Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
1 994
8 297
113
Kötetlen beszélgetéseknek szánt topic

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Ezen nagyon mosolyogtam:) http://index.hu/belfold/2013/01/17/fejen_vodorrel_rabolt/   Ned kelly   2.0 vödörrel a fején woodland BDU cuccba visszatér! :D

zsombor

New Member
2011. október 24.
2
0
1
Sziasztok! Sajnos jobb helyen nem tudom kérdezni.A fórumon volt szó még hónapokkal ezelőtt valami spéci hangközlő eszközről, ami azt mondta valaki ,hogy úgy működik, hogy szétválasztaja a hanghullámokat  és pár kilóméterrel arréb meg "összerakja". Nem is biztos hogy jól emlékszem... Erről tudna valaki valami infót linkelni? Köszi: Zsombor

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Kérdés az AMRAAM-ot milyen messziről érzékeli a besugárzás-jelzője az EF-nek és tud -e egyáltalán sikeresen ellenrakétát küldeni rá, mert akkor ez egy kezelhető fenyegetés és akkor már ha tovább közelít az F-22, akkor harcba lehet bocsátkozni vele az EF részéről.

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
A legveszélyesebb gép az F-22 manapság, de kizárólagosan nem lehet vele háborút nyerni úgy tűnik.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
19 623
22 551
113
kissé tényleg indexesre sikeredett a cikk

"az F22-es a lopakodó képességei és a fegyverzete miatt sosem bonyolódik a való életben olyan WVR (within visual range, látótávolságon belüli) légiharcba" - utoljára még valami szupervadász kategóriát képviselt az F22, az pedig bonyolodhat légiharcba. Ha meg nem, akkor minek az a fenenagy manőverezőképessége?!

"az F22-es 100 kilométeres hatótávolságú AMRAAM rakétái ..." - egyszer én is felhoztam ezt a hatótávolság dolgot, aztán leordították a fejem, hogy az egész cucc gyorsul vagy 15km-ig, aztán a maradék lendületével megy amennyit megy, de ott már közel sem olyan hatékony, mint a gyorsuló fázisban.

"Darabja 90 millió euróba kerül, jóval drágább, mint a hasonló funkciót betöltő amerikai F18-asok, de olcsóbb, mint az F22-es" - nem is tudtam, hogy árulnak F22-eseket

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 744
57 486
113
<a title="Profile" rel="nofollow">doca</a>

Az AMRAAM a saját radarját csak kb 10-km-re a számított találkozási ponttól kapcsolja be így csak akkor érzékel a besugárzás jelző,viszont ez a távolság nagyon kicsi így nem sok esélyed marad védekezni.Az AMRAAM és társai úgy működnek,hogy az ellenséges gép felderít téged de nem fog be(ez nagyon fontos)és a megfelelő paramétereket betáplálva a rakétába indítja azt.A rakéta ezután egy számított találkozási pont felé repül és az útvonalán folyamatosan kapja az indító(már ez sem feltétlen kell más géptől is kaphat a rakéta adatokat)géptől a pályakorrekciós jeleket majd az utolsó fázisban bekapcsolja a saját radarját és így semmisíti meg a célt.Ez a módszer azért jó mert te észre sem veszed,hogy rakétát indítottak rád,hisz senki nem fogott be téged.

FONTOS!

Ez csak egy nagyon leegyszerűsített  magyarázat.Az egész ennél kicsit bonyolultabb de arra jó,hogy az ember megértse a legalapvetőbb működési elvet.

• Tetszik
Reactions: Kopi2000

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 744
57 486
113
Ami kihúzhatja az aktív-lokátoros rakéták méregfogát az a rakétaindítás jelző mert az passzív módon deríti fel a rakétákat megfelelő távolságból.

M

molnibalage

Guest
doca said
Kérdés az AMRAAM-ot milyen messziről érzékeli a besugárzás-jelzője az EF-nek és tud -e egyáltalán sikeresen ellenrakétát küldeni rá, mert akkor ez egy kezelhető fenyegetés és akkor már ha tovább közelít az F-22, akkor harcba lehet bocsátkozni vele az EF részéről.
A kérdés eleve hülyeség, mert akkor miért csak az F-22 vs EF-re teszed fel a kérdést? Egyébként tudtommal nem lehet rakéták indítani közeledő légiharcrakétára, sohe nem halottam erről a képességről és n+1 oka van, amiért gyanítom, hogy miért nem megy.

doca said
A legveszélyesebb gép az F-22 manapság, de kizárólagosan nem lehet vele háborút nyerni úgy tűnik.
Thank you captain obvious. :)

joker said
kissé tényleg indexesre sikeredett a cikk

"az F22-es a lopakodó képességei és a fegyverzete miatt sosem bonyolódik a való életben olyan WVR (within visual range, látótávolságon belüli) légiharcba" - utoljára még valami szupervadász kategóriát képviselt az F22, az pedig bonyolodhat légiharcba. Ha meg nem, akkor minek az a fenenagy manőverezőképessége?!

"az F22-es 100 kilométeres hatótávolságú AMRAAM rakétái ..." - egyszer én is felhoztam ezt a hatótávolság dolgot, aztán leordították a fejem, hogy az egész cucc gyorsul vagy 15km-ig, aztán a maradék lendületével megy amennyit megy, de ott már közel sem olyan hatékony, mint a gyorsuló fázisban.

"Darabja 90 millió euróba kerül, jóval drágább, mint a hasonló funkciót betöltő amerikai F18-asok, de olcsóbb, mint az F22-es" - nem is tudtam, hogy árulnak F22-eseket
Indexes "cikkel" ne foglalkozzunk, max. röhögni jó rajta. Egy mondat megcáfolása is egy oldal lehet, mert annyi baromságot hordanak össze. A valaminek az ára nem függ attól, hogy árulják vagy sem, akinek eladták az fizetett érte. Ennyi.

dudi said
Ami kihúzhatja az aktív-lokátoros rakéták méregfogát az a rakétaindítás jelző mert az passzív módon deríti fel a rakétákat megfelelő távolságból.
BVR indításkor igen nagy a távolság, igen valószínűtlen, hogy kiszúrnák az érzékelők főleg, ha földháttérben történt az indítást. Az MCG és ARH téma ott van a HT összefoglalóban (is).

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 744
57 486
113
molni

Nem csak abban a pillanatban működik a hajtómű amikor  indítják az eszközt.Arra is van esély,hogy még a hajtómű kiégése előtt de az indítás után(az útvonal repülés során)érzékel a rendszer.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
971
1 237
93
"Japán és India is rendelt belőlük?"

Úgy, mint mi. 
sf-laugh.gif

tener

New Member
2013. március 20.
4
0
1
Valaki ismer Budapest Lágymányos - Bp Tétény - Érd vonaltól 15-20 perc autózásra valamilyen harci repülőgépet esetleg helikoptert ami fotózás céljára látványos? Esküvői képeknek megfelelő helyszínt keresnénk.

Amikről én tudok:

Csepel északi részén található kis park, mi-8, mig-21...

Budaörs talán még belefér a reptérrel, ha oda be lehet jutni.

(Ferihegyi emlékpark messze van, csak úgy mint a városligeti kiállítások)

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
http://charlesalexander2013.wordpress.com/2013/07/18/hyperloop-riding-sounds-density-peak-to-exploit-the-drag-equation/

utazás pont hangsebességgel, egy mély frekvenciás hanghullámban

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
971
1 237
93
Nem tudom, hogy lesz-e alkalmam még rá, ezért inkább most Írok nektek:
BOLDOG KARÁCSONYT! SOK BOLDOGSÁGOT ÉS BÉKESSÉGET NEKTEK ÉS SZERTTEITEKNEK IS.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 500
5 588
113
Fórumtársak!
Egy iskolai rendezvényhez nyomtatunk A3-as méretben (átlag rajzlap anyag, színes nyomtatás) plakátokat (kb. 40 darab).
Az lenne a kérdésem, hogy 80 Ft/darab korrekt ár érte? Nekünk annyit ajánlottak (én picit drágállom), tapasztalatom meg nincs ilyen irányban. Szerintetek?

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 435
609
113
Fórumtársak!
Egy iskolai rendezvényhez nyomtatunk A3-as méretben (átlag rajzlap anyag, színes nyomtatás) plakátokat (kb. 40 darab).
Az lenne a kérdésem, hogy 80 Ft/darab korrekt ár érte? Nekünk annyit ajánlottak (én picit drágállom), tapasztalatom meg nincs ilyen irányban. Szerintetek?

Környéktől függ. Ahol én lakom ott ezt a mennyiséget 280.-/oldal áron nyomtatják.

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 016
113
Talán leginkább ide illik... Nem tudom, hogy ismeritek-e az ürge munkásságát... :)

http://www.youtube.com/watch?v=2xbXBSIpdPc