Azt nem sejtettem, hogy Te is a törikönyvet mondod fel. Semmi sem ott kezdődik, amikor a felszínre tör, mint történelmi esemény. Nem úgy van, hogy egyik nap még elégedetten ebédelsz, de másnap már az életed adnád egy rendszer megdöntéséért... Az elégedetlenség egyre fokozódik míg a felszínre ér. Én azért az országra erőltetett szovjet-orosz rendszer emblematikus évét követő terrorban véltem felfedezni az 56-hoz vezető út elejét, mert akkor ette le az álorcáját a rezsim. Engem ez a része érint meg a történéseknek, de ha ez így semmi, akkor sincsen baj vele....
Áthozom ide, mert nem közvetlen biztpol, és főleg nem orosz biztpol
Igen, egyértelműen igaz, hogy 56 egy folyamat forrpontja, és nem egyetlen esemény vezetett oda.
Ugyanakkor maga a 23.ai események és a forradalmi erők motivációja elég összetett, messze nem csak a ruszkik haza. Voltak akik emberarcúbb szocializmust, voltak akik demokráciát, megint mások mást akartak.
Az egyetlen közös pont kb a Rákosit a Dunába volt.
A szovjet csapatok is felemás ebből a szempontból, mert igazából az elején rendfenntartani küldték be őket. És mint ilyen nem egyszer az AVOsokat lőtték, mert ugye azok voltak a felforgatók, tömegbe lövők.
A bratyizás is ezért mehetett velük.
Aztán november 4.én meg beküldték őket leverni a "fasisztákat"
Szerintem ebből jön az az ellentmondás is, hogy biztos nem tudták hova mennek. De tudták, hacsak nem nézzük őket full retardnak.
Ami a baj, hogy ebből az egészből csináltunk egy hőskölteményt, ahol a bátor Corvin közi srácok harcoltak a gonosz szovjettel, akik a tömegbe lőttek.
Holott a tömegbe szinte kivétel nélkül az ÁVO lőtt. Akik tetszik nem tetszik magyarok.
Voltak ott még önbíráskodások, kegyetlenkedések is, és belső dominanciaharc, amiböl leginkább a Corvin köz jött ki győztesen ezért nem nagyon van köztudatban se a körtéri harcok se egyéb gócpontok. És a legfontosabb ezért nem tudjuk se lenyelni se kiköpni.
Pl.: Nagy Imre egy kommunista tömeggyilkos de mégis a tömeg követelte, akkor ez hogy van?
Stb.