[HUN] Önkéntes Tartalékos Rendszer / Területvédelmi Erők

Mi köze van az információmegosztásnak a parancshoz? Az, amikor az 1. szakasz parancsnokának azt mondja, hogy 4 ember van a piros ház mögött az információmegosztás. A parancs az egy cselekvésre vonatkozó utasítás, nem pedig információátadás. Azt hogy adod parancsba, hogy van 4 ember a piros ház mögött?
Szia,

Az, hogy elveszi az egyszeru feladat az idot a bonyolult feladatoktol.

En azt kepzeltem (nyilvan hibasan), hogy egy szazadparancsnoknak sokkal-sokkal fontosabb feladatai vannak annal, mint hogy a dronkezelo operator altal elmondott informaciot megismetelje radioban a szakaszparancsnoka szamara; mert ebben az esetben a szazad harcat meg ki vezeti, az ezredparancsnok?

Rosszabb esetben a dronkezelo operator mondhatja egybol az informaciot a megfelelo szakasz vagy rajparancsnoknak radion, kozepes esetben a szakasz/rajparacsnok alkarjan levo digitalis terkepen megjelenik az informacio, jobb esetben meg a sisakra szerelt kijelzoben.

Szia,

Az, hogy elveszi az egyszeru feladat az idot a bonyolult feladatoktol.

En azt kepzeltem (nyilvan hibasan), hogy egy szazadparancsnoknak sokkal-sokkal fontosabb feladatai vannak annal, mint hogy a dronkezelo operator altal elmondott informaciot megismetelje radioban a szakaszparancsnoka szamara; mert ebben az esetben a szazad harcat meg ki vezeti, az ezredparancsnok?

Rosszabb esetben a dronkezelo operator mondhatja egybol az informaciot a megfelelo szakasz vagy rajparancsnoknak radion, kozepes esetben a szakasz/rajparacsnok alkarjan levo digitalis terkepen megjelenik az informacio, jobb esetben meg a sisakra szerelt kijelzoben.
A század 1 személyi vezetésű alegység, nem lehet alternatív parancsoki lánc benne. Miért? Azért, mert 1 ember látja át nem csak a komplett századot, hanem a század "körüli" alegységeket is. És igen a századparancsnokának az a dolga, hogy ilyenekt mondjon pl az 1. szakasz parancsnokának, hogy 4 ember a piros ház mögött a te dolgod őket legyőzni, vagy állj meg, mert 2. szakasz fogja megtámadni. Ebből áll a század vezetése. Nem azt határozza meg a századparancsnok, hogy hogyan csinálja a szakasz, ahnem azt, hogy mit csináljon a szakasz.
Ezt nem bízhatod rá egy drónkezelőre, nem delegálhatja le a drónkezelőnek a döntésta század parancsnoka.

• Tetszik
Reactions: Pogány and bel
Amennyiben kèrdèsem nem èrtelmes akkor tekintsètek semmisnek:
A tartalèkos állományba tartozó honvèdek között mi alapján lehet előmenetelt jósolni/prognosztizálni?
Van olyan lehetőség ami "előlèptetès" -el jár?
Gondolom a KFOR igen, de azon kívülre gondolok.
Thx

Amennyiben kèrdèsem nem èrtelmes akkor tekintsètek semmisnek:
A tartalèkos állományba tartozó honvèdek között mi alapján lehet előmenetelt jósolni/prognosztizálni?
Van olyan lehetőség ami "előlèptetès" -el jár?
Gondolom a KFOR igen, de azon kívülre gondolok.
Thx
Szerintem erre nem lehet egzakt választ adni. Eleve az, hogy friss diplomával tartalékosként simán lehetsz őrnagy is sok mindent elmond.

Lehet hogy nem mindegy hogy valaki NAV-os pénzügyőr-, ex-határőr-, rendőr-, tűzoltó- stb. vagy katona alezredes volt korábban....
Ahogy meselte sorba alltak es ugy osztottak ki milyem rendfokozatot kap o a sorvegen allt ez jutott neki :D
Őrmester gyerek kapott egy századosit pl…ezen special kihaltam mint a demokracia eszak koreaban. :P

"Hattyár István ezredes, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnoka elmondta, hogy a Magyar Honvédség kijelölt tartalékosai számára is megnyílt a kiképzés lehetősége a Lynx harcjárműre."

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: honved and SilvioD
Új képesség jelenik meg a területvédelemben a kéthetes CIMIC szakalap tanfolyamnak köszönhetően, melyet idén először indított el az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ civil-katonai együttműködésért felelős szakállománya.

Erre elsősorban béketeremtő és békefenntartó műveletekben volt eddig kiemelt szükség, az utóbbi évek tapasztalatai alapján azonban az országvédelemben is felértékelődött az olyan nem-kinetikus képességek szerepe, mint a CIMIC és a PSYOPS (lélektani műveletek).

Ahogy meselte sorba alltak es ugy osztottak ki milyem rendfokozatot kap o a sorvegen allt ez jutott neki :D
Őrmester gyerek kapott egy századosit pl…ezen special kihaltam mint a demokracia eszak koreaban. :P

Ez alapján nem volt hülyeség részemről egykoron, hogy szittya fórumtársat tábornoknak tartottam. :)