Kijev nem maradt légvédelem nélkül, az ukrán légierő sem semmisült meg az első órákban (ez még a mai napig sem sikerült lol), és a művelet teljes ideje alatt működőképes maradt a térségben. Az orosz hadoszlop nem ostromhelyzetben állt, hanem egy keskeny útra szorulva, erdős–mocsaras terepen, oldalbiztosítás és stabil utánpótlás nélkül. Innen városi támadást indítani nem lehetett. Nem jóindulatból nem mentek be Kijevbe, hanem mert a hadműveletet rosszul tervezték meg és operatív zsákutcába futottak...
Ugye itt lett volna fontos a Hostomeli reptér megtartása, hogy onnan jöhessen támogatás a támadáshoz, de azzal is befürödtek.
Az biztos szerintem, hogy UAF oldalról sem igaz az a 300-500e ember veszteség amit az elmúlt években mondogattak Nyugaton, sanszosan ott van az is már a milliós tartomány körül. Az orosz fegyverek esetében azért azt is nézzük meg, hogy rendben, hogy a TOS szalvó, meg repkednek az UMPK-k, de mennyire friss infó alapján eregetik azokat például? Ki garantálja, hogy abban a házban tényleg voltak ellenséges katonák? Abban biztos vagyok, hogy amikor az UAF kilő valamilyen irányított tüzérségi lövedéket sokkal frissebb infókra támaszkodik, mint például egy orosz. Szimplán azért, mert a Nyugatnak is erős fölénye van.
Amúgy igen, miután leírtam eszembe jutottak olyan hadműveletek ahol a fejlettség igenis is számított, pl.: Sivatagi Vihar.