Filmek és sorozatok

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kimondottan jó lett. A feka színészek is a jobb fajtából, angol behozatalból vannak, úgy hogy nem olvastam a könyvet nekem nem tűnt erőltetettnek vagy zavarónak semmi változtatás. Kifejezett jó színészi játék és történetvezetés van benne.
Hát, mint a teljes sorozatot többször végigolvasó húsz percet sem tudtam nézni, akkora woke sz.r mint ide Jeruzsálem.

Indul versenyző gyerekekkel, fehér adja fel legelőször, félbarna tovább jut, aztán megmenti a néger nő. Aztán megismerjük a néger csajt, aki matematika versenyt byert az univerzumban (mert ugye a világ tele olyan híres néger matematikusokkal, mint pl. ugye?.... lehetett volna akkor már ázsiai, ha fehér nem lehetett).
Aztán bosszantó fehér csávó az űrhajón, aki mansplainingelne, de a feka csaj beégeti..... megismerjük a császárokat, akik természetesen fehérek és f.szkalap gyilkosok.

Csoda, hogy Seldonból nem csináltak travi négert.

(Moderáció felé jelezném, hogy a néger szó magyarban semmilyen negatív jelentéstartalommal nem bír).

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Akkor is:

Amúgy vannak nála szebb zsidó lányok is, pl. Eva Green vagy Kat Dennigs :rolleyes:

Gadotnak csini pofája van, alakja is normális. Eva Green 1/8 részt zsidó, szóval lényegében nem. Dennings igen, de az ő szépségének is vannak korlátai.

Svarcit sem b.sztattuk a színészi képességei meg akcentusa miatt

Svarci akcentusáról sokáig nem tudtam, mert csak szinkronban ismertem. Aztán egyszer hallottam eredetiben :D

• Tetszik
Hát, mint a teljes sorozatot többször végigolvasó húsz percet sem tudtam nézni, akkora woke sz.r mint ide Jeruzsálem.

Nekem, mint a teljes sorozatot csak hallomásból ismerős nagyon élvezetes volt, valszeg neked épp azért nem tetszik, mert van egy kép a fejedben, hogy hogyan kellene kinéznie, és annak nem felel meg.

Viszont ha ezt elengeded, akkor mint önálló mű igenis egy nagyon jól sikerült adaptáció. Yup, a woke cuccok tettenérhetők rajta, de ellentétben pl. az így teljesen kiherélt és tönkrevágott vicserrel itt megáll magában a történet és a színészi alakítások is igen jól sikerültek. A kis feka csaj, a Demerzelt alakító finn színészcsaj, és személyes kedvencem, a civilben amúgy full ratyi Nap Testvér (Lee Pace, a Hobbit Tündekirálya, A Galaxis Őrzőinek Ronanja) zseniális (az utóbbi azért is mert kb. minden évadban egy új Nap testvér látunk, bár többnyire vérg*cit).

Szeritnem adj neki esélyt, megéri, bár lassan indul.

Nekem, mint a teljes sorozatot csak hallomásból ismerős nagyon élvezetes volt, valszeg neked épp azért nem tetszik, mert van egy kép a fejedben, hogy hogyan kellene kinéznie, és annak nem felel meg.

Viszont ha ezt elengeded, akkor mint önálló mű igenis egy nagyon jól sikerült adaptáció. Yup, a woke cuccok tettenérhetők rajta, de ellentétben pl. az így teljesen kiherélt és tönkrevágott vicserrel itt megáll magában a történet és a színészi alakítások is igen jól sikerültek. A kis feka csaj, a Demerzelt alakító finn színészcsaj, és személyes kedvencem, a civilben amúgy full ratyi Nap Testvér (Lee Pace, a Hobbit Tündekirálya, A Galaxis Őrzőinek Ronanja) zseniális (az utóbbi azért is mert kb. minden évadban egy új Nap testvér látunk, bár többnyire vérg*cit).

Szeritnem adj neki esélyt, megéri, bár lassan indul.
Nem az a gond, hogy más a kép a fejemben, a Dűnét is hamarabb olvastam mint láttam, pedig azt már vagy háromszor megfilmesítették.

Az a gond, hogy köze nincs Asimov könyveihez egyrészt, másrészt meg (hagytam menni háttérben) a sorozat univerzumában fehérek nem nagyon léteznek, csak ha valami genyára/gyengére van szükség.
Kb. mindenki feka vagy indiai. Ha reverse casting lenne, égne "Hollywood", hogy hogyan lehet így rasszistáskodni.

Ja, a tini dráma érzés is erős.

Hát basszus.
Ezt most minek. :confused:

Mondjuk a főgonoszt sem èrtettem már. Nincsenek színèszek hollywoodban?

• Tetszik
Reactions: 2ndt
Egy kis karácsonyi film az ünnepekre:

• Tetszik
Nem az a gond, hogy más a kép a fejemben, a Dűnét is hamarabb olvastam mint láttam, pedig azt már vagy háromszor megfilmesítették.

Az a gond, hogy köze nincs Asimov könyveihez egyrészt, másrészt meg (hagytam menni háttérben) a sorozat univerzumában fehérek nem nagyon léteznek, csak ha valami genyára/gyengére van szükség.
Kb. mindenki feka vagy indiai. Ha reverse casting lenne, égne "Hollywood", hogy hogyan lehet így rasszistáskodni.

Ja, a tini dráma érzés is erős.
Asimov,Az űr áramlatai regényben spec utal is arra,hogy a távoli jövőben az emberek bőrszine alapvetően a sárgásbarna lesz a keveredés miatt.Elszigetelt helyeken maradhat csak meg a világos és a fekete bőrszin is.
Egyébbként már most is a Földön a barna különböző árnyalatai,és a sárga a leggyakoribb bőrszin.

Asimov,Az űr áramlatai regényben spec utal is arra,hogy a távoli jövőben az emberek bőrszine alapvetően a sárgásbarna lesz a keveredés miatt.Elszigetelt helyeken maradhat csak meg a világos és a fekete bőrszin is.
Egyébbként már most is a Földön a barna különböző árnyalatai,és a sárga a leggyakoribb bőrszin.
Amivel alapvetően nem lenne gond. Itt inkább az emberek minőségével van a baj, el kellene majd lassan jutni oda, hogy nem értékes minden élet.

Amivel alapvetően nem lenne gond. Itt inkább az emberek minőségével van a baj, el kellene majd lassan jutni oda, hogy nem értékes minden élet.
Csakhogy az nem a bőrszintől függ.
És nem is volt soha egyformán értékes minden emberi élet.Leginkább attol függött mindig is egy ember élete,hogy mennyire volt helyettesithető egy másik emberrel

nna, sikerül ezt is elcseszni

• Tetszik
Reactions: Hortator
nna, sikerül ezt is elcseszni

Nyugi, már javították :D

Nyugi, már javították :D

Jó lenne.
Nem is értem a filmkészítőket miért fixálódott be nekik a minden színtelen, stb.
Így mennyivel látványosabb lenne, és még csak nem is drágább, meg még történelemhű is :(

Ennél az 'Agamemnonnál' döntöttem el, hogy ezt a szart meg sem fogom nézni
hero-image.fill.size_1200x900.v1766415877.jpg

Még a Trójában is mennyivel jobb volt
2aee6-vlcsnap-2012-06-09-00h11m09s149original.png

Jó lenne.
Nem is értem a filmkészítőket miért fixálódott be nekik a minden színtelen, stb.
Így mennyivel látványosabb lenne, és még csak nem is drágább, meg még történelemhű is :(

Ennél az 'Agamemnonnál' döntöttem el, hogy ezt a szart meg sem fogom nézni
hero-image.fill.size_1200x900.v1766415877.jpg

Még a Trójában is mennyivel jobb volt
2aee6-vlcsnap-2012-06-09-00h11m09s149original.png
Nézd meg a mellette érvelő kommenteket.
Olyanakat írnak, hogy ez "bad ass", meg "ez fantasy nem pedig dokumentumfilm", ami valljuk be hülyeség, hiszen nem fantasy, hanem mítosz, ami bizony egy adott történelmi korban játszódik, aminek megvannak a saját keretei.
A kedvencem "te ott voltál? Ha nem akkor honnan tudhatod, hogy nem ilyen volt Agamennon..."
Egyszerűen a többség ostoba, zabálják a szart, és rühellik ha valaki megmondja nekik hogy azt teszik.

Egyszerűen a többség ostoba, zabálják a szart, és rühellik ha valaki megmondja nekik hogy azt teszik.

Ez mennyire igaz. Élő bizonyíték rá a "Halálos Iramban" filmszéria sikere.

Ez mennyire igaz. Élő bizonyíték rá a "Halálos Iramban" filmszéria sikere.
A többség mindig ostoba volt (ez a haranggörbéből fakad), viszont a stúdiók inkább felfelé céloztak egy picivel mint lefelé naggyal. Plusz mertek kockáztatni időnként, nem a remake remake-jének a woke remake-jét tették az üzleti tervbe.

Plusz közben volt egy nagyon, nagyon komoly generációs váltás-özön.
Bejött a TLDR (tipikus generációs kreténség bizonyítéka) - b+, tágabb családban volt, aki a lövészárok után felnőttként tanult meg olvasni, de olvasott minden egyes nap és többet tudott mint a mai átlag fiatal.

Itt meg már nem tud fókuszálni, nem akar olvasni, kell neki minden percben egy robbanás és jó legyen a CGI (ha szar, az is jó).

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7