A haditechnikai cikkek minőségéről...

Nekem Resperger, Demkó, Castel azért elég hitelesnek és a legkevésbé elfogultnak tűnnek így hárman. Mind mondott már ordenáré faszságokat, de a 4 év alatt az összképet nézve, szerintem jók. Sőt, a legtöbben amúgy jók. Somkútival simán söröznék is, Krauszt és Resit meg tisztelem.

Hát a castel újabban többet politizál mint a törökgábor.

Nekem Resperger, Demkó, Castel azért elég hitelesnek és a legkevésbé elfogultnak tűnnek így hárman. Mind mondott már ordenáré faszságokat, de a 4 év alatt az összképet nézve, szerintem jók. Sőt, a legtöbben amúgy jók. Somkútival simán söröznék is, Krauszt és Resit meg tisztelem.
Somkuti egy ngyon limitált képességú, de amúgy rém aranyos csávó; kb. felmondja azt, amit mi itt két hónappal korábban leírtunk.

Resperger sem beszélni, sem írni nem tud magyarul (miközben egyetemen tanít!); a fegyverrendszerek nevét és kiejtését képtelen angolul megtanulni és totál légből kapott számokat mond szinte folyamatosan.

Demkó számokkal ugyanúgy levegőből operál; ő az. aki egyébként vállalhatóan beszédképes, bár elfogultnak elfogult, akár az előző kettő.

Castel meg nem hazai.
Ukrajna kapcsán egyedül neki voltak jó meglátásai, de Izrael kapcsán psyops, vállalhatatlan.

Somkuti egy ngyon limitált képességú, de amúgy rém aranyos csávó; kb. felmondja azt, amit mi itt két hónappal korábban leírtunk.

Resperger sem beszélni, sem írni nem tud magyarul (miközben egyetemen tanít!); a fegyverrendszerek nevét és kiejtését képtelen angolul megtanulni és totál légből kapott számokat mond szinte folyamatosan.

Demkó számokkal ugyanúgy levegőből operál; ő az. aki egyébként vállalhatóan beszédképes, bár elfogultnak elfogult, akár az előző kettő.

Castel meg nem hazai.
Ukrajna kapcsán egyedül neki voltak jó meglátásai, de Izrael kapcsán psyops, vállalhatatlan.
Na, elfogadom a véleményed, de szerintem Somkúti nagyon jó arc, nem érzem nála a limitált képességeket, nyilván elbaszta a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál túl őszinte volt 56-al, az nem volt tőle okos dolog, azóta viszont még őszintébben mondja a SAJÁT véleményét, nekem abszolút szimpi az egész karakter.

RESI katona. Az elemzéseinek azon része mikor légierővel, irányított fegyverekkel foglalkozik voltak már problémásak, tudom, láttam én is, volt ahol hangosan nevettem, ettől függetlenül tisztelem, nagy tudású ember, mindenhez nem ért amiről kérdezik, és válaszol rá, ez tény.

Demkó talán a leginkább világlátott, legkevésbé elfogult - orosz ukrán viszonylatról beszélek, nyilvan kormánypárti ez nem is vitás! - Ő a leginkább biztonságpolitikai szakértő, igen.

Castelt pont azért hallgatom szívesen, mert nem hazai, és ő pont nem fanboy, leszarja az oroszt, ukránt is, erre értettem az elfogulatlant, nyilván pro Bibi, pro Trump, Pro Fidesz, ez nem is vitás. Ezt a részt nem nézem, ettől én el tudok vonatkoztatni.

• Tetszik
Reactions: 2ndt
Somkúti nagyon jó arc, nem érzem nála a limitált képességeket, nyilván elbaszta a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál túl őszinte volt 56-al, az nem volt tőle okos dolog, azóta viszont még őszintébben mondja a SAJÁT véleményét, nekem abszolút szimpi az egész karakter.
Somkutival az a baj, hogy mivel a youtube csatornájával komoly bevételforrásként számol, muszájból csinál naponta videókat - akkor is, ha egyébként az adott témának nem tudott rendesen utánanézni. Ilyenkor vesz elő valami jófajta GPT-t és iratja meg azzal a mondanivalóját (sokszor átjön, sajnos).

Ha beszélget valakivel, az általában jó szokott lenni.

Castel meg nem hazai.
castel azért tud ukrán ügyben jókat mondani mert - mivel nincs közvetlenül érintve - kívülről tudja nézni az egész ereszdelahajamat
és pont ugyanezért nem tud izrael kapcsán jókat mondani
mert saját dolgainkban vakok vagyunk
érdemes megnézni a rácz bandit
a rácz alapvetően igen intelligens jóképességű arc, viszont kijár ukrajnába ott emberi kapcsolatai vannak beszívja az ukrán társadalmat eluraló légkört onnantól ukrajna az ő ügye is
és innentől minden ukrajnát illető kérdésben elmegy az erdőbe, képtelen objektíven megítélni bármit is
de kb így van ezzel ennek a fórumnak az összes tagja a magyarországot érintő kérdésekben nyilván engem is beleértve, mivel itt élünk-halunk ez az ország a mi ügyünk, a büdös életbe nem fogunk tudni objektíven kívülről rálátni magyarokat vagy az országunkat érintő ügyekre

Na, elfogadom a véleményed, de szerintem Somkúti nagyon jó arc, nem érzem nála a limitált képességeket, nyilván elbaszta a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál túl őszinte volt 56-al, az nem volt tőle okos dolog, azóta viszont még őszintébben mondja a SAJÁT véleményét, nekem abszolút szimpi az egész karakter.

RESI katona. Az elemzéseinek azon része mikor légierővel, irányított fegyverekkel foglalkozik voltak már problémásak, tudom, láttam én is, volt ahol hangosan nevettem, ettől függetlenül tisztelem, nagy tudású ember, mindenhez nem ért amiről kérdezik, és válaszol rá, ez tény.

Demkó talán a leginkább világlátott, legkevésbé elfogult - orosz ukrán viszonylatról beszélek, nyilvan kormánypárti ez nem is vitás! - Ő a leginkább biztonságpolitikai szakértő, igen.

Castelt pont azért hallgatom szívesen, mert nem hazai, és ő pont nem fanboy, leszarja az oroszt, ukránt is, erre értettem az elfogulatlant, nyilván pro Bibi, pro Trump, Pro Fidesz, ez nem is vitás. Ezt a részt nem nézem, ettől én el tudok vonatkoztatni.
Somkuti abszolút jó arc.
Viszont: azt várnám el egy elemzőtől,hogy olyat mondjon/mutasson, amiből tanulok. Helyi példával: Nyugger szinte mindig mond haditechnikában olyat, ami elgondolkodtat vagy tanulásra ösztökél egy témában, érződik a beletett munka.

Somkuti abszolút jó arc.
Viszont: azt várnám el egy elemzőtől,hogy olyat mondjon/mutasson, amiből tanulok. Helyi példával: Nyugger szinte mindig mond haditechnikában olyat, ami elgondolkodtat vagy tanulásra ösztökél egy témában, érződik a beletett munka.
Teljesen más a két karakter. Nyuggert nem is nagy geopolitikai okfejtések miatt hívják sehova, elmondja mi merre mennyit mozog, milyen új fegyverrendszerek, harceljárások vannak, és mit fejlesztenek vetnek be új cuccot.

Teljesen más a két karakter. Nyuggert nem is nagy geopolitikai okfejtések miatt hívják sehova, elmondja mi merre mennyit mozog, milyen új fegyverrendszerek, harceljárások vannak, és mit fejlesztenek vetnek be új cuccot.
Igen, de ez példa volt. Somkutitól újat (ami nem hangzott el itt két hónappal korábban vagy angolszász csatornákon) soha nem hallottam. Egyetlen önálló okfejtést, gondolatot sem, amitől azt érezném, hogy valami egyedit hallgatok. A "pálinkás jóreggelt pálinka nékül" nekem kevés.

Igen, de ez példa volt. Somkutitól újat (ami nem hangzott el itt két hónappal korábban vagy angolszász csatornákon) soha nem hallottam. Egyetlen önálló okfejtést, gondolatot sem, amitől azt érezném, hogy valami egyedit hallgatok. A "pálinkás jóreggelt pálinka nékül" nekem kevés.
Nagy újdonságot én sem hallok tőle, de abban például szerintem hiánypótló a munkássága, hogy nagyjából összeszedi azt hogy mi törént a világban nem FULL atlantista szemüvegen-szűrőn keresztül, olyan tömegeknek akik a reggeli kávé mellett nem rögtön a HTKA-n kezdenek geopolitikai rovatokban. Semmi extra, nem egy Szabó József szintű meló van benne abban amit átad, de kb. egy lapszemlével felér, a karaktert, a hangot meg konkrétan kedvelem. Ezért mondtam, simán elsöröznék vele, szerintem jó hangulatban telne :D !

• Tetszik
Reactions: 2ndt
Itt a másik gyöngyszem.... Ezek szerint, nem csak szerintem... Ő nem egyszerűen ukrán párti, hanem hazaáruló gyanús. Én utána néznék a szolgálatok helyében, bár gyanítom szemmel van tartva.
https://mandiner.hu/belfold/2026/01/racz-andras-es-a-vagyvezerelt-elemzesek-kronikaja
Ha jól nézem egy nappal ez után a cikk után pedig egy másik oldal Takács Márkba állt bele elég érdekesen.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Takács Márk katonai szakértő már fenyegetőzik!
Karácsonyi "szeretetteljes" bejegyzésében ezt írja:
"Aki pedig szándékosan segíti az orosz érdekeket, maga is ellenség és így kell kezelni. Értem én, hogy „fordítsd oda a másik orcádat is”, azonban ezt azoknak nem ajánlom, akiknek nem adatott meg a „harmadnapra feltámadott vala” képességcsomag. E gondolatok mentén kívánok mindenkinek a lehető legszebb karácsonyt."
Márk!
1. Ha nem bírod idegekkel, hogy kedvenceid 2022 ősze óta vereséget vereségre halmoznak, akkor ne "elemezz"!
2. Ha ennyire eluralkodott rajtad a harci láz, akkor irány az ukrán front! Tudod, egy exkatonának (még ha a katedrára is száműzték) a fotelből szájkaratézni még szánalmasabb, mint Rácz "Panzer" Banderina harcibölcsész haverodnak. Ott megmutathatod, hogy kell leverni a "primitív, közepesen szar orkokat".
3. A fajtád eldönthetné már, hogy a haza/nemzet számára mit jelent: a magyarságot vagy áruló labancként az örök gyarmatosító Nyugatot?!
És a fenyegetésedről, Márk. Úgy látszik, a tiszti iskolán a magyar (had)történelem is kimaradt. Tudsz mondani olyan időszakot, hogy a magadfajta áruló labanc önerőből győzedelmeskedett az örök magyar polgárháborúban és nem nektek kellett menekülnötök (hogy aztán a nemzet hóhérjaiként térjetek vissza)? Ilyen nem történt. Viszont mi is tanultunk a történelemből, így nem fogjuk hagyni, hogy menekülj.
Ui: Neked is Boldog Karácsonyt, utólag - csak nehogy aztán Purim legyen belőle
1f609.png

Nem tetszik ez az irány feleim, nagyon nem.

• Tetszik
Reactions: 2ndt and kaktusz
Te hogy hívod azt, aki Magyarország nemzeti érdekei ellen dolgozik?
Mondjuk igaz, nálunk az valamiért mindig szövetségesnek számít...
Szerintem jelenleg a magyar kormányzat dolgozik Mo és a nemzet érdekei ellen,hazaáruló módjára.Orosz gyarmattá akarják tenni a Hazát.

• Robot
Reactions: kaktusz
Ha jól nézem egy nappal ez után a cikk után pedig egy másik oldal Takács Márkba állt bele elég érdekesen.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Takács Márk katonai szakértő már fenyegetőzik!
Karácsonyi "szeretetteljes" bejegyzésében ezt írja:
"Aki pedig szándékosan segíti az orosz érdekeket, maga is ellenség és így kell kezelni. Értem én, hogy „fordítsd oda a másik orcádat is”, azonban ezt azoknak nem ajánlom, akiknek nem adatott meg a „harmadnapra feltámadott vala” képességcsomag. E gondolatok mentén kívánok mindenkinek a lehető legszebb karácsonyt."
Márk!
1. Ha nem bírod idegekkel, hogy kedvenceid 2022 ősze óta vereséget vereségre halmoznak, akkor ne "elemezz"!
2. Ha ennyire eluralkodott rajtad a harci láz, akkor irány az ukrán front! Tudod, egy exkatonának (még ha a katedrára is száműzték) a fotelből szájkaratézni még szánalmasabb, mint Rácz "Panzer" Banderina harcibölcsész haverodnak. Ott megmutathatod, hogy kell leverni a "primitív, közepesen szar orkokat".
3. A fajtád eldönthetné már, hogy a haza/nemzet számára mit jelent: a magyarságot vagy áruló labancként az örök gyarmatosító Nyugatot?!
És a fenyegetésedről, Márk. Úgy látszik, a tiszti iskolán a magyar (had)történelem is kimaradt. Tudsz mondani olyan időszakot, hogy a magadfajta áruló labanc önerőből győzedelmeskedett az örök magyar polgárháborúban és nem nektek kellett menekülnötök (hogy aztán a nemzet hóhérjaiként térjetek vissza)? Ilyen nem történt. Viszont mi is tanultunk a történelemből, így nem fogjuk hagyni, hogy menekülj.
Ui: Neked is Boldog Karácsonyt, utólag - csak nehogy aztán Purim legyen belőle
1f609.png

Nem tetszik ez az irány feleim, nagyon nem.
Az internet felnagyítja a hülyeséget, a legtöbb ember pedig inkább konteózik, hergel (másokat és magát), csapatot választ, minthogy valós infót gyűjtsön. Itt is csak nyomja a saját narratíváját ez az oldal ahogy nézem, nem kell szerintem ennél többet belelátni.

• Tetszik
Reactions: krisss and kaktusz
Te hogy hívod azt, aki Magyarország nemzeti érdekei ellen dolgozik?
Mondjuk igaz, nálunk az valamiért mindig szövetségesnek számít...

Alapvető nemzeti érdek az orosz haderő távoltartása a határainktól. Mert mint a történelmünkben oly sokszor, halálos veszélyt jelentenek ránk. Ők a veszély, nem a szerencsétlen ukránok, akik védik a hazájukat.
Majd ők is azok lesznek, ha ennek a háborúnak vége lesz és nem rendezzük a kapcsolatainkat velük.
A jelenlegi külpolitikánk egy hazárdjáték, amivel nagyon ráfizethetünk a végén.

Ez a nagy kutatói, szakértői szabadság?
Ha nem az óhajtott véleményen van, akkor máris áruló.
Grat.
Spöttle orosz titkosszolgálati érintettsége nem zavar?

Van két oldal itt is, ami tény. Az viszont elég ostoba dolog, ha árulózzák különböző nézeteket valló és más, más megközelítést alkalmazó szakembereket a szurkolók. Én az ukrán háborús topicba be se nagyon nézek, pont emiatt. Nem elfogult emberek politikai narratívái érdekelnek, amelyek többsége hülyeség. Inkább megnézem az állást nemzetközi oldalakon, bár inkább azt sem nagyon. Amúgy is állóháború, meg még az is marad egy ideig.

• Tetszik
Reactions: krisss