Beszélgető

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
12 740
23 965
113
Ezt a kis történetet jobb híján ide rakom be:
"Részlet a wikipédiából: " 1944 decemberében a Fülöp-szigetek Lubang nevű szigetére vezényelték, ahol 250 katonával kellett megszerveznie a védelmet. Mivel tudta, hogy egy nyílt küzdelemben nem lenne esélye, fegyverraktárakat létesített a hegyekben, és szétszórta a katonáit a dzsungelben. A harcokban azonban nagy részük odaveszett, míg ők csupán kis veszteségeket okoztak az amerikaiaknak. Maradék erői azonban nem értesültek a két Japánra dobott atombombáról, és az ezeket követő kapitulációról, így folytatták a harcot a hegyekben, és csak élelmet lopni merészkedtek le a völgyekbe. Az amerikai légierő hamarosan röplapokat dobott le, és ezt követte egy japán tiszt felhívása megafonon keresztül, amelynek hatására a 40 fős egység többsége letette a fegyvert. 1946 áprilisában már csupán Onoda és három embere folytatta tovább a rejtőzködést. Onoda úgy érvelt, hogy a röplapok, és a háború végéről szóló hírek csupán az ellenség megtévesztései, amik arra irányulnak, hogy akkor árulja el hazáját, amikor annak legnagyobb szüksége van rá. Bár olvasott újságcikkeket az új japán kormányzatról, úgy gondolta, ez csupán egy amerikai bábkormány, ő pedig hasonló helyzetbe került, mint Charles de Gaulle a Vichy-kormánnyal. Az elkövetkező harminc évben nem tudta, tart-e még a háború, ám továbbra is kitartott, mivel el akarta kerülni a hadifogságba esés szégyenét.
1949-ben egyik embere, egy Akacu nevű kalapkészítő lemerészkedett a hegyekből, és megadta magát, így a csapat három főre zsugorodott. 1954-ben másik társa, Simada meghalt a helyi biztonsági erőkkel vívott tűzharcban, így már csupán Onoda és Kozuka tartott ki. Kozukát végül 1972-ben lőtték le a biztonsági erők, így Onoda egyedül maradt a hegyekben. Mivel utolsó társát is elvesztette, elég hamar kilátástalanná vált a helyezte, és egyre erőszakosabb lett.[4] 1974. február 20-án talált rá egy Szuzuki Norio nevű egyetemista, aki az ő felkutatására indult, és igen hamar összebarátkoztak. Onoda azonban kijelentette, hogy nem hajlandó addig letenni a fegyvert, amíg erre parancsot nem kap egyik felettesétől. Miután Norio hazatért, közölte ezt a japán hatóságokkal, akik megkeresték Onoda régi felettesét, Tanigucsi őrnagyot, és a szigetre küldték. Itt közölte Onodával, hogy a háború véget ért, és felolvasta neki a megadásra szólító parancsot, mire Onoda elsírta magát, majd 1974. március 9-én letette a fegyvert. Még több mint 500 tölténye és sok kézigránátja is volt, mikor lejött a hegyekből.[5] Hegyi tartózkodása alatt a helyiek szerint mintegy 50 embert ölt meg, ám Onoda tagadta azt, hogy ennyivel végzett volna. Elmondása szerint a falusiak minden rosszat rá fogtak, így jöhetett ki ez a szám. Mindenesetre Ferdinand Marcos, a Fülöp-szigetek elnöke kegyelemben részesítette az elkövetett cselekményeiért."

http://www.origo.hu/nagyvilag/20140117-meghalt-a-japan-katona-aki-nem-hitte-el-hogy-vege-a-haborunak.html?sec-3

Biztos sokan hallották már a sztorit, de aki még nem annak érdekes lehet!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
12 740
23 965
113
Érdekes kis reklám:
http://osztod.hu/szeress-ne-haboruzz-az-eddig-legjobb-reklam-iden/
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 617
1 013
113
Mit írt Molni, hogy lesúlytott a ban hammer? :) Mármint nem konkrétan, hanem sértegetett valamit vagy titkos infó ment ki vagy mi? :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 526
39 980
113
antigonosz

Várom a beszámolót :)

Nah beszéltem vele, sokat nem mondott. Ők a fővárosban laktak és még kislány volt akkoriban, de emlékszik a hírre. Ott gyerekkorában azzal ijesztgették a szüleik őket hogy elviszik a japánok ha rosszak lesznek. Meg hogy rablónak tartották (ha jól fogalmazott) az emberek és féltek tőle. Az apja diplomata volt vagy ilyesmi a Marcos alatt, aztán mikor elkergették ők is külföldön maradtak ahogy én tudom.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 502
5 584
113
Lemaradt:

Molnibalage bannolását egyrészt a véleményszabadság miatt ellenzem, de elfogadom az oldal hierarchiáját.

Ezért arra szeretnék rávilágítani, hogy feltétlenül ki kellett-e rakni az oldalhoz legtöbbet adó fórumtársat?

Más ember, más vélemény. Neki meg Te vagy szélsőséges. Meg nekem is.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
36 133
40 866
113
silurusglanis

Előrebocsájtom,hogy nem tudom miért bannolták molnit!

Viszont a kérdésedre a válaszom igen!Az,hogy sokat tett molni az szép és becsülendő dolog DE nem jogosít fel semmire.Az oldal úgy működik,hogy vannak moderátorok akiknek mindenhez van joguk(ezért moderátorok)és vannak tagok akik a moderátorok szabta keretek között kell ténykedniük MINDEN ÉRDEMTŐL FÜGGETLENÜL.Ez az oldal nem demokrácia!
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 502
5 584
113
@dudi
Ezért írtam, hogy a döntést elfogadom. Egyet viszont nem értek vele, továbbá sem célravezetőnek, sem megfontolt döntésnek nem tartom, hogy az oldal (minden kétséget kizáróan) legproduktívabb tagját így igazítsák ki.

( megjegyzés: A fenti soraim pusztán az oldal jól felfogott érdekein alapulnak, mondhatni anyagi elvűek. Nem tükrözik mentalitásomat!)
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 436
600
113
Molnibalage bannolását egyrészt a véleményszabadság miatt ellenzem, de elfogadom az oldal hierarchiáját.

Ezért arra szeretnék rávilágítani, hogy feltétlenül ki kellett-e rakni az oldalhoz legtöbbet adó fórumtársat?

Molnibalage nem a véleménye miatt kapott ideiglenes kitiltást, hanem a fórumszabályzat megsértése miatt.

Az oldal úgy működik,hogy vannak moderátorok akiknek mindenhez van joguk(ezért moderátorok)és vannak tagok akik a moderátorok szabta keretek között kell ténykedniük MINDEN ÉRDEMTŐL FÜGGETLENÜL.

Nincs mindenhez jogunk. A fórumszabályzat mindenkire vonatkozik az oldalon, így a moderátorokra és (egyben) a szerkesztőkre is.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 116
2 540
113
silurus

1. Kevered a szabadságot és az anarchiát. Meglehet, hogy az USA szabad ország, de ha ott törvénybe ütközőt csinálsz, lecsuknak, mint a szél, adott esetben és államban még ki is végeznek.
Ez a fórum ugyanez, csak kicsiben: vannak írott és íratlan szabályok, ha nem tartod be őket, egy ideig rád szólnak, aztán kimoderálnak. Ha ebből sem tanulsz, kivágnak, mint macskát...
Nem igazán értem tehát a problémádat: molni értelmes srác, sőt, ő az egyik, aki nem csak dumál, de tudás is van mögötte (bár ő sem tud mindent természetesen, igaz, ilyen nem is állított soha), ellenben a stílusa gyomorforgató - még akkor is, ha némelyik <del>retardálton</del> akarom mondani szellemileg tökéletesen leárnyékolt, de ellenben marha nagy pofájú hozzászólón teljes joggal készül ki. Viszont ez sem ok a kocsmai stílusra.

2. A HTKA moderátorai a saját szabályaik alapján moderálnak és bannolnak: ez az ő oldaluk, ők tartanak rendet. (Panasszal élni a Sóhivatalban lehet.) Ha hozzá akarsz szólni, az ő szabályaik szerint játszol. Ha nem tetszenek a szabályaik, odébbállsz - vagy kivágnak. Ez a szabadság: választhatsz, dönthetsz.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
36 133
40 866
113
GrGLy

Ki írta a fórumszabályzatot?Ha egy kicsit politizálni akarok(amitől egyébként hányok)akkor azt mondanám,hogy ti vagytok egy személyben a törvényhozók,a végrehajtók és a bírók is(Dereddnek sincs ekkora hatalma pedig ő nem szarral gurít!!! :D ) .
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 436
600
113
GrGLy

Ki írta a fórumszabályzatot?Ha egy kicsit politizálni akarok(amitől egyébként hányok)akkor azt mondanám,hogy ti vagytok egy személyben a törvényhozók,a végrehajtók és a bírók is(Dereddnek sincs ekkora hatalma pedig ő nem szarral gurít!!! :D ) .

Az eredetit nem tudom ki írta, a most aktuális verziót Jeno frissítette a hatályos törvények figyelembe vételével együtt a Block 5 bevezetésekor. Bármilyen meglepő, én, mint a fórum tulajdonképpen egyetlen moderátora, nem vettem részt a fórumszabályzat alakításában.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 436
600
113
Ha nem gond, átpakoltam ide a témát, ne offoljuk szét az orosz topikot.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 116
2 540
113
Nem kívánok panasszal élni a döntésed kapcsán, de figyelmeztetlek: ismerem a jogaimat, még egy ilyen és felnyomlak a Sóhivatalban! ;) :D :D :D
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 436
600
113
Nem kívánok panasszal élni a döntésed kapcsán, de figyelmeztetlek: ismerem a jogaimat, még egy ilyen és felnyomlak a Sóhivatalban! ;) :D :D :D

Tessék csak, a Sóhivatal a markunkban van :p
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 502
5 584
113
@cinikus
Kedves Cinikus!

Nem keverem. Én a másik vélemény elfogadásáról beszéltem. Én elfogadom azt a véleményt, hogy egy robbantás Istennek tetsző dolog, ettől függetlenül ha tehetem megakadályozom. De nem kezdem el szapulni. Ha -random arab név- így gondolta, hát legyen meg hitében. A puszta meggyőződéssel nincs bajom, nem a cselekménnyel. Nagy kettő.

A másik meg mikor elfogadom a véleményt, de az ellen is tenni próbálok- na ez az, amit nem álszenteskedve, valami/valaki védelmének kikiáltva teszek, hanem felvállalom.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 436
600
113
Az NSA kismiska a mi hálózatunkhoz képest :D Még a megfigyelő embereket megfigyelő embereink is meg vannak figyelve.