1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Újabb orosz-indiai gigaszerződés

Diskurzus a(z) 'Hírek a katonai repülés világából' témában - Phoenix által indítva @ 2012. december 26..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  <a title="independence profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/independence/">independence</a>

  Az EF-2000-hez van egy AMRAAM C5(pont ma olvastam az aktuális Aranysasban,hogy elkezdődött a Meteor integrációja) és vagy Itis-T integrálva azaz a mai világ legmodernebb légi harc fegyverzetével bír.Ami a csapásmérő fegyverzetet illeti ott is van minden és ebből a mindenből is a legmodernebbek közül válogathatsz.A Rafale-nál más a helyzet mert a békaevők jó részt saját fegyverzettel dolgoznak ami nincs annyira toppon mint az EF-2000 fegyverzete de pl lézerbombából az AASM-et tartják a legmodernebbnek így ebben a kategóriában beelőz mindenkinek a világon,de összességében zerintem az EF-2000 mögött van ilyen téren.

  Alapvetően az a baj,hogy fegyverzet van mint ahogy AESA radar is van csak ezeket nem vették meg az üzemeltetők így van egy halom képessége a két gépnek amit nem használnak ki(a franca vas sokkal jobban áll ezen a téren).

  Azért lassú a fegyverintegráció mert nem adnak rá pénzt.Ilyen egyszerű.
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az első mondat helyesen

  Az EF-2000-hez van egy AMRAAM C5(pont ma olvastam az aktuális Aranysasban,hogy elkezdődött a Meteor integrációja) és ASRAAM vagy Itis-T integrálva....
   
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az indiaiak valamiért mégis a Rafale-t választották.
   
 4. independence

  independence Active Member

  dudi

  Köszönöm a választ ! Én is úgy gondolom hogy manapság felszerelésben leginkább légi célok ellen , az EF sokkal előrébb van (és talán nincs is másra szüksége már)... De ettől függetlenül az alap típusokat figyelembe véve a Rafale jobb gépnek tűnik(még az erősebb szív mondjuk hiányzik).

  A Rafale sajna talán csak az indiai leszállítás idejére  éri el az EF szintjét.(2018-2020, erre egyre nagyobb esély van így ,hogy a világvége elmaradt :):):)  )

  2 féle Mica , Magic, Meteor(már elvileg van) és még jó volna az IRIS-T(talán lesz is de erről még nem hallani)...

   

  Hogy miért a Rafale kellett Indiának ?

  Talán mert a franciákkal meg voltak elégedve a Mirage miatt és nem akartak Amcsi gépet, függőséget, se EFT-t(mert nagyon amcsi barátnak ítélték az EFT gyártóit. Veszélyt éreznének ha az Amcsik esetleg fegyver embargóra kényszerítenék a jövőben a haverokat is az Indusok ellen valamiért).

  Ezzel szemben tetszik neki a Franciák függetlenségi törekvései és jobban meg bíznak bennük , hogy nem lenne feléjük soha sarokba szorítás csak azért mert mondjuk Amerika azt kérné a Franciáktól valamiért. Ráadásul besegítenek neki a Tejas szívbe és gyakorlatilag átadják a teljes gyártás a Rafira...

  Mit kívánhatott volna még India ?

  Biztos nem örültek annak hogy nincs teljes fegyver integráció , de gondolom bíznak benne , hogy meg lesz mire kell nekik a gép.

   

   

   

   

   
   

Ezen oldal megosztása