Nagy tévedés!
A P40 rádiólokátor állomás (radar) az egy háromkoordinátás (ma háromdimenziósnak mondanánk) rádiólokátor, mert áll
- egy 1RL128D típusú távolságmérő radarból (oldalszög és távolság), amit pongyolán a magyarok (és mások) P40-nek szoktak hívni;
- és egy 1RL132B (PRV16B) típusú magasságmérő radarból (magasság), amit az 1RL128D vezérel (és táplál nem mellékesen).
Az 1Sz12 az egy felderítő és célmegjelölő lokátor (orosz rövidítéssel SzOC), amit máshoz nem használtak, mint a KRUG-hoz.
A KRUG és KUB ezred/dandár szintjén volt P-40 (1RL128D + 1RL132B [PRV16B]), míg kizárólag a KRUG osztály szintjén az 1Sz12 SzOC.
Köszönöm a pontosítást, kiegészítést, de ez legyen a legnagyobb tévedésem! Igaz, kissé pongyolán fogalmaztam, mert én úgy értettem, hogy ez a másik lokátor állomás (PRV-16B) volt még rendszeresítve nálunk.
Akkor most kiegészítem én is ezt a vonalat.
Az 1RL111D
P-40D Bronyja "1РЛ111Д П-40Д Броня" Armour (volt szerencsém javítani) az 1RL128D
1Sz12 "1РЛ128Д 1C12" Long Track módosított változata volt, amelyet alkalmassá tettek a 1RL19B
PRV-9B Naklon-2B "1РЛ19Б ПРВ-9Б Наклон-2Б" Thin Skin és 1RL119
PRV-11 Versina "1РЛ119 ПРВ-11 Вершина" Side Net, illetve az 1RL132B
PRV-16B Thin Skin (amelyet a PRV-9-ből fejlesztettek ki) magassásságmérő lokátor állomásokkal való együttműködésre, irányítására, annak ellenére, hogy "hagyományos antenna rendszerrel" 3D lokátor.
P-40
PRV-9
PRV-11
A 2K11 Krug üteg (komplexum) elemei 1db 1Sz12, 3 db 2P24 6db 3M8(M, M1,2,3,4) rakétákkal.
A komplexum fő alegysége az osztály, amely 3 ütegből, 1 parancsnoki szakaszból és 1 műszaki ütegből állt. A pk.-i szakasz elemei az 1Sz12 és
és a 9Sz44 Krab K-1
"9С44 Краб К-1"parancsnoki kabin. A műszaki üteg a komplexum harci eszközeinek figyelésére, karbantartására és javítására szolgáló gépjármű állomásokból, szállító, töltő járművekből, valamint a rakéták üzemanyaggal történő összeszerelésére és feltöltésére szolgáló technológiai berendezésekből állt.
A légvédelmi rakéta osztályok hatékonyabb működésének biztosítása érdekében légvédelmi rakétadandárokba integrálták őket. A front (hadsereg), hadtest légvédelmi feladatainak megoldására létrehozott légvédelmi dandár a három légvédelmi rakétaosztály mellett tartalmazott egy parancsnoki üteget. A dandár parancsnoki ütege tartalmazta a 9Sz44 Krab K-1 komplexum harci irányító kabinját, valamint a légi célpontok felderítésének és követésének saját eszközeit - a P-40D, P-18, P-19 felderítő lokátorokat és a PRV-9B,vagy PRV-11,PRV-16B magasságmérő lokátorokat.
A légvédelmi rakétadandár alkotja a fő légvédelmi rakétarendszert, mint minimális erőkészletet és eszközt, amely biztosítja a légi célok észlelését és megsemmisítését. Annak ellenére, hogy önálló harci műveleteket hajthatnak végre, a légvédelmi rakétaosztály saját eszközeivel nem tudta a lehető leghatékonyabban kihasználni harci lehetőségeit.