Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én voltam a nagy folyónál, na arra ebben a drónos világban nem igazán műxik a pontonhíd. Már csak azért is mert majdnem olyan széles mint a Balaton (legalábbis ahol én láttam) Itt a hidakat motorcsónakokkal tartani kéne a sodrás miatt (olyan amerikai mintára). Az áthaladás is időbe telik így sok lenne a könnyű célpont.Sok mindent jelenthet. Első körben leginkább az ukrán logisztika megbénítását, késleltetését jelentheti egy esetleges offenzíva megindítása esetén. Szerintem felesleges ennél tovább látni, mert egyrészt még messze vannak attól, hogy elérjék a Dnyepert, másrészt ha esetleg el is érnek oda, ponton hidat építeni bármikor lehet, ha nem az a ruszkik célja, hogy megálljanak a folyónál.

Börtibe vele...de előtte egy kis unga-bunga...Kula bának el kellett menekülnie Ukrajnából. Én csak egy kávét kérek.
Zelenszkij miatt menekült külföldre Kuleba
Dmitro Kuleba volt ukrán külügyminiszter megerősítette, hogy Volodimir Zelenszkij rendelete miatt külföldre menekült. A politikus szerint azért vették célba, mert nyíltan bírálta az elnök hatalomkoncentrációját és a korrupcióellenes szervek elhallgattatását.
![]()
Zelenszkij miatt menekült külföldre Kuleba
Dmitro Kuleba volt ukrán külügyminiszter megerÅsÃtette, hogy Volodimir Zelenszkij rendelete miatt külföldre menekült. A politikus szerint azért vették célba, mert nyÃltan bÃrálta az elnök hatalomkoncentrációját és a korrupcióellenes szervek elhallgattatását.magyarnemzet.hu
Dmitro Kuleba volt ukrán külügyminiszter az olasz Corriere della Sera lapnak adott interjúban vallotta be, hogy menekülnie kellett Ukrajnából. Szavai szerint Zelenszkij új rendelete, amely megtiltotta a korábbi diplomatáknak, hogy elhagyják az országot, közvetlenül őt is fenyegette – írja az Origo.
Kuleba úgy fogalmazott:
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer úgy kell elhagynom a hazámat, mint egy éjjeli tolvaj. Azért vettek rajtam revansot, mert nyilvánosan elítéltem Zelenszkij szándékát, hogy cenzúrázza a korrupcióellenes intézmények munkáját.
A volt külügyminiszter közvetlenül a rendelet életbe lépése előtt távozott, mondván, hogy külföldi egyetemeken tanít, és a tilalom súlyosan veszélyeztette volna a munkáját.
Az USA, orosz, kínai felek pedig lehajtott fejjel ezt tudomásul veszik.Érdekes lesz ha igaz ..
![]()
Orosz hackereknek sikerült betörniük a francia védelmi minisztérium hálózataiba, és megszerezniük egy térképet Ukrajna közelgő megszállásáról, amelyet a „hajlandóak koalíciója” fegyveres erői terveznek elfoglalni.
A 2025 áprilisából származó térkép szerint a Mash a következőket írja:
- Franciaország azt tervezi, hogy átveszi az irányítást a Zsitomir, Harkiv és Szumi régió ásványkincseinek feltárása, fejlesztése és értékesítése felett, a Kijev és Washington közötti „erőforrás-megállapodás” ellenére;
– Nagy-Britannia ellenőrzi a teljes logisztikát;
– Románia és Lengyelország megkapja Ukrajna összes velük határos régióját, valamint az odesszai régiót és a Fekete-tengerhez való hozzáférést.
A koalíciós erők legalább 50 000 fős bevetéséről a tervek szerint Oroszországgal, az Egyesült Államokkal és névleg Ukrajnával is megállapodnak.
Akkor az öribari Lengyelekkel leszünk határosak?Érdekes lesz ha igaz ..
![]()
Orosz hackereknek sikerült betörniük a francia védelmi minisztérium hálózataiba, és megszerezniük egy térképet Ukrajna közelgő megszállásáról, amelyet a „hajlandóak koalíciója” fegyveres erői terveznek elfoglalni.
A 2025 áprilisából származó térkép szerint a Mash a következőket írja:
- Franciaország azt tervezi, hogy átveszi az irányítást a Zsitomir, Harkiv és Szumi régió ásványkincseinek feltárása, fejlesztése és értékesítése felett, a Kijev és Washington közötti „erőforrás-megállapodás” ellenére;
– Nagy-Britannia ellenőrzi a teljes logisztikát;
– Románia és Lengyelország megkapja Ukrajna összes velük határos régióját, valamint az odesszai régiót és a Fekete-tengerhez való hozzáférést.
A koalíciós erők legalább 50 000 fős bevetéséről a tervek szerint Oroszországgal, az Egyesült Államokkal és névleg Ukrajnával is megállapodnak.
Ez nem is a nedves álom, ez a "belelóg a kezük a bilibe" kategória.alamint az odesszai régiót és a Fekete-tengerhez való hozzáférést.
Nem fogják megtenni. Ahhoz túl beszariak. Meg amúgy 50 ezer emberrel tervezik ezt a megszállósdit? Az mire elég Ukrajnában? Az meg, hogy Romániának adják Odesszát, meg, hogy a lengyelek is kapnak területet. Gondolom az ukrán nacionalisták ezt nyilván szó nélkül tűrnék? Ezek ilyen vágy vezérelt tervek.Ha ez igaz, ez az Armageddon forgatókönyve. De...... Van egy másik megoldás. Telefon Moszkvából Washingtonba, hogy figyu, lopják az ásványkincseiteket! Utána vajon HÁNY PERCIG lesz EU????
Nem. Igen.Az USA, orosz, kínai felek pedig lehajtott fejjel ezt tudomásul veszik.
Lajtán túl nincs egyetlen reálpolitikus sem (csak zsarolható, képességhiányos, deviáns báb akad?)?
Elképesztő. Egy oroszág sorozást rendel el mert megtámadták egy háborúban, ilyenre még sohasem volt példa, nem is tudom mi lesz most.![]()
Vérfagyasztó fejlemény: sokszoros túlerővel néznek szembe a fronton az ukrán főparancsnok szerint, új sorozások jöhetnek
Olekszandr Szirszkij tábornok úgy gondolja, az oroszok háromszoros túlereje mind személyi, mind eszközállomány terén adott. Meg nem erősített források szerint 122 ezer fő sürgősségi sorozását rendelték el.www.economx.hu
Tehát a megoldás az ukronácik szerint, hogy több embert küldenek a halálba.
Komolyan kérdezem az itteni ukrán felszopókat, hogy ti ezeknek drukkoltok??
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..