Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A kérdés eleve hülyeség, mert akkor miért csak az F-22 vs EF-re teszed fel a kérdést? Egyébként tudtommal nem lehet rakéták indítani közeledő légiharcrakétára, sohe nem halottam erről a képességről és n+1 oka van, amiért gyanítom, hogy miért nem megy.doca said
Kérdés az AMRAAM-ot milyen messziről érzékeli a besugárzás-jelzője az EF-nek és tud -e egyáltalán sikeresen ellenrakétát küldeni rá, mert akkor ez egy kezelhető fenyegetés és akkor már ha tovább közelít az F-22, akkor harcba lehet bocsátkozni vele az EF részéről.
Thank you captain obvious.doca said
A legveszélyesebb gép az F-22 manapság, de kizárólagosan nem lehet vele háborút nyerni úgy tűnik.
Indexes "cikkel" ne foglalkozzunk, max. röhögni jó rajta. Egy mondat megcáfolása is egy oldal lehet, mert annyi baromságot hordanak össze. A valaminek az ára nem függ attól, hogy árulják vagy sem, akinek eladták az fizetett érte. Ennyi.joker said
kissé tényleg indexesre sikeredett a cikk
"az F22-es a lopakodó képességei és a fegyverzete miatt sosem bonyolódik a való életben olyan WVR (within visual range, látótávolságon belüli) légiharcba" - utoljára még valami szupervadász kategóriát képviselt az F22, az pedig bonyolodhat légiharcba. Ha meg nem, akkor minek az a fenenagy manőverezőképessége?!
"az F22-es 100 kilométeres hatótávolságú AMRAAM rakétái ..." - egyszer én is felhoztam ezt a hatótávolság dolgot, aztán leordították a fejem, hogy az egész cucc gyorsul vagy 15km-ig, aztán a maradék lendületével megy amennyit megy, de ott már közel sem olyan hatékony, mint a gyorsuló fázisban.
"Darabja 90 millió euróba kerül, jóval drágább, mint a hasonló funkciót betöltő amerikai F18-asok, de olcsóbb, mint az F22-es" - nem is tudtam, hogy árulnak F22-eseket
BVR indításkor igen nagy a távolság, igen valószínűtlen, hogy kiszúrnák az érzékelők főleg, ha földháttérben történt az indítást. Az MCG és ARH téma ott van a HT összefoglalóban (is).dudi said
Ami kihúzhatja az aktív-lokátoros rakéták méregfogát az a rakétaindítás jelző mert az passzív módon deríti fel a rakétákat megfelelő távolságból.
Fórumtársak!
Egy iskolai rendezvényhez nyomtatunk A3-as méretben (átlag rajzlap anyag, színes nyomtatás) plakátokat (kb. 40 darab).
Az lenne a kérdésem, hogy 80 Ft/darab korrekt ár érte? Nekünk annyit ajánlottak (én picit drágállom), tapasztalatom meg nincs ilyen irányban. Szerintetek?