünk az egész világon!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 109
30 048
113
Sok angolt ismerek amúgy, ezért engem elképeszt ez az egész, azok képesek lennének késbe ugrani ha valaki leszólja az országukat vagy a zászlójukat. Mindig készen álltak egy verekedésre, még akkor is ha épp miniszoknyában mentek bulizni vagy mikor begyujtották a wc papírt a seggukben (ilyenek is előfordultak):D
nekem azert az ilyen hirek tulnyomo reszevel fenntartasaim vannak: ti. mennyire orosz eredetu destabilizacios dezinfo
Akarmennyi ismerosnel kerdezek ra, nem talalkoztak ilyen betiltjak a zaszlot, stb dolgokkal.

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
3 034
33 693
113
nekem azert az ilyen hirek tulnyomo reszevel fenntartasaim vannak: ti. mennyire orosz eredetu destabilizacios dezinfo
Akarmennyi ismerosnel kerdezek ra, nem talalkoztak ilyen betiltjak a zaszlot, stb dolgokkal.
na jó, de azt te sem állíthatod,hogy a szigeten minden a legnagyobb rendben van mert tele van rakva mindenféle jöttmentekkel, nem igaz ? és még a romániai "latinok" okozzák a legkisebb problémát, ezekhez képest .. persze,persze mindenkinek van kint egy jó fej muszlim barátja,csak az arányszámok nem ezt tükrözik .. szóval lehet hogy a nagy üvegtálban lévő M&M's drazsékban csak egy lesz mérgezett, de bátran vennénk-e belőle magunknak ?

viszont ez a gyarmatbirodalom ára .. én nagyon úgy gondolom, hogy Európában, a franciáknak,angoloknak,németeknek,hollandoknak,belgáknak,kicsengettek ..már csak kb 1-1,5 generációnyi idejük van ... és utána harangoztak nekik , bocsánat,dehogy harangoztak,miket beszélek .. imára hivja őket majd a müezzin !!

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 668
67 343
113
Ez nem tudom mennyire pontos, de számomra hihető:
539316314_1072713088311062_6956012469476845339_n.jpg

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
3 156
14 671
113
A zászlós hír kissé félrevezető ahogy Busho is írta de mi az Orosz eredet Tommy Robinsonban, a kislányban a késsel, a paki erõszakoló brigádokban, a kocsmai videóban mikor nem engedik be őket mert angol zászlót viselnek? Ezek csak az elmúlt néhány nap problémái nem akarok visszamenőleg posztolni a faszbuk poszt miatt börtönbe zárt hazafiról akinek nem tetszett a migráns viselkedés , meg a többi.
Csak a szar ömlik a ködös albionból.
Nekem is vannak ott spanjaim talán nem annyi mint neked és valószínűleg nem ugyanabból a közegből , ők nem érzik jól magukat és nem Orosz eredetűek:)
Van ott baj nem kevés

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 806
7 431
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 109
30 048
113
A zászlós hír kissé félrevezető ahogy Busho is írta de mi az Orosz eredet Tommy Robinsonban, a kislányban a késsel, a paki erõszakoló brigádokban, a kocsmai videóban mikor nem engedik be őket mert angol zászlót viselnek? Ezek csak az elmúlt néhány nap problémái nem akarok visszamenőleg posztolni a faszbuk poszt miatt börtönbe zárt hazafiról akinek nem tetszett a migráns viselkedés , meg a többi.
Csak a szar ömlik a ködös albionból.
Nekem is vannak ott spanjaim talán nem annyi mint neked és valószínűleg nem ugyanabból a közegből , ők nem érzik jól magukat és nem Orosz eredetűek:)
Van ott baj nem kevés
nekem spec E-angliai: Northumberland, Cumbria meg skociaiak vannak.
Faszparasztok mindenhol vannak, es ilyen buncselekmenyek is. Kerdes, hogy melyiket kapja fel a media.
Valsz kemenyebben kellene fellepni az ilyenek ellen, de a gyakorlati megvalositasra nem igazan tudnek otleteket mondani,
amik civilizalt kereteken belul maradnanak.