Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Loken

A Safety Transport 2025 látogatói napján egy összetett logisztikai szállítási feladat keretében mutatta meg a német, cseh és magyar szakaszokból álló század, hogy a harctéren is képesek rakodási és szállítási feladatok végrehajtására.

A három nemzet képviselői az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság Tatárszentgyörgy lő- és gyakorlótéren tekintették meg a katonalogisztikai gyakorlat bemutatóját október 13-án.

• Tetszik
Reactions: Loken and Hortator
Arra gondolsz, amikor egy raj/szakasz dupla oszlopban halad a magyar a7 elött?
68ee3e2c29e94356415657.jpg

Immár ötödik alkalommal rendezik meg hazánkban a többnemzeti Helikopter Harcászati Oktatóképző Gyakorlat repülő fázisát.

A háromhetes intenzív képzést a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren hajtják végre, amely az Európai Unió tagállamainak legmagasabb szintű helikopter-harcászati kurzusának csúcspontja.

Immár ötödik alkalommal rendezik meg hazánkban a többnemzeti Helikopter Harcászati Oktatóképző Gyakorlat repülő fázisát.

A háromhetes intenzív képzést a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren hajtják végre, amely az Európai Unió tagállamainak legmagasabb szintű helikopter-harcászati kurzusának csúcspontja.

A Magyar Honvédség idén is otthont ad a HTIC (Helicopter Tactics Instructor Course) nemzetközi gyakorlatnak, amely a helikopteres személyzetek harcászati kiképzését és oktatói felkészítését szolgálja.

A programban Magyarország mellett Ausztria, Németország, Csehország, Portugália, Szlovákia és Új-Zéland vesznek részt, a kiképzéseket pedig az MH 47. Bázisrepülőtéren tartják.

• Tetszik
Reactions: Loken
A Magyar Honvédség idén is otthont ad a HTIC (Helicopter Tactics Instructor Course) nemzetközi gyakorlatnak, amely a helikopteres személyzetek harcászati kiképzését és oktatói felkészítését szolgálja.

A programban Magyarország mellett Ausztria, Németország, Csehország, Portugália, Szlovákia és Új-Zéland vesznek részt, a kiképzéseket pedig az MH 47. Bázisrepülőtéren tartják.

Lehet, hogy már volt.

68ee3e2c29e94356415657.jpg

Számvéber Norbi is " elemezte " a dudi által betett Fury jelenetet, a vas mögött fedezéket kereső katonákról. Ő is úgy írta le a dolgot, hogy nem tankönyvszerű, de a világon mindenki így csinálta és csinálja a mai napig. Nem ismerem a tanköny előírásait e témában, de nekem életszerűnek látszik, én magam is szívesebben lennék a gép mögött, mint bárhol mellette. Mégha a nagy vas gondolom, vonza a tüzet ....

Számvéber Norbi is " elemezte " a dudi által betett Fury jelenetet, a vas mögött fedezéket kereső katonákról. Ő is úgy írta le a dolgot, hogy nem tankönyvszerű, de a világon mindenki így csinálta és csinálja a mai napig. Nem ismerem a tanköny előírásait e témában, de nekem életszerűnek látszik, én magam is szívesebben lennék a gép mögött, mint bárhol mellette. Mégha a nagy vas gondolom, vonza a tüzet ....
A probléma amiről dudi beszèl hogy km katonàkat sétáltattak hmww-k mögött így egy tök üres mezőn a kamera meg a miniszter kedvéért.

Itt a hk mögött ilyen terepen pont nincs baj.

A szabályzatokkal kapcsolatban. Azért hivatkozok állandóan és rájuk mereven, mert itt szerintem ennek van értelme. Az idelátogatók döntő része harcászatilag tökéletesen képzetlen, vagy alig képzett és semmilyen gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezik (nem arról beszélek, hogy nem járt háborúban, hanem arról, hogy még gyakorlótéren sem). A szabályzatoktól való eltérés, vagy azok kreatív alkalmazása egy olyan szint, ami megköveteli a megfelelő harcászati elméteti és gyakorlati kiképzést. Ezek nélkül nincs értelme.

• Tetszik
Reactions: borisz and Venom85
Ha valaki megnézné, az említett videót a filmes topikban linkeltem : 2025. október 17.