Elolvastam, nem látom a relevanciát/tévedésemet, bár lehet az én hibám.Olvasd el, hogy mit írtam.
Elolvastam, nem látom a relevanciát/tévedésemet, bár lehet az én hibám.Olvasd el, hogy mit írtam.
Te a nyolcvanas évek végéről beszélsz, én meg a Kádár-korszak 30 évéről. Jegyzem meg, Kádár 87-ben lemond, de már 84-ben sem volt százas, a légzési problémái mellett egyre jobban kiütköztek a mentális korlátai, ezér is akart már 84-ben lemondani. Ezt akkor még nem engedték neki, csak Aczélnak.Elolvastam, nem látom a relevanciát/tévedésemet, bár lehet az én hibám.
Ja, utoljára kb a vh előtt volt talán azde egyesen kellemetlen volt egy agrárország számára.

Mikor felejtjük már el azt, hogy a gazdaságra vettünk fel hitelt? Nem arraTe a nyolcvanas évek végéről beszélsz, én meg a Kádár-korszak 30 évéről. Jegyzem meg, Kádár 87-ben lemond, de már 84-ben sem volt százas, a légzési problémái mellett egyre jobban kiütköztek a mentális korlátai, ezér is akart már 84-ben lemondani. Ezt akkor még nem engedték neki, csak Aczélnak.
Szóval ne mossuk össze a nyolcvanas évek végi magyar mezőgazdasági eredményeket a kádári 30 év folyamatos kínszenvedéseivel és pláne ne a 60-as évek alatt végig fennálló élelmiszerhiányal, ami nemcsak, hogy alapját képezte a hetvenes évekre összetorlódott eladósodási hullámnak, de egyesen kellemetlen volt egy agrárország számára.
A Magyar Királyság belülről omlott össze. Ennek következménye volt hogy az amúgy nem túl nagy erőt képező román hadsereg Győrig tudot vonulni. Nem kellett ide a francia vagy brit hadsereg, az amerikai meg végképp nem. A nyugati hatalmaknak volt ráhatásuk a kisantant országokra, ennek köszönhető hogy nem valósulhattak meg a kisantant néha teljesen abszurd elképzelései, mint a tiszáig tartó Románia vagy a nyugati szláv korridor.
Az hogy a Nyugat okozta Trianont az egész teljes félreértése. A Nyugat miért próbált volna mesterségesen életben tartani egy Monarchiát vagy Magyar Királyságot, amikor azok belülről összeomottak? Ők ezen a ponton már leginkább csak tudomásul vették a politikai realitásokat és ezek alapján rajzoltak határokat.
Amúgy Trianon revíziója nyugati segítséggel valósult meg(német és olasz), majd pedig Moszkva törölte azt el. Pedig az lehetett volna egy igazságosabb határvonal, csak rossz oldalon voltunk már megint.
Melyik kommunistákat hozták ránk? A Tanácsköztársaság hungarikum volt, míg a Szovjeteket mi támadtuk meg.
Erről eszembe jutott, hogy:
Emlékszel még a TcsKtZTrSg vezetőségének az etnikai összetételére?...Erről eszembe jutott, hogy:
De szeretnék, de szeretnék Kun Bélával beszélni
De még jobban, de még jobban szobájába bemenni
Megmondanám Kun Bélának magának
Lányokat is lányokat is sorozzanak bakának
?Emlékszel még a TcsKtZTrSg vezetőségének az etnikai összetételére?...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..