Beszélgető

Ez egy elég fontos videó. Hogyan akarnak átverni a szerelők, akár hivatalos szervíz partner is:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ezért is csinálok mindent én magam...januárban kitisztítottam a kályha füst kivezető járatát kevesebb mint 1 óra alatt, és nem mondta egy szakember sem, hogy újra kell rakni az egészet...persze nem először csinálom...a tisztító nyílást is én alakítottam ki áttörve a kályha oldalát...utálom azokat a "bonyolult" szerkentyűket, amiket én nem látok át...ezért nincsenek ilyenek itthon...

Remélem, hogy a Politico eléggé autentikus forrás számodra:
Nem a téma a lényeg, az lehetne bármi más is, hanem az AI müködésére próbálom felhívni a figyelmet. Mert egyre nagyobb probléma a fórumon az AI-val generált hozzászólások számának növekedése. Csináld meg amit írtam és meg fogod érteni.

Most pedig kérd meg az AI-t-t hogy cáfolja meg az általad bemásolt szöveget... ezek után pedig rá fogsz jönni hogy olyan az AI mint az ügyes politikus...
Ezt hozta össze nekem:
Íme egy tényellenőrzés (fact-check) és cáfolat / pontosítás az általad felsorolt állításokra – megnézve, mi igaz és mi nem (vagy mire nincs bizonyíték):

1. „Dánia volt az egyik legerősebb támogatója az EU 7. cikk (a „nukleáris opció”) aktiválására Magyarországgal szemben.”

Valóban igaz, de fontos a kontextus:

Tény: Marie Bjerre dán európai ügyekért felelős miniszter nyíltan felszólította az EU-t, hogy folytassa a Magyarországgal szembeni 7. cikk szerinti eljárást, és „a teljes jogi eszköztárat” vizsgálja meg a jogsértések esetén, beleértve a szavazati jog felfüggesztésének lehetőségét is.
De pontosítás:
Dánia nem egyedül dönthet vagy aktiválhatja a 7. cikket – ezt az EU Tanácsának (tagállamok többségének) kell támogatnia. Jelenleg nincs meg az uniós miniszterek többsége ahhoz, hogy ténylegesen elindítsák vagy alkalmazzák a „nukleáris opciót” Magyarország ellen.
Tehát részben igaz az állítás (Dánia támogatta/erősítette ezt az elképzelést), de jelenleg nem vezette sikerre, és nem is volt konkrét, hivatalosan elindított 7. cikk szerinti szankció.

2. „Dánia más tagállamokkal együtt szorgalmazta Magyarországnak járó EU-s források korlátozását.”

Részben igaz, de nem döntő erőként:

Dánia kifejezte, hogy az EU-nak meg kell vizsgálnia az uniós forrásokhoz való hozzáférés korlátozását azon tagállamokkal szemben, amelyek szerinte megsértik az uniós jogot.
De:
Ez nem egy konkrét, hivatalosan jóváhagyott vagy Dánia által kezdeményezett jogszabály vagy uniós döntés volt, hanem politikai javaslat / retorikai álláspont. Más tagállamok (pl. egyes európai parlamenti képviselők) is említettek hasonló ötleteket, de nem Dánia vezette az EU-szintű eljárást vagy közös álláspontot ebben a kérdésben.
Tehát az állítás túlzó: Dánia nem „szorgalmazta együtt más államokkal” ezt konkrét EU-s döntésként – legfeljebb nyilvánosan támogatott egy politikai javaslatot erre.

3. „Dánia vezető szerepet vállalt a 2025-ös EU-s meghallgatásokon”

Nem erősített dokumentált tényként:

Marie Bjerre a dán EU-elnökség kapcsán elnökölt tanácsi üléseken is beszélt Magyarországról, beleértve a jogállamisági kérdésekről szóló vitákat.
De:
Az, hogy „vezető szerepet” vállalt kifejezetten a meghallgatásokon Magyarországgal kapcsolatban, nem dokumentált egyértelműen független vagy jelentősen túlteljesítő szerepként a 27 tagállamhoz képest. A meghallgatások normál részét képezik az uniós eljárásoknak, és sok más ország is aktív volt velük kapcsolatban.
Tehát ezt az állítást nem lehet egyértelműen bizonyítani („vezető szerep” túlzót jelent ilyen kontextusban).

4. „Dánia különösen aktív volt, amikor Magyarország blokkolta Ukrajna EU-s csatlakozási tárgyalásait.”

Részben igaz:

Marie Bjerre többször említette, hogy bosszús amiatt, hogy Magyarország blokkolja az EU bővítését (különösen Ukrajna ügyét), és úgy vélte, hogy ez rossz üzenetet küld az EU értékeiről és céljairól.
De:
Dánia nem volt különleges vagy egyéni döntéshozó ebben a folyamatban. A vétó jogát Magyarország maga gyakorolta, és annak következményei nem Dánia döntései voltak, hanem a tagállami konszenzus hiánya miatt alakult így.
Tehát igaz, hogy Dánia kritikát fogalmazott meg, de nem lehet azt állítani, hogy „különösen aktív módon befolyásolta volna” a vétó következményeit más tagállamok döntései helyett.

Összegzés (pontosított cáfolat):

ÁllításIgazságtartalom / pontosítás
1. Dánia legerősebb támogató az 7. cikkbenRészben igaz (támogatta), de nem sikeresen vagy egyedül
2. Forráskorlátozás szorgalmazásaRészben igaz mint javaslat, de nem vezető EU-döntés
3. Vezető szerep a meghallgatásokonNincs erre egyértelmű bizonyíték
4. Aktív fellépés Ukrajna blokkja miattDánia kritikát fogalmazott meg, de nem egyedül irányította az EU választ

Ezt hozta össze nekem:
Íme egy tényellenőrzés (fact-check) és cáfolat / pontosítás az általad felsorolt állításokra – megnézve, mi igaz és mi nem (vagy mire nincs bizonyíték):
Melyiket AI-t kérdezted meg? Ha azt írod neki, hogy cáfolja meg a Ravenlord írását, akkor még érdekesebb lesz az eredmény.

Sakktábla topic nincs, de ez passzolna oda:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Imádom
Reactions: Mark1993