Történelem témakörben történészekre, kaja témában szakácsra, de még véletlen sem érdekel a vízvezeték szerelő véleménye a burkolásról.Mert mégis kinek a véleménye mérvadó számodra ? Kinek a véleményére hallgatsz ?
Történelem témakörben történészekre, kaja témában szakácsra, de még véletlen sem érdekel a vízvezeték szerelő véleménye a burkolásról.Mert mégis kinek a véleménye mérvadó számodra ? Kinek a véleményére hallgatsz ?
Elég primitíven bántak az ukránokkal az oroszok...Hát ez elég primitív hozzászólás lett.
A golodomornak sokkal több orosz áldozata volt mint ukrán,csak az oroszok ezt nem használják politikai eszköznek.Elég primitíven bántak az ukránokkal az oroszok...
Ne zavard össze őt tényekkel...A golodomornak sokkal több orosz áldozata volt mint ukrán,csak az oroszok ezt nem használják politikai eszköznek.
Ekkor Szovjetúnióról beszélünk, (nem Oroszországról)melynek vezetője egy grúz, akit úgy hívnak, hogy Dzsugasvili.
Már ne haragudj, de ez faszság. Oroszország a SZU jogutódja annak minden aspektusában. Nem csak akkor a jogutódja, amikor az ENSZ BT-ben kell ülni, hanem akkor is, amikor felelősséget kell(ene) vállalni pár millió ukrán halálraéheztetéséért is és ez attól független, hogy bizony rengeteg orosz is éhen halt anno.A golodomornak sokkal több orosz áldozata volt mint ukrán,csak az oroszok ezt nem használják politikai eszköznek.
Ekkor Szovjetúnióról beszélünk, (nem Oroszországról)melynek vezetője egy grúz, akit úgy hívnak, hogy Dzsugasvili.
Elég primitíven bántak az ukránokkal az oroszok...
Pl az, hogy a 20. században elnyomott népként éltek, akiknek nem hagyták, hogy saját szuverén országuk legyen?A Holodomoron túl milyen sérelmeik vannak még az ukránoknak az oroszokkal szemben ? Tudsz mást is hozni, vagy csak ez az egyetlen problémád van ?
Nem lep meg.Ezt nem értem.
Csakugyan azt gondolod, hogy 2000 éve ünnepli a keresztény világ a karácsonyt?karácsony van (ami amúgy már 2000 éve ugyanakkor van)
Ez egész konkrétan pont fordítva van. Január 7. az egyik legszentebb ünnepe az ortodoxoknak (ahogy egyébként a katolikusoknak is december 24-25)., ami ráadásul nem is a legfőbb ünnepe az oroszoknak (ortodoxéknál az új év a fontosabb nem a karácson)az baj.
Ha lesz valami belhe a Vilagban mibol gondolod,hogy csak a kozel keleti olajkutak fognak egni?Amik egyebkent mar reg nem annyira fontosak mind volt 30 vagy 50 eve.Venezuela kutjai ugyanugy egnenek.De,hogy valaszoljak 10 ev mire lesz eleg onnan es legalabb ennyi ido,hogy erre az olajtipusra ra tudd venni es muszakilag ki is vitelezzenek egy atalast.A szovetsegesek persze eloszor elgondolkoznak,hogy egy Amerika altal kizsakmanyolt venezuelai olaj a legbiztonsagosabb es legkiszamithatobb strategiai termek szamukra.Szerintem latva a trumpi kulpolitika 180fokos fordulatait nem tudom...szerintem nem.Felteszek egy találós kérdést. Ha arra készül sz , hogy lesz valami balhé a világba, és a legnagyobb benzinkutak a Közel-Keleten mondjuk úgy elkezdenek égni akkor vajon honnan fogod biztosítani a hazai és a szövetségesek olaj igényeit viszonylag biztonságosan?
Mert azok a hazai részen lesznek, igen most már kisebb a világ, de nem mindegy melyiket könnyebb megvédeni.Ha lesz valami belhe a Vilagban mibol gondolod,hogy csak a kozel keleti olajkutak fognak egni?Amik egyebkent mar reg nem annyira fontosak mind volt 30 vagy 50 eve.Venezuela kutjai ugyanugy egnenek.De,hogy valaszoljak 10 ev mire lesz eleg onnan es legalabb ennyi ido,hogy erre az olajtipusra ra tudd venni es muszakilag ki is vitelezzenek egy atalast.A szovetsegesek persze eloszor elgondolkoznak,hogy egy Amerika altal kizsakmanyolt venezuelai olaj a legbiztonsagosabb es legkiszamithatobb strategiai termek szamukra.Szerintem latva a trumpi kulpolitika 180fokos fordulatait nem tudom...szerintem nem.
Mert Izrael szemrebbenés nélkül felgyújtja őket, ha arra kerül sor.Ha lesz valami belhe a Vilagban mibol gondolod,hogy csak a kozel keleti olajkutak fognak egni
Pl az, hogy a 20. században elnyomott népként éltek, akiknek nem hagyták, hogy saját szuverén országuk legyen?
Történelem témakörben történészekre, kaja témában szakácsra, de még véletlen sem érdekel a vízvezeték szerelő véleménye a burkolásról.
Arra akartam utalni, hogy különböző témákban az adott téma szakemberének a véleménye érdekel, de még véletlen sem érdekel "A" témában "B" téma szakemberének a véleménye.A történészet az nem egy elfogulatlan, objektív szakma, hanem vagy szubjektív élmények, vagy központi direktíva, vagy zsold alapján írnak történelmet.
Lesznek olyan történészek, történetírók, krónikások, akik az adott, épp regnáló politikai rendszert kiszolgálják, úgy hajlítják a tér - idő síkját, úgy írnak tankönyvet, történelmi atlaszt, történelemkönyvet.
Na most ezzel az a probléma, hogy minden hivatalos történelemnek saját maga felé hajlik a keze, kinyúl a sírhalmokból, és mindig teljesen törli a sírfeliratot, és újra felírja az aktuális sírfeliratot, amire épp igény van, legfőképp az aktuális politikai hatalom részéről, nagyot hazudni is lehet, és ezt hányszor eljátszották ? Sokszor. Ennyi erővel lehetne a Rákosi-korszakból származó törikönyvet is lobogtatni, vagy a Kádár-korszakból valót, vagy a Rendszerváltás korszakából valót. Egyik sem jó, mert mindegyik nyíltan, szégyentelenül elfogult.
Hány olyan történész van, aki szubjektív politikai sértettség végett ebben a témában is azt a lehetőséget látják, hogy az adott nép / ország szidásával az egyik pártba próbáljanak meg belerúgni. Bizonyos történészek műsoraiból csak annyit lehet leszűrni, hogy az adott nép az gonosz, idióta, és lehet sorolni a végtelenségig az ilyen jelzőket, és a másik nép az meg az ő személyes kedvencük, szerintük az ősember is olyan nációjú volt.
Amúgy nekem jogi diplomám van, de attól még én is véleményezhetem a témát, mert jó sok történelmi témájú tárgyunk is volt. És hány olyan történelmi téma van, ami külön utánaolvasást, és meghivatkozást igényel ?

Nézzük, még, hogy mit is adtak nekik a "rómaiak" a holodomoron kívül( a teljesség igénye nélkül):Erről azért nem nehéz őket meggyőzni, elég, ha csak az elmúlt 100 év történetét megnézed, hogy mi mindent köszönhetnek (pl holodomor) az oroszoknak.
Arra akartam utalni, hogy különböző témákban az adott téma szakemberének a véleménye érdekel, de még véletlen sem érdekel "A" témában "B" téma szakemberének a véleménye.
Milyen elnyomott népként?Pl az, hogy a 20. században elnyomott népként éltek, akiknek nem hagyták, hogy saját szuverén országuk legyen?
Angelsoul fórumtársunk, tudomásom szerint repülőmérnöki végzettséggel rendelkező pilóta.Ezen az oldalon nem fogsz találni dedikált történészt, pilótát, vagy akármilyen szakembert. Csak jogászt, aki foglalkozik történelemmel is, vagy villamosmérnököt, aki meg a repülőkkel, és így tovább. Akkor így hogyan lehet bármiről beszélgetni ?
És az alap történész diploma az elégséges, vagy kevés ?
Ahhoz meg nem kell különös képesség, hogy megállapítsuk, hogy a történelmet is lehet nyíltan propagandacélból írni, mint ahogy 1947 - 2002 között történt, főleg Magyarországon.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..