Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Úgy szeretnék távkőműves, lenni...:D Minden este a saját kis homekricsmimben meginni az esti koktélomat...komoly problémáitok vannak...:rolleyes:
Svédországban távbányász már lehetsz. :D (majdnem) A Kirunai vasércbányában a bányagépeket már a felszínről irányítják az irodából. És terjednek a vezető nélküli vasúti rendszerek is, ahol egy központból irányítják a vonatot.

Budapesten a munkába járással rengeted idő elmegy ha nem a munkahelyed közelében laksz. Korábban nekem is napi 2-2,5 óra volt. Ha olyan a munkád hogy tudod otthonról csinálni, akkor elég bosszantó minden nap ennyit utazással tölteni.

Budapesten a munkába járással rengeted idő elmegy ha nem a munkahelyed közelében laksz. Korábban nekem is napi 2-2,5 óra volt. Ha olyan a munkád hogy tudod otthonról csinálni, akkor elég bosszantó minden nap ennyit utazással tölteni.
Hát, én bringázom, gyakorlatilag végig van kerékpárút/kerékpársáv, Budafokról a Dózsa metrómegállóhoz, megvan a napi sport, vagy közösségi közlekedés, 50 perc oda, és akkor haladok a könyveimmel. Mindegyik klassz. Heti egy Home office van, többet nem is szeretnék. (bár én a 70+ faterral dolgozom együtt, tervezni még jól tud de az informatikában már elvész, így amúgy is be kell járnom)

Nem kifejezetten a bejárásra gondolotam, de amúgy az is megoldható, hogy a munkahelyeden laksz...nincs rezsi, lakbér, bejárás. Szerintem az, hogy a munka és az otthon összekeveredik, káros a ."mentálhigénére". A tàrsas kapcsolatokra is.Illetve ha otthon dolgozom, ugyan úgy nem vagyok a családommal, mintha az irodában teszem...amúgy az utazasi időt is lehet hasznosan tölteni...

Nem kifejezetten a bejárásra gondolotam, de amúgy az is megoldható, hogy a munkahelyeden laksz...nincs rezsi, lakbér, bejárás. Szerintem az, hogy a munka és az otthon összekeveredik, káros a ."mentálhigénére". A tàrsas kapcsolatokra is.Illetve ha otthon dolgozom, ugyan úgy nem vagyok a családommal, mintha az irodában teszem...amúgy az utazasi időt is lehet hasznosan tölteni...
A full home office nekem is sok volt. A munka és az otthon szétválasztását meg úgy oldom meg, hogy abba a helyiségbe ahol dolgozom a munkaidőn kívül csak akkor megyek, ha valamit beviszek vagy kihozok. Ha vége a munkaidőnek kikapcsolom a gépet és becsukom magam után az ajtót.

Pedig tényleg komoly ügy, főleg, ha 2-3 órára laksz a munkahelyedtől. Jogilag meg alapból is kényes eset a HO.
Itt a megoldás!
Lakás+iroda+közlekedési eszköz. Vándorló palota.

19414415.jpg

"...a munka és az otthon összekeveredik, káros a ."mentálhigénére". A tàrsas kapcsolatokra is..."

Egy munkáltatóm van a zasszonnyal, egy munkaidő, napi egyszer munka okán találkozunk bent is ill. emiatt időnként telefonálunk is egymással.

Tehát reggel együtt morgunk az autóban a forgalmi dugóban (a zasszony tudja igazán tolni!), én sofőrként napközben is küzdök - birkatürelemmel - a városi és a telephelyi (nagy eü.) forgalommal, délután pedig együtt megyünk haza, s máris hallgatom a napi zsudrát...(lásd True lies c. filmben Jamie Lee Curtis napi beszámolóját).

Otthon...délután...hétvégén...

Home office...ugyan már;)

...évekkel ezelőtt meghalt apósék egyik rokona.
Egyházi temetés.
Klasszikus falusi halotti tor.
Ott volt a párom egy görögkatolikus rokona is (nagy góré a hierarchiában), közvetlen, jó fej, tegeződünk.
  • Hogy vagy? Hol dolgozol?
  • ...ban dolgozom.
  • S a feleséged?
  • Ő is ott dolgozik...
...mi több, most ott kezelik apóst is, anyóst is, csak ugye kijöttek a temetésre.

Erre vállamra tette a kezét, s szarkasztikus együttérzéssel, (ahogy csak egy lelkész tud - már úgy szakmailag) megjegyezte hangosan a rokonság füle hallatára (hiszen a középpontban voltunk).

- Szegény ember... Még jó hogy kapsz levegőt!:D

(A halotti torban a nevetés természetes és egészséges folyamata a lelki teher oldódásának)

A riportban megszólaltatott erőforrás tezsvíre vezette az autót (jogsija természetesen nem volt), aki az ütközés következtében kirepült, és meghalt. Magával vitt mégegyet a másvilágra.
Az erőforrás szerint a rendőröknek nem kellett volna üldözniük őket. Szerintem is jobban jártak volna egy vasúti kereszteződéssel.

"A Volkswagen jelentős beruházásokkal szeretne kimászni a gödörből, amit a kínai piac elvesztése az elektromos fejlesztések késlekedése miatt, az amerikai vámok és a vártnál gyengébb európai piac egyaránt okoz. Azonban a német autógyártó pénzügyi helyzete annyira bizonytalanná vált, hogy a vezetőknek már a beruházási csomag véglegesítéséhez sincs elég önbizalmuk."
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/11/volkswagen-beruhazasi-csomag-autogyarto-nemetorszag

Svédországban távbányász már lehetsz. :D (majdnem) A Kirunai vasércbányában a bányagépeket már a felszínről irányítják az irodából. És terjednek a vezető nélküli vasúti rendszerek is, ahol egy központból irányítják a vonatot.

Bárhol lehetsz távbányàsz, ha Bitcoint bányászol például… :)

hmmm.. tehát ma Mo-n a rendőrség szerint szándékosan le lehet vkit szorítani az útról;
a veszélyeztetés esete nem áll meg, az eljárást megszüntetik (tanúvallomás és szakértői vélemény ellenére)....................................................

A riportban megszólaltatott erőforrás tezsvíre vezette az autót (jogsija természetesen nem volt), aki az ütközés következtében kirepült, és meghalt. Magával vitt mégegyet a másvilágra.
Az erőforrás szerint a rendőröknek nem kellett volna üldözniük őket. Szerintem is jobban jártak volna egy vasúti kereszteződéssel.

Ritka , hogy boldog vége van ennek, de most úgy látszik jó véget ért a történet.

hmmm.. tehát ma Mo-n a rendőrség szerint szándékosan le lehet vkit szorítani az útról;
a veszélyeztetés esete nem áll meg, az eljárást megszüntetik (tanúvallomás és szakértői vélemény ellenére)....................................................

Gondolom ha téged basz el a rejtett erőforrás, miközben bringázol más lenne a véleményed.
Szerintem jól csinálták és a végeredménnyel is elégedett vagyok. -2 db degenerált állat a közutakon.

Ritka , hogy boldog vége van ennek, de most úgy látszik jó véget ért a történet.

Gondolom ha téged basz el a rejtett erőforrás, miközben bringázol más lenne a véleményed.
Szerintem jól csinálták és a végeredménnyel is elégedett vagyok. -2 db degenerált állat a közutakon.
Amúgy marhára, de egyáltalán nem erre írtam :D
/ezzel egyetértek, mmint nyilván tré, hogy meghalt két gyerek, de yard elől nem menekülünk.
Kivéve ha 1. tudsz vezetni 1/b. sportkocsid van :D /

• Hűha
Reactions: Kim Philby

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Szlovákok után most a cseheknél.... biztos Lázár a hibás ott is :)

A kínai vonatok már Ausztriában vannak...

Ez meg bizos jó akkumulátorgyár...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
3km/h-val úszó terepjáró :o
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.