Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Szó megszakad, hang fennakad, lehellet megszegik.
Városmajorból sárga galamb, egy Tatra emelkedik.

577567396_1226092046222224_7394468323528882192_n.jpg

Szó megszakad, hang fennakad, lehellet megszegik.
Városmajorból sárga galamb, egy Tatra emelkedik.

577567396_1226092046222224_7394468323528882192_n.jpg

Ja, kb. 5 hete próbáztak.

Mondjuk ha jól értem, az (egyik?) elképzelés, hogy a régi szerelvények is járnának tovább, a Tatrák pedig bejárnának a Széll Kálmán térre. Csak nem tudom akkor mi lesz az eltérő szükséges peronmagassággal. Meg a villamosok nem is mentek fel a végállomásig a próbán.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ja, kb. 5 hete próbáztak.

Aki kitalálta, fel kéne rakni a vilire és megindítani a szerelvényt a Szecskáról lefelé nyélgázon. Mi baj lehet...?

Mondjuk ha jól értem, az (egyik?) elképzelés, hogy a régi szerelvények is járnának tovább, a Tatrák pedig bejárnának a Széll Kálmán térre. Csak nem tudom akkor mi lesz az eltérő szükséges peronmagassággal. Meg a villamosok nem is mentek fel a végállomásig a próbán.

Hát semmi. Majd az ablakokból kimásznak az utasok a peronra, felfelé meg tolják mert nem kompatibilis sem a vezeték, sem a feszültség, azt egyébként meg FOGASKEREKŰ, a villamos meg ott ál meg előtte.

• Tetszik
Reactions: misinator

Amúgy majdnem eltaláltad, az S2000 után, ezt bizony S660-nak hívták.
1280px-Honda_S660_%CE%B1_%283BA-JW5%29.jpg
1280px-HONDA_S660_JW5_03.jpg

Szerintem nagyon komolyan nézz ki a kis picuri.
Mivel kei car, ezért a szabályozás miatt sajnos csak 660 köbcentis és 63LE-s.
De ehhez mindössze 830 kg súly társul :D
Esküszöm én szívesen tuningolnék ilyen kocsit, pl. a szar keicar motort kicserélném egy CBR1000-es blokkra ami kb. 180 LE.
Úgy azért a 830 kg tömeggel igencsak parádésat menne :cool:

ja, tök jó. Felújítás helyett.

Mit akarsz felújítani, a Tatrákat? T5C5K, T5C5K2, T5C5K2M... ezek mind felújítások voltak.

A fogaskerekűt? Azt lehetne, de épp azért kísérleteztek a Tatrákkal, hogy eldöntsék, hogy lehetséges-e adhéziós vontatás a fogas pályáján. Ugye a fogaskeréktől ha lehet, jobb megszabadulni. A pálya meredeksége nem feltétlenül indokolja, bár eléggé határeset.
De ha lehetséges, lehetne kicsivel kevésbé drága szerelvényeket beszerezni majd, egyszer, ha lesz rá pénz, amik bejárhatnának a villamoshálózatra is. Ugye ma már a fagyok sokkal ritkábbak stb.

Hát semmi. Majd az ablakokból kimásznak az utasok a peronra, felfelé meg tolják mert nem kompatibilis sem a vezeték, sem a feszültség, azt egyébként meg FOGASKEREKŰ, a villamos meg ott ál meg előtte.

Ezt igazából valamelyik kutyapártos nagyeszű mondta, hogy járhatnának hétvégén a régi szerelvények, a villamos mellett, vagy vmi ilyesmi. Nem túl reális.
A vezeték meg a feszültség meg megoldható, ha "villamos" jár majd ott. A peronok átépítése is.

• Tetszik
Reactions: Kurfürst
Mit akarsz felújítani, a Tatrákat? T5C5K, T5C5K2, T5C5K2M... ezek mind felújítások voltak.

A fogaskerekűt? Azt lehetne, de épp azért kísérleteztek a Tatrákkal, hogy eldöntsék, hogy lehetséges-e adhéziós vontatás a fogas pályáján. Ugye a fogaskeréktől ha lehet, jobb megszabadulni. A pálya meredeksége nem feltétlenül indokolja, bár eléggé határeset.
De ha lehetséges, lehetne kicsivel kevésbé drága szerelvényeket beszerezni majd, egyszer, ha lesz rá pénz, amik bejárhatnának a villamoshálózatra is. Ugye ma már a fagyok sokkal ritkábbak stb.
A fogast nyilván. Ha más nem, akkor az unikalitása miatt.
Meg mondjuk egyszer fog megindulni faleveleken a vili lefelé...

A legmegfizethetőbb kínai mini elektromos autó - TELJES gyártási folyamat (hogyan készül egy autó)​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Kim Philby
Kis nosztalgia:

Egy kis áttekintés az orosz autóiparról:

Az igazán érdekes benne, hogy sok szart gyártottak, de anyagilag egyik sem volt bukás.
Sőt, jó pár dolog el sem hangzik a videóban, pl. a moszkvicsok sikere a nyugati piacon a 60's években, vagy a Lada Niva sikere, ami önálló fejlesztés volt. Kicsit negatív a vidi, bár ez betudható annak, hogy az "autóipari bukások" sorozat egyik része.

Amúgy majdnem eltaláltad, az S2000 után, ezt bizony S660-nak hívták.
1280px-Honda_S660_%CE%B1_%283BA-JW5%29.jpg
1280px-HONDA_S660_JW5_03.jpg

Szerintem nagyon komolyan nézz ki a kis picuri.
Mivel kei car, ezért a szabályozás miatt sajnos csak 660 köbcentis és 63LE-s.
De ehhez mindössze 830 kg súly társul :D
Esküszöm én szívesen tuningolnék ilyen kocsit, pl. a szar keicar motort kicserélném egy CBR1000-es blokkra ami kb. 180 LE.
Úgy azért a 830 kg tömeggel igencsak parádésat menne :cool:

Azt remélem tudod hogy most lényegében újra feltaláltad a CR-X-et, te, anyák megszomorítója. :D