[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Bohóckutyák ezek a dánok is :D! Baltikumban púposkodnak azoknak az érdekében, akik einstandolnák a szigetüket, szép modern abszurd!
https://www.portfolio.hu/global/202...t-dania-ontik-a-fegyvereket-a-tersegbe-811051
"A dán haderő diszkréten elkezdett fegyvereket és katonákat csoportosítani Grönland védelmére – tudta meg a dán DR hírportál."

"Az ország harcoló alakulatainak jelentős része jelenleg a Baltikumban állomásozik."

szerintem fordítva gondolja.
Ó, elnézést.
Félreértettem.

Hát azt sem gondolnám, hogy az amcsik nekiállnának lelövöldözni szállítógépeket vagy kiszedni hajókat; ők meg tudják oldani a blokádot gond nélkül.

De minek? Az EUt/országait ők irányítják. Nem lesz itt semmi. Kiderül majd, hogy mit akart Trump elérni, aztán vagy még ő behúzza vagy a demokrata/jó zsaru utódja úgy, hogy Európa aranytálcán adja át, amit akarnak.

Ó, elnézést.
Félreértettem.

Hát azt sem gondolnám, hogy az amcsik nekiállnának lelövöldözni szállítógépeket vagy kiszedni hajókat; ők meg tudják oldani a blokádot gond nélkül.

De minek? Az EUt/országait ők irányítják. Nem lesz itt semmi. Kiderül majd, hogy mit akart Trump elérni, aztán vagy még ő behúzza vagy a demokrata/jó zsaru utódja úgy, hogy Európa aranytálcán adja át, amit akarnak.
Ez a legvalószínűbb, de amilyen elborult faszságok történtek mostanában én már semmit sem zárok ki!

Európa rejtett jövőjének forgatókönyvei:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: gergo55
  • Grönlandra is vonatkozik az 5-ös cikkely, mint Dánia része
mondjuk pont nem .. ;)

külső támadás esetén lép(ne) életbe az 5-ös cikkely, de mivel 2 NATO tagállam állna egymással szemben igy ez nem léphet érvénybe !
(pl török-görögnél sem volt ilyen,meg nem is lehet)

amit tehetnek hogy összehivják a NATO bizottságát, de ott az USA alapból leszavazza az ellen irányuló határozatot, és már nincs is konszenzusos megegyezés, maximum amit tehetnek egy amerikai vs dán katonai szembenállás esetén az az,hogy Dánia kap némi politikai segítséget .. biztos lesz pár elítélő határozat meg ilyesmi, de mivel még a konkrét szankciók sem voltak képesek megállítani az oroszokat, ezek inkább üres frázisok leszek,mint bármit is érő valamik.

katonailag meg ha meg akarja állítani az USA-t a jelenlegi töketlen Európa akkor ahhoz sok sikert kívánok (giga LOL) ,most hirtelen a két tűz közé szoritott Lengyelország jut eszembe, és ezért írtam pár napja,hogy 2 szék közül a padlóra került az EU,de szívesen megismétlem mert lehet van aki nem olvasta.

1. ha beleáll az USA-ba Grönland miatt, akkor elbukta Ukrajnát
2. ha nem tesz semmit akkor meg bukja Grönlandot

azt hiszem erre mondják hogy sakk-matt helyzet!

legyünk realisták .. az EU jelenlegi helyzetében egy piaci verekedést nem tudna lerendezni ami két bajuszos romániai Gábor között kirobban,hogy melyik sózza rá az edényszettet vagy a késkészletet valami szerencsétlen hülyére, nem hogy képességben felvegye az versenyt az Egyesült Államok haderejével. (még az orosszal sem bír)

itt ami érdekes lesz azok az alábbiak

-hogy ha nem engdenek Trumpnak a dánok, akkor elveszi-e erővel amit akar ?
-milyen hatással lesz ez az annexio a NATO-ra mint szövetségre ?
-ha kilépnek bizonyos tagországok a NATO-ból, és alakítanak egy új szövetségi rendszert, azt hogy fogja kezelni az USA ? *

*itt egyébként amikor írtam,közben hangosan felröhögtem,mert mekkora svédcsavar (illetve hogy stílszerű legyek dáncsavar) lenne már, ha ezek a kilépő országok (akár Dánia) kérnék felvételüket a CSTO-ba :D :D :D

-de amugy tényleg ott tartunk hogy jelenleg olyan agyrém a világpolitika hogy még ezen sem lepődnék meg

• Tetszik
Reactions: embersarkany
mondjuk pont nem .. ;)

külső támadás esetén lép(ne) életbe az 5-ös cikkely, de mivel 2 NATO tagállam állna egymással szemben igy ez nem léphet érvénybe !
(pl török-görögnél sem volt ilyen,meg nem is lehet)
Úgy értem, hogy a terület orosz-kínai fenyegetés elleni biztonságát most is szavatolja az ötös.
Mert ugyebár erre is hivatkozik a vadbarom, hogy ezek előtt meg kell neki nagyon szerezni a szigetet.

Úgy értem, hogy a terület orosz-kínai fenyegetés elleni biztonságát most is szavatolja az ötös.
Mert ugyebár erre is hivatkozik a vadbarom, hogy ezek előtt meg kell neki nagyon szerezni a szigetet.
eleve szar az indok,mert ezzel az mesebeszéddel,hogy bevonulgatok ide meg oda meg amoda mert a ruszkik meg a kínaiak fenyegetik a térséget .. az egész világot leuralhatná. (mondjuk ha tehetné megtenné .. ráadásul most próbálja éppen szvsz)

most gondolj bele, kitalálja hogy GB-t , mivel nincs szárazföldi határa ( az alagút meg ugye sérülékeny,támadható) neki meg kell szállnia,hiszen a ruszkik fenyegetik, de ott van pl IL -is azt meg azért kell megszállnia,mert az irániak jóban vannak az oroszokkal is de a kínaiakkal is, tehát ergo a kínaiak és a ruszkik fenyegetik, vagy ott van mondjuk Ausztrália .. meg kell szállni mert légvonalban közelebb van Kína mint az USA, így fenyegetik .. sőt tudok jobbat ott van mondjuk Argentína, vagy Dél-Afrika, vagy mittudomén Mexico, vagy tökömtudja melyik ország .. vannak ott kínai turisták ?? na akkor azt meg kell szállni mert biztos fenyegetik,mert ugye mi van ha valami titkosügynökök turistáknak álcázva ? aaa Törökországot, Egyiptomot nem is említem .. sok ott az orosz turista, tudod mi következik ebből igaz ? meg kell szállni azokat is

Sőt Oroszországot és Kínát is meg kell szállni,mert nem tetszik az ottani rendszer, na de ezt így nem lehet :)

eleve szar az indok,mert ezzel az mesebeszéddel,hogy bevonulgatok ide meg oda meg amoda mert a ruszkik meg a kínaiak fenyegetik a térséget .. az egész világot leuralhatná. (mondjuk ha tehetné megtenné .. ráadásul most próbálja éppen szvsz)

most gondolj bele, kitalálja hogy GB-t , mivel nincs szárazföldi határa ( az alagút meg ugye sérülékeny,támadható) neki meg kell szállnia,hiszen a ruszkik fenyegetik, de ott van pl IL -is azt meg azért kell megszállnia,mert az irániak jóban vannak az oroszokkal is de a kínaiakkal is, tehát ergo a kínaiak és a ruszkik fenyegetik, vagy ott van mondjuk Ausztrália .. meg kell szállni mert légvonalban közelebb van Kína mint az USA, így fenyegetik .. sőt tudok jobbat ott van mondjuk Argentína, vagy Dél-Afrika, vagy mittudomén Mexico, vagy tökömtudja melyik ország .. vannak ott kínai turisták ?? na akkor azt meg kell szállni mert biztos fenyegetik,mert ugye mi van ha valami titkosügynökök turistáknak álcázva ? aaa Törökországot, Egyiptomot nem is említem .. sok ott az orosz turista, tudod mi következik ebből igaz ? meg kell szállni azokat is

Sőt Oroszországot és Kínát is meg kell szállni,mert nem tetszik az ottani rendszer, na de ezt így nem lehet :)
persze.
Már most sikerült kvára leértékelnie az USA megbízhatóságát.
Illetve azt már sikerült az Ukrajnával aláírt szerződések 'átértékelésekor', de most már mindenkinek egyértelmű.
Lófaszt lesz ez boldog új év. Örülök, ha túléljük.

• Tetszik
Reactions: zsolti
persze.
Már most sikerült kvára leértékelnie az USA megbízhatóságát.
Illetve azt már sikerült az Ukrajnával aláírt szerződések 'átértékelésekor', de most már mindenkinek egyértelmű.
Lófaszt lesz ez boldog új év. Örülök, ha túléljük.
Végülis még nem látott a világ történelme egy USA vs EU háborút hát lehet idén megéljük ezt is. "Szuper Lesz"........

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Végülis még nem látott a világ történelme egy USA vs EU háborút hát lehet idén megéljük ezt is. "Szuper Lesz"........
De
vriltania-v1.gif

Dán külügy: minden felvetés, amelyik nem tartja tiszteletben Grönland területi integritását, teljességgel elfogadhatatlan.

• Tetszik
Reactions: Loken