Űrkutatás

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 080
22 133
113
Állítólag most aggresszívabb visszatérési pálya volt. De azért nem ülnék bele, ha finomabban érkezik be, akkor sem. Na meg így azért messze van az újrahasználhatótól. Mondjuk egyszerhasználatosnak se lenne rossz. kb két év alatt ki lehetne építeni a starlinket fullos nagy műholdakra. Aztán el lehet dobni a földi telefon átjátszó állomások nagy részét, és kb mindenhol lesz net, meg telefon. és kb monopol helyzetük lesz...
Főleg azok örülnélnek ennek, akik szeretik a latencyt... Nekünk többieknek maradna a mostani architektúra.

Persze vannak olyan helyek, ahol Starlink vagy semmi a választás... néztem telket ilyen helyen... külön belpol rant lehetmne, hogy miért nem lehetett internetet venni úgy, hogy 3 szolgáltató volt elvileg elérhető ott... nem csak EGY.

• Tetszik
Reactions: Loken

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 473
4 163
113
Főleg azok örülnélnek ennek, akik szeretik a latencyt... Nekünk többieknek maradna a mostani architektúra.

Persze vannak olyan helyek, ahol Starlink vagy semmi a választás... néztem telket ilyen helyen... külön belpol rant lehetmne, hogy miért nem lehetett internetet venni úgy, hogy 3 szolgáltató volt elvileg elérhető ott... nem csak EGY.
Szerintem a legnagyobb dobása a mobiltelefon lesz. Gyakorlatilag egyedül tud bárhol szolgáltatni

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and Nber

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 080
22 133
113
Szerintem a legnagyobb dobása a mobiltelefon lesz. Gyakorlatilag egyedül tud bárhol szolgáltatni
Szerintem ahol nincs lefedettség, ott kevés a fizetőképes kereslet is. Emellett tud csak működni, mert nagy területet fed le a szolgáltatása, és sűrű populációs központokra nincs elég sávszélessége egy-egy cellára, plusz ott a műholdra rálátás is gyenge.

Ahol érdemes szolgáltatni, ott többnyire most is van szolgáltatás (csak itthon rohad le és nem tudnak a telített hálózatra bevenni még egy előfizetőt pl. ahol én néztem), ahol meg túlterhelt, azon a fentiek miatt ez csak korlátozottan tud segíteni, ott pont a cellák kisebbítése szokott a megoldás lenni.

Nekem működik a roaming az egész EU-ban, csupán egy döntés kellett az EU vezetésétől, hogy olcsó legyen mindenkinek. Afrikába nem megyek, ha majd Közép-Ázsiába utazom, bérelek egy műholdas telefont, nem várom el, hogy a "civil" cuccom működjön, nem kell minden terhe a funkciónak feleslegesen az idő 99.999%-ban.

• Tetszik

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 473
4 163
113
Szerintem ahol nincs lefedettség, ott kevés a fizetőképes kereslet is. Emellett tud csak működni, mert nagy területet fed le a szolgáltatása, és sűrű populációs központokra nincs elég sávszélessége egy-egy cellára, plusz ott a műholdra rálátás is gyenge.

Ahol érdemes szolgáltatni, ott többnyire most is van szolgáltatás (csak itthon rohad le és nem tudnak a telített hálózatra bevenni még egy előfizetőt pl. ahol én néztem), ahol meg túlterhelt, azon a fentiek miatt ez csak korlátozottan tud segíteni, ott pont a cellák kisebbítése szokott a megoldás lenni.

Nekem működik a roaming az egész EU-ban, csupán egy döntés kellett az EU vezetésétől, hogy olcsó legyen mindenkinek. Afrikába nem megyek, ha majd Közép-Ázsiába utazom, bérelek egy műholdas telefont, nem várom el, hogy a "civil" cuccom működjön, nem kell minden terhe a funkciónak feleslegesen az idő 99.999%-ban.
Itthon szászor jobb a net mint a fejlett nyugaton. Konkrétan talán szingapúr után a legjobb a világon. Németoban egyenesen kurvaszar.
Starlinknél hidd el hogy a távoli helyekre internet csak a maszlag, meg azzal lehetett pályázati pénzt behúzni . A végső cél a mindenhova az űrből netet

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
2 058
12 439
113
VKD, azaz űrséta van folyamatban. Szergej Rizsikov- Alekszej Zubrickij. Zubrickij az, akinek annak idején volt esze, mert a Krím Oroszországhoz történő visszacsatolásakor, az orosz légierőben folytatta tovább a szolgálatát. Majd az űrhajós csoportba is sikeresen felvételt nyert. Így most a Nemzetközi Űrállomáson végez szerelési munkákat, ahelyett, hogy azt várná egy MiG-29-esben vagy Szu-25-ösben ülve, hogy mikor lövik le Szu-35Sz-el repülő orosz kollégái, olyan távolságból indítva a rakétákat, ahová az ő gépe egyetlen érzékelője sem lát el. Zubrickij 32 éves, így a Nemzetközi Űrállomás történetében ő a legfiatalabb űrhajós, aki űrsétát hajt végre.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 080
22 133
113
Itthon szászor jobb a net mint a fejlett nyugaton. Konkrétan talán szingapúr után a legjobb a világon. Németoban egyenesen kurvaszar.
Starlinknél hidd el hogy a távoli helyekre internet csak a maszlag, meg azzal lehetett pályázati pénzt behúzni . A végső cél a mindenhova az űrből netet
A világon 2. legjobb net itthon meg... Magyarországon világhírű szintű mítosz. Nem olyan rossz, de leginkább önbecsapás, szokásos önálltatás. Mint írtam, akartam venni a világ második legjobb interjetjéből venni Nógrád megyében, és azt mondták, hogy elfogyott. Budapesten elég jó a szolgáltatás, az tény, és a Yettel 5g is valóban nagyon jó, ahol van térerő (kicsit kisebb a lefedettsége, mint más szolgáltatóknak tapasztaltaom szerint, de ritkán van szükségem 300 megabitre egy mátrai erdőben).

A Starlink-et nézted mit tud amúgy? Sokkal kisebb kapacitás oszliok el sokkal nagyobb területen. Persze nem egyenletesen. Ha tényleg berobbanna, és hanghívásnál többre akarnák használni a népek, hamar kevésnek bizonyulna. Olvastam cikkeket, és azok alapján nekem a munkához csak nagyon kompromisszumosan lenne alkalmas, 20 megabit környéke jön átlagosan egy vidéki amerikai tapasztalata szerint egy olyan környékről, ahol csak ez az opció, ezért sokan használják, de este a netflix szezonban belassul még jobban, nem csinálsz interkontinentális videohívásokat (amik nekem kellenek) ha a szomszédnak FOMO-ja van (utalás egy szar reklámra valamelyik hazai internetszolgáltatótól)

top 10-ben sem vagyunk.

• Hűha
  • Vicces
Reactions: megazez and Loken

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 473
4 163
113
A Yettelnél szarabb szolgáltató nincs itthon. Egyszer. Átmentünk hizzájuk, de olyan fos volt a telekomhoz képest hogy inkább kifizettem a kötbért csak szabaduljunk meg tőlük. Az én nyugat eui tapasztalatom az hogy a magyar net sokkl jobb. Ausztria német olasz