Elnézés, egy kusza lett, de már nincs kedvem letisztázni, az AI-ba bedobni meg csalás.
Már semmilyen, mert rádőlt egy fa, hogy baszná meg egy talicska aprómajom a kibaszott önkormányzatot. Már amúgy is GTK utáni szerelemből életbe visszahozós javítás után volt egy héttel... (megcsúsztam egy kanyarban és a padka az első futóművet megtépázta... többen volt rendbehozni mint amit a kocsi ért, de akkor még rászántam magam mert voltak olyan számítások is amik szerint még ésszerűnek tűnt) Ment a bontóba. Alfa 147 volt. Azóta apám fapados bevásárlókosarát (Mitsu SpaceStar... iszonyat fapad) megvettem apróért, de kellene egy rendesebb autó, mert ez tényleg csak a hétvégi bevásárlásra alkalmas, arra is csak kompromisszummal. Ezt sikerül a legtöbb újabb autónak, most épp a Kia-nak élménye alulmúlni

. (Múltkor Yaris Crosst próbáltam, szűkösebb volt a vezetőülésen a tér, mint ebben a kis gyöszben...)
Annyiért nem kapok 5 év alattit normális állapotban. Nekem most nem fér bele, hogy autóügyekkel rohangáljak. Olyan autó kell, amit évente egyszer elviszek nagyszervizre, meg gumicserére, és kész. Ez a kis Micsu most lett 10 éves, kezdenek rajta előjönni a dolgok, nincs időm és emberem ezek után szaladgálni. Ráadásul a fapad élmény az Alfához képest még mindig fáj.
Röviden: mások a prioritások. Jelenleg nem akarok sokat autóra költeni, inkább egy kevésbé szar, kicsit fiatalabb réskitöltő kéne. Bár amikor ránéztem a piacra, 13–15 körül már vannak egész jó Alfák meg BMW-k, de most a lakhatási kérdést kell megoldanom. Ráadásul amíg nem tudom garázsban tartani, addig felesleges pénzt rakni egy szép autóba. Pár hónapja az utcán éjjel valami proli ezt a kisautót is meghorpasztotta, cetli nélkül lelépett. Reggel látom, hogy nem úgy áll, ahogy otthagytam. Ilyen környezetben nem mindegy, mekkora kárt kockáztatok.
Szóval a követelmények kicsit ellentmondanak: kellene valami fiatalabb, kényelmesebb, de még mindig inkább „átmeneti” autó. A 200 ezret futott példányoktól fázom, mert ha utána kell járni a hibáknak, az nem fér bele a munkarendem mellett. Elvi okokból nem szánok többet mint az említett 6M erre. Akár szalonautót is tudnék venni, ha csak az anyagi oldalát nézem, de jelen helyzetben teljesen felesleges, ezért ülök most ebben a kis vacakban. Nem is autózom sokat, melóba legtöbbször a szolgajárattal (HÉV) megyek. Tavasszal viszont megyek évfordulózni, ott bérelek majd egy Guliát, lehet, hogy utána erősödik a kísértés.
Az igényeim amúgy (szerintem) nem extrák: CarPlay + kormányon vezérlőgombok, ülésfűtés, kényelmes ülés, tempomat, parkolóradar, legalább ~100 LE. Automata váltó az plusz, ha normális. CarPlay buherával nálam az Alfában és a Micsuban is volt/van.
Viszont igaziból ellentmondanak a követelmények, igaziból kicsit kevésbé szar és kicsit fiatalabb gyösz kellene nekem. Egy 200k-t futott autótól eléggé fázom, mert ha utána kell járni, nem fér bele az időmbe a munkarendem mellett. Pusztán az anyagiakat tekintve tudnék akár szalonautót is venni, de jelen helyzetemben felesleges, ezért is ültem bele ebbe a kis vacakba. Nem autózok most sokat, melóba az estek nagyobb részében a szolgajárattal megyek (HÉV). Viszont most megyek tavasszal évfordulózni, ott egy Guliát bérelek... Lehet, hogy utána erősödik a kísértés.
A dízelt eleve kizárom. Az értékvesztés meg nem szempont: ha jó az autó, használom, amíg megy. Nem eladásra veszem. Giulia vagy normális BMW az igényeimnek megfelelő állapotban és felszereltséggel inkább 13M körül indul, de most nem fogok ennyit autóba tenni, hogy másnap valaki lezúzza az utcán. Jobb helyen van az a pénz befektetve.
Ennyiért már rendes Mazdák, sőt néha Lexusok is felbukkannak, és simán ellennék egy ilyennel 10 évig, akár szalonból is. Csakhogy jelenleg az ingatlanpiaccal versenyzek. Most azt fontolgatom, hogy jóval messzebb költözöm a melótól, ami kéthetente egy ~1000 km-es menetet jelentene, ezért is motoszkál a fejemben egy komolyabb upgrade. De amíg nem áll össze a rendszer, inkább egy áthidaló megoldás tűnik racionálisnak.
Mert házat akarok venni. Garázzsal. Utána már teljesen más lesz a matek.
A Tipon is elgondolkoztam amúgy, unokatestvéremnek volt egy darabik, aztán elektromosra csreélte gazdasági okokból, mert neki nagyon megérte a váltás. Nem emlékszem, hogy bármit modnott volna róla, se jót, se rosszat. A családban több Fiat is volt, Pandától ducatoig, mind tesztességesen tette a dolgát amúgy. A Tipoban nem volt egy rendes motor sem a kínálatban amikor néztem, túl gyenge volt a motorizációja nekem, meg kicsit fapados. Tudod, igényem van a luxusra, csak fizetni nem akarok érte