Nyilván láttam a képet, meg láttam hogy még anti-dron drón is van benne. Csak egy teljes rendszer leírás klassz lenne.
Nyilván láttam a képet, meg láttam hogy még anti-dron drón is van benne. Csak egy teljes rendszer leírás klassz lenne.
Szerintem majd később még lesz róla infó.Nyilván láttam a képet, meg láttam hogy még anti-dron drón is van benne. Csak egy teljes rendszer leírás klassz lenne.
https://www.euractiv.com/news/poland-signs-deals-for-europes-most-modern-anti-drone-system
Hatvan milliárd dollar a komplett légvédelmi rendszerek kiépítése, hihetetlen összeg. Ez a mostani beszerzés meg ebből fog állni, de én nem értem mi ez igazából
"The system, named “San”, will include 18 anti-drone batteries, 52 firing platoons, 18 command platoons and around 700 vehicles and will be fully operational in two years, he added"
Ez gepagyu, géppuska, lézer vagy rakéta?
Alaposan megy a harc az biztos.A Szejm elfogadta a SAFE törvényt
![]()
Sejm przyjął ustawę o SAFE. Będą dodatkowe pieniądze dla MON?
W piątkowy poranek posłowie zdecydowali o losach projektu ustawy wdrażającej program SAFE, który ma wzmocnić zdolności obronne państw Unii Europejskiej. Nie uwzględniono poprawek opozycji, choć kwestia finansowania bez obciążania budżetu MON ma być uregulowana na etapie prac Senatu.defence24.pl
Megdöbbentő, hogy a SAFE hogyan vált a lengyel politika gyújtópontjává és egy újabb okká a harcra...
![]()
Nie taki zły SAFE jak go (niektórzy) malują – MILMAG
Zadziwiające jest jak SAFE stał się jednym z punktów zapalnych w polskiej polityce i kolejnym powodem do nawalanki. I to nie merytorycznej, a prymitywnej jak walenie cepem. Znów dobro armii nie ma żadnego znaczenia w konfrontacji z interesami politycznymi, choć najgłośniej krzyczą ci, którzy...milmag.pl![]()
Szef komisji obrony o SAFE: niepotrzebny spór
Sprzeciw wobec SAFE to błąd wynikający z niewiary, że unijne fundusze mogą pomóc w modernizacji polskiej armii, i z irracjonalnej obawy przed ich zablokowaniem – powiedział Defence24 przewodniczący sejmowej komisji obrony Andrzej Grzyb (PSL-TD). Dodał, że większe zrozumienie dla znaczenia...defence24.pl
![]()
Szef MON: pomożemy opozycji się nawrócić
Opozycja może się nawrócić i poprzeć w Senacie ustawę o SAFE – skomentował wyniki głosowania nad ustawą w Sejmie wicepremier, szef MON Władysław Kosiniak-Kamysz. W drugiej izbie ma zostać zgłoszona poprawka gwarantująca, że spłata pożyczek nie obciąży budżetu MON.defence24.pl
![]()
Błaszczak: SAFE w tym kształcie to oddawanie suwerenności i blokowanie rozwoju armii
SAFE w tym kształcie to oddawanie naszej suwerenności i blokowanie prawidłowego rozwoju Sił Zbrojnych – koalicja PO-PSL już raz była grabarzem Wojska Polskiego, teraz idą tą samą drogą - uznał przewodniczący klubu, b. szef MON Mariusz Błaszczak po uchwaleniu przez Sejm ustawy wdrażającej ten...defence24.pl

Oké.Ami viszont tök mindegy, hogy te vagy itt bárki más mit gondol a korrupcióról/túlárazásról a Pfizer vagy a SAFE kapcsán, mert úgyis "Ursula dönti el", hogy mi mehet és mi nem a SAFE-ben: mi van túl árazva és mi nem...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..