A Majdani Forradalmi Játékok - és 2014 julius 14 között csak helyi polgárháború volt kelet ukrajnában a támadó ukrán csapatok létszáma kb 26 ezer fő volt ((honvédség + Nemzeti Gárda + belügy + határőrség + szélsőséges "szabadcsapatok") a szemben álló ukrán állampolgár felkelők összesen nem voltak 20 000 -en.Az egyik baromsag amit az orosz propagandagepezett bedobott hogy terelje a figyelmet a sajat szereperol a malaj gep leloveseben. Te meg gondolkodas nelkul ismeteled mert tetszik. Az nem erdekel hogy van e valosag alapja az eleg neked hogy a lelkivilagodnak megfelel.
Csak egy jozan esszel is megvalaszolhato kerdes : A haboru mar tartott az ukranok meg az oroszok kozott amikor a malaj gepet lelottek. Szerinted a felos Putyin aki meg a sajat embereitol is tart az bevallalta volna hogy ukran legterbe vagy annak csak a kozelebe repul?
Ezt a polgárháborút (ukrán állampolgár ukrán állampolgárral szemben) egy ma sem létező orosz - ukrán háborúval (?) összehasonlítani olyan mint a szezon és fazon hasonlóság.. Hogy ez a mostani miért nem egy háború, hanem valami más... többször kitárgyaltuk már.
Az ukrán hatóságok légtérkorlátozásai akkortájt ennek az erősen fékezett habzású belső konfliktusnak megfelelő volt:
Részleges (magassági) korlátozás.
2014. junius 6-ig : Nincs korlátozás !
2014. június 6-tól: Ukrajna NOTAM-okkal korlátozta a kelet-ukrajnai (Dnyipropetrovszk/UKDV FIR) légtér használatát FL260 (26 000 ft) alatt; ezt június 26-án meghosszabbították július végéig.
2014. július 14. 18:00 (UTC): új NOTAM (A1492/14) emelte a tilalmat FL260–FL320 közé az érintett terület keleti részén. Az FL320 feletti repülés továbbra is engedett maradt.
MH17 2014. július 17-én FL330-on repült, tehát a korlátozott sáv fölött, engedélyezett légtérben. A teljes lezárás az esemény után lépett életbe (előbb FL320-tól felfelé, majd földtől korlátlanig).
Kiegészítés: az EASA a baleset után, július 18-án adott ki figyelmeztetést, hogy a Dnyipropetrovszk és Szimferopol FIR kerülendő; korábban főként a Krím környékére volt érvényes külön figyelmeztetés/tilalom.
Szerintem felesleges találgatnod h mi felelne meg az én lelkiállapotomnak (béke)...
És azon is el kellene gondolkodni hogy valójában ki és miért (mennyiért ?) lötte le azt a gépet.. Ha ebben az oroszok bűnösek lettek volna - 2014 óta már régen elitélik őket , nemzetközi pellengérre állítva.. Mi motiválhatta a szervezőket?