[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

Van. Kettő is, zöld. A fegyvermester haveromtól kaptam, hogy jó lesz az még. Neki volt vagy 20. Világvégére.
Az "ócska tematizálás" alatt ugyan nem értem mire gondolsz,...de ezek szerint vannak itt értékesebb vélemények meg kevésbé, amelyek "ócskák". Köszi.
Amire reagáltál nem arra reflektált hogy segítsünk ukrajnának bármiféleképp is.
Az az ócska hogy ebbe az irànyba terelnéd a diskurzust.

Egy összeboruló világrend végét megfelelő katonai erő és 0. Társadalmi reziliencia mellett kivárni az àlmoskönyv szerint nem jó ötlet...

Egy összeboruló világrend végét megfelelő katonai erő és 0. Társadalmi reziliencia mellett kivárni az àlmoskönyv szerint nem jó ötlet...
* katonai erő nélkül

• Tetszik
Reactions: Pogány
Erőmön felül próbálom elkerülni minden olyan diskurzust, ami "ebbe" az irányba mutat, hidd el,...mivel nem olvasok vissza 10 oladalakat, valóban lehetett rossz olvasata @Aladeen admirális kommentjének, elnézést kérek tőle.
Az viszont újabban sport lett, hogy az általam is vallott inkáb béke mig lehet, mint hogy a gyerekeimnek félelemben vagy háborús szolgálatban kelljen élniük/vagy halniuk az butaságnak, "ostobaságnak" legyenek beállitva úgy, hogy a tendencia, a valóság, a geopolitikai események több éves sorozata ebbe az irtányba mutatnak.
Két-három dolgot meg pontosan tudsz Te is, hogy:
  • az ide irogató "had-művészek" nagyrésze egy csirke nyakát nem vágta még el,
  • a billenytyűzet meg sok okosságot elbir,
  • a béke és a békés egymás mellett élés az országok között sehol sem jelenti azt, hogy nuku nuki, azaz ne kéne fegyverkezni. Nálam legalább is biztos nem.

Erőmön felül próbálom elkerülni minden olyan diskurzust, ami "ebbe" az irányba mutat, hidd el,...mivel nem olvasok vissza 10 oladalakat, valóban lehetett rossz olvasata @Aladeen admirális kommentjének, elnézést kérek tőle.

Az viszont újabban sport lett, hogy az általam is vallott inkáb béke mig lehet, mint hogy a gyerekeimnek félelemben vagy háborús szolgálatban kelljen élniük/vagy halniuk az butaságnak, "ostobaságnak" legyenek beállitva úgy, hogy a tendencia, a valóság, a geopolitikai események több éves sorozata ebbe az irtányba mutatnak.
  • a béke és a békés egymás mellett élés az országok között sehol sem jelenti azt, hogy nuku nuki, azaz ne kéne fegyverkezni. Nálam legalább is biztos nem.
Nem láttam még olyan hülyét a fórumon aki a haborúba lépést szorgalmaznà. Egykét elvetemültön kívül fegyvert se küldene senki de az is csak az ócskát.

Viszont olyan van aki szerint a nem fegyverkezés es társadalom nem felkészítese a kríziskorszakra az jó sajnos van.

Az ostobaság hogy a bèkére hivatkozva nem készülünk fel arra ha nem lesz béke. Az pedig hogy a kettőt összemosod az jobb esetben ostobaság rosszabb esetben kalkulált kommunikációs manőver.

Sokkal könnyebben maradna meg az a béke, ha nem adnánk esélyt a nullához konvergáló ellenállási képességgel a kedves, lehet hogy az ügy érdekében valahogy megint összefogó, 'valahonnan' támogatott szomszédoknak.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and arcas
A honvédelem pártállástól független közös ügy (kéne hogy legyen) és annak kommunikációs aláásása kézbites szavazatért az értelmes társadalmi kommunikáció helyett jobb esetben ostobaság rossz esetben generációs bűn...

Az ostobaság hogy a bèkére hivatkozva nem készülünk fel arra ha nem lesz béke.
Ez nem az én gondolatvilágom, irtam -és biztos voltam benne- hogy ezt Te is tudod. Az eredeti hozzászólásomból sem következett ez, mégis ezen lovagolsz. Úgy érzem olyasmibe fűzted össze a dolgokat Te is, amiről igazából nem is volt szó.

Baromira nem az ukránokra gondoltam, akiknek segíteni kéne: nekik piaci alapon adtam volna el fegyvert, hogy az elvben nagy oroszbarát szerbek és szlovákok is teszik.
Egy orosz-NATO konfliktusból nem tudnánk kimaradni, még ha nem is mi lennénk fő csapásirány. Ehhez képest baromira nem áll jól a honvédség!

Legalább lenne egy nagyon jó légvédelmünk, de hát egyelőre az is baromi gyenge...

• Tetszik
Reactions: efott1974
Ez nem az én gondolatvilágom, irtam -és biztos voltam benne- hogy ezt Te is tudod. Az eredeti hozzászólásomból sem következett ez, mégis ezen lovagolsz. Úgy érzem olyasmibe fűzted össze a dolgokat Te is, amiről igazából nem is volt szó.
Aladeen eredeti hozzászólása erre vonatkozott amit jól összeukrajnàztál mégha félreértésből is.
Az eredeti témát kapcsoltam össze a gondolatmeneteddel mielőtt valaki megint félreérti...

A lényeg, hogy a béke es a konfliktusból való kimaradás szerintem is elsődleges törekvés kell hogy legyen. Ezt szerintem senki sem vitatja csak ezt ne keverjük össze az erre épített választási kampánnyal ami észveszejtő társadalmi kognitív károkat okoz és kurvára ostobaság...

Baromira nem az ukránokra gondoltam, akiknek segíteni kéne:
Elnézést kértem feljebb, de nekem a V4 topikban ez volt kézenfekvő.
nekik piaci alapon adtam volna el fegyvert, hogy az elvben nagy oroszbarát szerbek és szlovákok is teszik.
Én is.
Egy orosz-NATO konfliktusból nem tudnánk kimaradni, még ha nem is mi lennénk fő csapásirány. Ehhez képest baromira nem áll jól a honvédség!
Igazad van.
Legalább lenne egy nagyon jó légvédelmünk, de hát egyelőre az is baromi gyenge...
Egyetértek.

Nem láttam még olyan hülyét a fórumon aki a haborúba lépést szorgalmaznà. Egykét elvetemültön kívül fegyvert se küldene senki de az is csak az ócskát.

Viszont olyan van aki szerint a nem fegyverkezés es társadalom nem felkészítese a kríziskorszakra az jó sajnos van.

Az ostobaság hogy a bèkére hivatkozva nem készülünk fel arra ha nem lesz béke. Az pedig hogy a kettőt összemosod az jobb esetben ostobaság rosszabb esetben kalkulált kommunikációs manőver.
nos, én felkészültem
se a gyermekimet, se az unokáimat nem fogják tudni mozgósítani.
ha pedig az eu vezetés "mániájának" következményei lesznek, akkor ők máshol fognak élni.
dögöljön meg más rokona!

nos, én felkészültem
se a gyermekimet, se az unokáimat nem fogják tudni mozgósítani.
ha pedig az eu vezetés "mániájának" következményei lesznek, akkor ők máshol fognak élni.
dögöljön meg más rokona!
Ez is a felkészülés egy formája.

De az itthon maradó milliólnak esetleg a polgári védelem rendszerének kicsit feltupírozása nem ártana, sem az egészségügyet felkészíteni hasonlókra.

Állam szinten ez alapvető kötelesség kéne, hogy legyen. Akkor is ha arra pályázol, hogy hadiállapotba ne kerülj.

De ilyen nem történik itthon.

De én őszintén szólva inkább tartok attól, hogy 2040+ környékén a nagy nemzetközi rendszerek és az eu is megrogynak és kurva nagy káosz lesz és a zavarosban bárki nekiàllhat szart keverni amitől a közép.európai/balkàni puskaporos hordó berobbanhat, minthogy itt addig bármiféle eu orosz/nato orosz hàború lesz.

De az itthon maradó milliólnak esetleg a polgári védelem rendszerének kicsit feltupírozása nem ártana, sem az egészségügyet felkészíteni hasonlókra.

Állam szinten ez alapvető kötelesség kéne, hogy legyen. Akkor is ha arra pályázol, hogy hadiállapotba ne kerülj.

De én őszintén szólva inkább tartok attól, hogy 2040+ környékén a nagy nemzetközi rendszerek és az eu is megrogynak és kurva nagy káosz lesz és a zavarosban bárki nekiàllhat szart keverni amitől a közép.európai/balkàni puskaporos hordó berobbanhat, minthogy itt addig bármiféle eu orosz/nato orosz hàború lesz.
De ő is arra gondol mint fent, "eu vezetés mániája"= menni Ukrajna.

• Tetszik
Reactions: Kockás ing
Tarjányi írt ma ki egy jót FB-n a 'háborúpártiság', mint ilyenről.
Nem teszem be, aki olyan, úgyis olvassa ott.

Hamarabb fog szerintem. Sokkal sokkal hamarabb.