[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Amúgy én sem értem miért nem a fejlett Ázsiai országokkal írjuk meg ezt a szerződést, miért a világ WC-jével...
Valamiért a fejlett nyugati gazdaságok esetében mintha kötelező minta lenne az ilyen jellegű kereskedelmi megállapodások megkötése Indiával (és a végtelen munkaerő import), miközben annyit meg nem nyernek belőle, sőt.

Plusz ha már legális migráció, akkor nagyon érdekes része ennek az elősegítésében a különböző ételkiszállító appok jelenléte. Elég csak azt nézni mi megy itt Pesten, függetlenül, hogy Wolt vagy Foodora, döntő hányadban úgyis indiait vagy pakisztánit fogsz látni azzal a rikító dobozzal a hátán. De a környező országokban is hasonló, illetve ahol a jogszabályi háttér megengedi, ott az Uber és a Bolt szintén hasonló hatást vált ki

Plusz ha már legális migráció, akkor nagyon érdekes része ennek az elősegítésében a különböző ételkiszállító appok jelenléte. Elég csak azt nézni mi megy itt Pesten, függetlenül, hogy Wolt vagy Foodora, döntő hányadban úgyis indiait vagy pakisztánit fogsz látni azzal a rikító dobozzal a hátán. De a környező országokban is hasonló, illetve ahol a jogszabályi háttér megengedi, ott az Uber és a Bolt szintén hasonló hatást vált ki

ÉS ebben az a durva, hogy kezdetben full magyarok voltak de kb. egy év alatt hirtelen lecserélődtek és minden futár paki meg indiai lett.

Plusz ha már legális migráció, akkor nagyon érdekes része ennek az elősegítésében a különböző ételkiszállító appok jelenléte. Elég csak azt nézni mi megy itt Pesten, függetlenül, hogy Wolt vagy Foodora, döntő hányadban úgyis indiait vagy pakisztánit fogsz látni azzal a rikító dobozzal a hátán.
Mondjuk az konkrétan nem fér a fejembe, hogy ez miért éri meg.

Azóta mióta ez van egyáltalán nem rendelek a fentiektől az első rossz tapasztalatok után, és sokan mondták már ugyanezt.

Olcsóbb
Azóta mióta ez van egyáltalán nem rendelek a fentiektől az első rossz tapasztalatok után, és sokan mondták már ugyanezt.
A foodora jobban áll, ott kevesebb az utaztatott, szervezett vendégmunkás (ha van, bár sztem nincs, csak a Woltnál)
Viszont van jó pár Mo-n tanuló például

ÉS ebben az a durva, hogy kezdetben full magyarok voltak de kb. egy év alatt hirtelen lecserélődtek és minden futár paki meg indiai lett.
Már a B+N takarítók többsége is indiai, az ugye az olajszőkítő Pintér “2 hét és rend lesz” Sanyikáé. Plusz Orbán Áron a főni öccse a legnagyobb magyar munkaközvetítő cég tulajdonosa.

Nahhhát, most meg a szélerőművek
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A foodora jobban áll, ott kevesebb az utaztatott, szervezett vendégmunkás (ha van, bár sztem nincs, csak a Woltnál)

Tapasztalat alapján inkább kisétálok a halál faszára, minthogy ezekkel a delikvensekkel hozassam ki a kaját, amikor mondjuk olyan napom van. Tényleg néha mintha kollektíven osztoznának egy agysejten, hogy se a kaputelefont, se a liftet, se az emeletek/épületek számozását, se a kreszt nem ismerik, vagy éppen én menjek le 2 sarokkal odébb azért aminek a kiszállításáért külön még fizettem. Wolttal csak rossz tapasztalataim vannak, ott maga a cég is elkurvult (duplán veszik le az összeget, eltűnik a rendelés vagy épp teljesen másik érkezik be), egyszer annyira felbasztak, hogy fogyasztóvédelemhez mentem utána.

Foodora egy fokkal jobb, de Belváros vonzáskörzetében ott is csodának kell lassan történnie, hogy ne külföldi hozza ki a megrendelést. Plusz erősen helyfüggő, van olyan hely ahol 90+%-ban magyar futár hozza ki.

Tapasztalat alapján inkább kisétálok a halál faszára, minthogy ezekkel a delikvensekkel hozassam ki a kaját, amikor mondjuk olyan napom van. Tényleg néha mintha kollektíven osztoznának egy agysejten, hogy se a kaputelefont, se a liftet, se az emeletek/épületek számozását, se a kreszt nem ismerik, vagy éppen én menjek le 2 sarokkal odébb azért aminek a kiszállításáért külön még fizettem. Wolttal csak rossz tapasztalataim vannak, ott maga a cég is elkurvult (duplán veszik le az összeget, eltűnik a rendelés vagy épp teljesen másik érkezik be), egyszer annyira felbasztak, hogy fogyasztóvédelemhez mentem utána.

Foodora egy fokkal jobb, de Belváros vonzáskörzetében ott is csodának kell lassan történnie, hogy ne külföldi hozza ki a megrendelést. Plusz erősen helyfüggő, van olyan hely ahol 90+%-ban magyar futár hozza ki.
Foodoránál csak pár külföldivel találkoztam, de mind jó arc volt.
Volt, aki egyetem mellett dolgozott pl.

• Tetszik
Reactions: nyugger
Valamiért a fejlett nyugati gazdaságok esetében mintha kötelező minta lenne az ilyen jellegű kereskedelmi megállapodások megkötése Indiával (és a végtelen munkaerő import), miközben annyit meg nem nyernek belőle, sőt.

Menj el a Westend KFC-be, fehér embert nem találsz a kioszkban...
Ami meglepett, hogy tavaly voltam Ljubljanában, ott is a kihordók közel 100%-a színes.
Ezt nem feltételeztem volna a szlovénekről.
Kellőképen sovinisztának tartom ahhoz a szlávokat, hogy ezt ne engedjék, és mégis...

Hát nem tudom, még az általam emlegett szuper libsi balos r/europe is ki van akadva az India-EU dealen, a kanadai és angol redditorok azt mondják mi is beszoptuk így. De legalább előbb kerülnek hatalomra jobbos pártok, hátha Európa megtisztítja magát.

Ohhh, nem csak arra, a Király utcai szintén full ilyen, de azt hiszem a Móricz is
Ami meglepett, hogy tavaly voltam Ljubljanában, ott is a kihordók közel 100%-a színes
Azért is mondtam, hogy a legális migráció gerjesztő ezek a kiszállító appok, mert helyszíntől függetlenül sikerül mindig valahogyan a 3. viágot behozni. És ez az elmúlt pár évben erősödött fel ennyire

Ohhh, nem csak arra, a Király utcai szintén full ilyen, de azt hiszem a Móricz is

Azért is mondtam, hogy a legális migráció gerjesztő ezek a kiszállító appok, mert helyszíntől függetlenül sikerül mindig valahogyan a 3. viágot behozni. És ez az elmúlt pár évben erősödött fel ennyire
Pedig mennyi igazi menekült örült volna ilyen munkalehetőségnek is.
De azt neeeeem. Merelveszikamogyorókmunkáját.

• Vicces
Reactions: enzo
Ha már AI és robotizáció, akkor épp az ételkiszállítás az, amit vszeg hosszabb távon fokozatosan át fognak venni a gépek. Lásd a Yandex Go robotjait Moszkvában vagy a világ egyéb nagyvárosaiban. Az már persze más kérdés, hogy menet közben nem-e feszegetik fel a sarjabbak a robot tartalmát, de maga a technológia már adott.

Ami meglepett, hogy tavaly voltam Ljubljanában, ott is a kihordók közel 100%-a színes.
Ezt nem feltételeztem volna a szlovénekről.
Kellőképen sovinisztának tartom ahhoz a szlávokat, hogy ezt ne engedjék, és mégis...
Az ellenünk, a fehér emberek elleni háború felerősödésében vagyunk. Japántól Amerikáig elárasztják a szarszínűekkel a fehér ember fészkeit. És mivel többnyire férfiak, első dolguk fehér nőt keresni, és sajna elég sok buta ribanc leáll ezekkel, így egyre intenzívebb keveredés is lesz. Kizavarni meg nem lehet őket, a magyar 2 éves rendszert most is röhögve játszák ki, hazamennek látogatni és már farolnak is vissza.
Az egyetlen esély immáron a teljes összeomlás, nem látok más kiutat, már ha a gyerekeimet nem rabszolgasorba akarom hagyni.

BTW a kormány egyetlen legitimitása a migránsok távol tartásának meséje volt, amit aki még azok után elhisz, hogy végigsétál Budapesten, az simán retardált, nincs rá jobb szó.

Ha már AI és robotizáció, akkor épp az ételkiszállítás az, amit vszeg hosszabb távon fokozatosan át fognak venni a gépek. Lásd a Yandex Go robotjait Moszkvában vagy a világ egyéb nagyvárosaiban. Az már persze más kérdés, hogy menet közben nem-e feszegetik fel a sarjabbak a robot tartalmát, de maga a technológia már adott.
persze
image.png

Már a B+N takarítók többsége is indiai, az ugye az olajszőkítő Pintér “2 hét és rend lesz” Sanyikáé. Plusz Orbán Áron a főni öccse a legnagyobb magyar munkaközvetítő cég tulajdonosa.
Kifejtenéd melyik legnagyobb munkaközvetítő tulaja a főni öccse, mert én ezt találtam?

legnagyobb magyar munkaerő-kölcsönző és közvetítő cég, a Prohuman tulajdonos-ügyvezetője Zakor Sándor. A cég jelentős szereplő a hazai munkaerőpiacon, és 2022 óta újra 100 százalékban magyar tulajdonban van, Zakor Sándor irányítása alatt.
  • Cég: Prohuman
  • Tulajdonos: Zakor Sándor
  • Profil: Munkaerő-kölcsönzés és közvetítés.

Mesélj csak mennyi "igazi menekült" van Magyarországon, és mennyi akart volna itt futárkodni "éhbérért", ahelyett hogy Germoney-ban a segélyből élhessen munka nélkül.
Ja, hogy te szeretnél idetelepíteni mindenképp ilyeneket, értem...