1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

9/11 elméletek

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - fip7 által indítva @ 2019. szeptember 15..

 1. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Nézd meg újra a videót a megfúrt gázvezetékről. Ott is van olyan rész, ami porig égett, meg van nem messze tőle zöld bokor. 3 éve volt egy kiadós robbanás nálunk (belefelszeltek egy etilénes csővezetékbe, az meg berobbant), ott is volt olyan része a kikötőnek, ami eltűnt, meg olyan, ami meg sem égett - 15 méterre a robbanástól.

  De mondhatom azt, hogy majd 100 éve a mostani irodámtól 50 méterre felrobbant 200 tonna alumínium-nitrát. A robbanástól számított 250 méteren belül nem találták meg az embereket, csak a megmaradt emberek + belépési adatok alapján tudták megmondani, hogy hányan haltak meg. A 250 méteres körön kívül a halottak egyben maradtak. A légnyomás 25km-es körben aprított, összesen 561-en haltak meg a céges dolgozókkal és a környékbeli városokban/falvakban. A robbanás 25km-es körzetben lakhatatlanná tette fél Mannheim-et, Oppau eltűnt a térképről (1000 épületből 90 maradat meg), Heidelberg-ben még a villamost is lelökte a légnyomás. És csodák csodája, sehol nem beszélnek pici darabokra robbant emberekről, miközben a robbanás ereje akkora volt, hogy München-ben hallották és 80km-es körben elintézte az ablakokat. A kráter 125 méter átmérőjű volt és 19 méter mély.

  Szóval furcsa, hogy egy ilyen rendkívüli körülményről csak egy valaki beszélt, egy valaki látta, egy orvosi szaklapban sem publikálták ezt a jelenséget.Senki nem publikálta azt a szenzációs tényt, hogy 5 centis csontdarabokat talált, nem kitérve a csontdarabok felszínére, sérüléseire (egyes, egyenetlen "vágási" felületek), stb...

  Sajnos tucatnyi ipari baleset történt, amiben emberek haltak meg, de valahogy a testek az esetek nagyobbik részében egyben maradtak. Repülőgép zuhanásakor szakadnak testek darabokra, ez a gyorsulási erő hatása, de ott sem hallottam még "néhány centiméteres darabokat".
   
  wolfram and molnibalage like this.
 2. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Sok égett felületet nem látok a felületeken, viszont pont úgy néz ki, mint amikor az összeszegecselt díszítőelemek leszakadnak - mondjuk egy combos repülőgép-darab beleakadása során. Sokan hajlamosak vagytok alábecsülni a nagy sebességgel érkező és nehéz dolgok hatását...
   
  wolfram likes this.
 3. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Értem hogy mit mondasz, én még nem tapasztaltam -szerencsére- testközelből ilyesmit. De a leírásodból sajna SEMMI nem áll a WTC helyszínre, a kocsikon kívül...És a KÖZVETLEN közelükben levő objektumoknak semmi sérülése nincs:
  http://www.librariansfor911truth.org/carfires.html
  Nem zárnám még persze így sem ki azt amit mondasz, de NINCS a beszámolókban említés sem robbanásról (a tűzoltópalackokat leszámítva), sem tűzről sem hőről- azoktól, akik éppen az utcán tartózkodtak (és menekülőre fogták) az omláskor. Nagyon sok beszámoló van, párat már feljebb lefordítottam, de rakok majd még be csak evvel kapcsolatban. Annyi van, hogy az autók random módon lángba borultak mindenféle ok nélkül. Ez történt a 3 blokknyira lévő parkolóban is, és egy kilométerre is a hidak alatt.
  Nincs bizonyíték sem robbanásra (palackokon kívül), sem nagy tűzre.
  Az apró maradványok nem az én agyszüleményem-sőt nem is Wood-é, ő nem foglalkozik ezzel. Ez a hivatalos adat, akár a Wikin is megnézheted, a fenti Bankers trustos összefoglalóban ott van a link.
  A 22 ezer maradványdarabot sem én találtam ki. Ezek tények. Zavaróak tudom, de akkor is ez van.
   
 4. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Oké. Nyilván nagyot üt egy 200 tonnás test 500+ km/h sebességgel becsapódva. Viszont én itt arra a részre gondoltam, miszerint a torony összeomlásához a hatalmas hő miatt meggyengült szerkezet összeroskadása vezetett. Ha a gép becsapódási pontjánál nincs se tűz se hő (márpedig nincs, mert élő emberek aligha álldogálnának ott, ha lenne), akkor hol van?
   
  dragonette likes this.
 5. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Persze, a lyukakat meg a repedéseket tömték ki vele....
  Na jó. Kétféle betont használtak egy könnyebb fajsúlyút kívül, és egy erősebbet a magrészben.
  Itt egy kis leírás, tanulmányozd:
  3.4. Concrete Two types of concrete were used for the floors of the WTC towers: lightweight concrete in the tenant office areas and normal weight concrete in the core area and in the mechanical areas. Because of differences in composition and weight, the two types of concrete respond differently to elevated temperatures. While their tensile strengths degrade identically, lightweight concrete retains more of its compressive strength at higher temperatures. The specified design strength for lightweight concrete was 20.7 MPa (3 ksi) and either 20.7 MPa (3 ksi) or 27.6 MPa (4 ksi) for normal-weight concrete, depending upon the floor location within the buildings. The actual strength of concrete at room temperature is greater than that measured from cylinders poured for testing during construction, referred to as 28-day cylinder strength, as concrete continues to strengthen with age. Methods for estimating changes in concrete strength with age are specified by the American Concrete Institute (ACI) 209 [11]. The actual compressive strength of WTC concrete slabs was estimated to be 38 percent greater than the specified design strengths: 37.9 MPa (5.5 ksi) for 27.6 MPa (4 ksi) normal-weight concrete and 28.3 MPa (4.1 ksi) for 20.7 MPa (3 ksi ) normal-weight and lightweight concretes.

  Innen való, amúgy letölthető. Ajánlom figyelmedbe, meg a többieknek is:
  https://tsapps.nist.gov/publication/get_pdf.cfm?pub_id=910105
   
 6. Horizon

  Horizon Well-Known Member

  Igen, az érdekes, több kép is van ahol emberek álldogálnak az égő szintek szélén:
  [​IMG]

  Ha ehhez hozzávesszük, hogy odafent a tűzoltók, a rádióforgalmuk alapján, elolthatónak látták a tüzet:
  "Ten-four, numerous civilians, we gonna need two engines up here."
  "Chief Palmer reports on the 78th floor, numerous 10-45 Code Ones, uh, we got isolated pockets of fire, we need at least two handlines up there"
  "I'm going to need two of your firefighters, Adam stairway, to knock down two fires. We have a house line stretched we could get some water on it, knock it down, 'kay?"
  https://en.wikisource.org/wiki/September_11th_FDNY_Radio_Transcripts

  (Persze lehet, hogy ezek csak valami előzetes tűzfészkek voltak, de mindenesetre nem tűnik ki a fémet olvasztó pokoli hőség, illetve számtalan képen látható az alacsony hőmérséklet miatti tökéletlen égés miatt a hatalmas füst.)

  Nekem nem tűnnek olyan rejtélyesnek a szanaszét talált darabok, az épületekben voltak emberek, és az a kinetikus energia (nem halálsugár) ami az összeomlás alatt porrá törte a betont nyilván felaprította és szétszórta a testeket is.

  A WTC7 a végkifejletet tekintve sima ügy, az Silverstein biztosítási csalása, az más kérdés, hogy honnan tudta előre, hogy mikor lesz a haddelhad amit kihasználhat, különösen, hogy egy épület statikailag helyes felszerelése a töltetekkel és bekábelezése bizony nem pár órás munka...

  Valahol korábban, egy innen induló linken olvastam az összeomlás időpontja környékén spontán felgyulladó (autó)tüzekről, amit a halálsugár mellékhatásának tulajdonítottak, szerintem erre is van egy sokkal egyszerűbb magyarázat, ne becsüld alá az emberi tényezőt, az általános káoszban páran világvégét vizionálva biztosan elkezdtek rombolni-gyújtogatni...
   
  Shektor11 likes this.
 7. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Ezt mondtam én is.
  A födémekben volt kitöltő/teherelosztó szerepe, meg a lifteket körül ölelő magban.
  Igen, a beton szilárdul pár évtizedig ha optimális körülmények veszik körül, és?
  Nem értem mit akarsz ezzel, a teherviselő szerkezet acél volt, nem beton.
  Idehajigálsz dolgokat, de nem jelentnek semmit, egymásnak ellent mondanak időnként.
  Felrobbanó, elhamvadt emberek, elolvadt fém a gumialkatrészek között, túl kevés épületmaradvány/mégsem túl kevés. Mindenáron meg akarod találni hogy volt valami titkos lófasz a háttérben, az épületbe bezúdultak repülők tele a kerozinnal, elvesztette a szilárdságát az égő kerozin miatt az épület acél teherhordó szerkezete és összedőlt, megölve rengeteg embert. Jól tervezett épület volt, ezért sokáig elviselte a rengeteg égő üzemanyagot.
  Igen, rengeteg más épület meg nem dőlt össze miközben lángolt az egész, de azokban nem több tíz tonna kerozin égett/vasbeton teherhordó szerkezetük volt.
   
  wolfram likes this.
 8. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Nem vetted észre az iróniát...tudod egyáltalán mennyi kerozin volt a repcsikben? Nem zavar hogy már fentebb is látható hogy már a becsapódás helyén sem égett tûz...nem ott kellett volna lennie a sok kerozinnak?
  Pont te linkelted amúgy a becsapódásos videón a tûzlabdát..véletlenül nem a kerozin pukkant el akkor egyszerre? Nem, inkább rotyogott mint a rezsó a babgulyás alatt még egy jó órácskát?
  Amúgy hogy jössz te ahhoz hogy itt lesajnáld és lelófaszozd az itteni vitát, mikor már rajta lettél kapva csúsztatáson és még az álláspontod sem tudod normálisan megvédeni?
   
  Shektor11 likes this.
 9. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Nem tudom, hogy mikor készültek a gépek és hányadik emelet Annyi látszódik, hogy hiányzik egy nagy csomó homlokzat valahol a becsapódás után. A torony összeomlása a hő miatt nem ment egyik pillanatról a másikra.
  https://www.japantimes.co.jp/news/2...raper-breaks-free-falls-10-hurt/#.Xd2S8Nm6rq8
  Ebben a cikkben például a homlokzatot verték pofán a daruzás közben.
  Elképzelhető, hogy összezúzódik, kirepül - viszont a vérplazma meg a hús valamilyen szinten összetartja és valahogy a betonhoz "köti". Bele lehet magyarázni, hogy így is ki tud nyomódni, esni, akármi csontszilánk. Legyen, viszont ami zavar, az az, hogy miért csak egy helyen találtak ilyenek és koncentráltan, illetve, ha csontot találtak, akkor még mit? Nem hiszem el, hogy valakinek ne lett volna protézise, műfoga, csavarok a testében + az épületből kirepülő további törmelék. Nincs említés ruhafoszlányokról, telefondarabokról, gyűrűkről, nyakláncokról, érmékről, cipődarabokról. Csak csontok, egy helyen. Innen lesz nekem az egész kissé "furcsa". A nagy japán földrengésről vagy a san francisco-i földrengés során sem tudósítottak ilyen esetekről - pedig valószínűleg ott is feltűntek volna a centis csontdarabok pár ledőlt épület között (egy bizonyos szint felett a méret/építőanyag/tömeg vs emberi test már nem játszik..). Na, ezzel van bajom.
   
 10. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Igen, simán felmegy, ha kellően erős ott a légáramlat.
  Szerintem most már engedd el ezt a füst-témát. Nem akarok csúnyán fogalmazni, de aki azon a videón füstöt lát, annak vagy szervi, vagy mentális problémái vannak.
  Ott max a munkagépek eregethettek füstöt már akkoriban, vagy esetleg, ha pár tesó pattintott egy jointot.

  Lehetséges hát.
  Amúgy te magad linkelted be ezt az oldalt:
  http://911research.wtc7.net/mirrors/guardian2/wtc/WTC_ch6.htm

  Ja, most már látom, egy állítólag Tracy Blevins nevű nő hazudozik abban a videóban a füstről.
  Ha Wood is azt állítja, hogy az füst, illetve, hogy ott egy évig füstöltek a romok, akkor hazudik.


  Biztos vagyok benne, hogy nem. Lehet görcsös önigazolási kényszer, népszerűséghajhászás, kiválasztottságtudat, stb. vagy valakik megbízásából tolja, de nem az igazságot keresi.

  Igen odavitték 1 kilométerre, azért, hogy ne legyenek útban. Én komolyan nem értem, mit nem lehet ezen megérteni? Útban voltak a mentésnél, romeltakarításnál, hát elszállították őket ideiglenes helyekre, mielőtt mentek a roncstelepre.

  Korábban már betettem, de úgy tűnik, átsiklottál felette.

  https://www.metabunk.org/debunked-9-11-melted-cars-near-wtc7.t1553/

  A parkolóról is van benne anyag.

  És onnan ez a poszt, ahol látható a rendőrautó azon a helyen a WTC-nél, ahonnan később a felüljáróhoz szállították.

  https://www.metabunk.org/posts/176874/

  Szóval ez a hazugság is megdőlt már régen.

  Nos, két gép csapódott be, kb. 600-700 km/órás sebességgel. Az utasok és azok az emberek az épületben, akik közvetlenül a gépek útjában voltak a becsapódási oldalon, nyilván darabokra szakadtak. Ezen darabok egy része már a becsapódáskor, más részük meg a leomláskor kirepülhetett.
  De én a leomláskor vagy legalábbis már a gépek becsapódása után, akár leugrás közben darabokra robbanó emberekről (mintha egyesek állítólag ilyeneket láttak volna) készült felvételt "szeretnék" látni. Addig számomra ez csak hanta.

  Oké, akkor ebben egyetértünk.
   
 11. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Hehehe

  https://forum.htka.hu/threads/9-11-elméletek.1712/page-4#post-594974

  És de, rohadtul égett jópár szint. Fényes nappal ugyan nem annyira látványosak a lángok, mert az erős környezeti fény elfedi, de azt a szép nagy füstöt nem a legyek hordták ám össze.  Az egyik leomló torony ledarálta a hátulját és közben szerencsésen ki is gyulladt, hát emiatt.


  Egely, Csefkó, "gróf" Spanyol... Annyi ilyen szélhámos van már, mint égen a csillag. És ami a legszomorúbb, hogy van is rájuk "kereslet", mint a telejósdásokra. távgyógyászokra és hasonló szerzetekre is. :(


  Hát én azokon a képeken amúgy nem embereket látok, hanem valamiket, amik akár emberek is lehetnek.
  Videó van erről, ahol felismerhető, hogy valóban azok, mozognak, vagy valami?

  Mert ugye van egy apoféniának nevezett jelenség:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Apophenia

  Amikor is hajlamosak vagyunk arcokat, embereket, stb. belelátni formákba.

  Az egyik képed színesebb verzióján nekem pont olyan lángoknak tűnik az "emberke" "felsőteste", mint amik máshol is láthatóak a képen, a "dereka-hasai része" mintha eltűnt volna, ott mintha nem lenne semmi, csak a háttér, a "lábai" pedig pont olyan színűek, mint az oszlopok:

  [​IMG]

  Ez szinte biztosan nem ember.

  A másik alak már érdekesebb, de még ha ember is, az mit jelent? Ott épp nincs tűz, talán nem is volt, szóval odamehetett egy, a becsapódást túlélő.

  Korábban írtam és videót is tettem be, a keró fekete és hatalmas füsttel ég. A műanyagok szintén eléggé füstölnek égés közben.
  A fémet meg nem kell megolvasztani. 400 fok felett már lófasz a szerkezeti acélok teherbírása.
   
 12. Ratamahata

  Ratamahata Well-Known Member

  Én értek mindent hogy kerozin, meg több tonna meg sok száz fogok ég és ledől meg minden.
  De fel nem foghatom azt hogy:
  - ahhoz hogy egy ilyen stabil, földrengés álló épület ledőljön nagyon meg kellett hogy olvadjon az acél szerkezete az alsó szinteken!!!! Nem fent, ahol a repülők bezuhantak, hanem lent!! Ehhez az kellett hogy jusson abból a sok kerozinból, az lefolyjon valahol az alsó szintre?? Hol folyt le??? Hogyan égett?? Ott nem volt oxigén annyi, nem volt szétcsapva az épület oldala, ott mindkét épületbe tűzoltók százai mentek be, ott nem volt tűz.... Ha meg is olvad a szerkezet, akkor max a felső 1/3 omlik le, dől le stb.... egy ilyen térhálós, stabil rendszer az én tudásom alapján magába nem tud így szétesni..... Ha mégis akkor ott valamit elbasztak az építésnél... A WTC 7-es összeomlása meg parádés, hogyan?? MItől?? kigyulladt... tudjuk. Meg rá is ment egy kis omladék. De hogy az is magába dől mint egy qrva homokvár??? Nem érdekelnek a teóriák, csak tényleg, józan ésszel nézve ez azért meredek... Melyik USA épületet robbantották fel kb 15 éve?? Egy teherautónyi TNTvel mentek neki, lerobban a fél homlokzat, hiányoztak emeletek, de az épület mégis állt, mint ahogy kell!!! Nekem csak ez a furcsa!
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Miért kérdezel olyan dolgokat, amire már válaszoltak és miért jelentesz ki baromságot, ami nem igaz?
   
 14. Shektor11

  Shektor11 Member

 15. Shektor11

  Shektor11 Member

  Kigyulladt? Ugye csak szórakozol? Se füstöt, se tüzet nem látni a WTC 7-esnél.
   
  Nemerson likes this.
 16. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Oké, ezt adom. Tényleg lehet akár egy kisebb láng is.
   
 17. misinator

  misinator Well-Known Member

  Budapesti e vagy?:)
   
  ghostface likes this.
 18. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Itt nem én vagyok, aki szórakozik. Őszintén szólva sokkal rosszabb a sajtreszelő-feelingnél...

  Igen, kigyulladt. Annak a szép nagy füstnek a java része, ami a videódon is látszik, éppen az égő 7-es épületből származik. Csak éppen az épület ellenkező oldala égett főleg, mivel oda csapódtak be a törmelékek. Nem véletlenül kezdődött a leomlása is azon az oldalon. A kamera felőli oldalra csak az alsóbb szinteken terjedt át a tűz (ugye egy 200 méter magas épületről van szó, aminek a te felvételeden úgy kb csak a felső harmadát látjuk).

  De tessék, itt vannak a máshonnan felvett videók:
  Remélem, hogy most már ez a hazugság (hogy nem volt tűz a 7-esben) sem jön elő ebben a topikban!


  Az omlás pont azon a részen kezdődött mindkét torony esetén, ahol a gépek korábban becsapódtak és ahol a legjobban megsérültek. Vannak videók erről, nyugodtan megnézheted.
  Íme a déli torony:  És az északi:  És azért omlottak le, mert azon pár ezer tonnás épületrészek, amik a sérülések felett voltak, rázuhantak a sérülés alatti szintekre. Az épület pedig nem bírt ki ilyen irányú és ekkora terhelést.
   
  zeal and molnibalage like this.
 19. ZeiG

  ZeiG Active Member

  Egyszer volt szerencsém bejárni egy bontás előtt álló, hatalmas cukorsilót. A gondnok, aki körbevezetett, elmondta, hogy az épület úgy van kialakítva, hogy egy esetleges porrobbanás esetén a lökéshullám és a tűz csak fölfelé terjedhessen. A robbanás a siló tetejét szétnyitná, mint egy virágot, de a mellette álló épületek nagy valószínűséggel nem sérülnének, a tűz nem terjedne szét. A WTC rekord magasságú épületeit szerintem tudatosan tervezték úgy, hogy brutális erőhatások esetén se dőlhessenek oldalirányba, hanem, ha már nem bírják a terhelést, magukba roskadjanak és ne zúzzák le a mellettük álló többi épületet. (Valószínűleg számoltak repülőgép becsapódásának lehetőségével is, hiszen 1945-ben az Empire State Building már elszenvedte egy B-25-ös találatát.) A becsapódásokat elszenvedő szinteken hatalmas tüzek keletkeztek, szerkezetük meggyengült, végül nem bírta el a fölöttük lévő emeletek súlyát, azok tömege alatt pedig összeroskadt a többi szint is - de a környező épületek nagyrészt megúszták. Innen nézve éppen hogy jól vizsgáztak az építők.
   
 20. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Mitől vagy ilyen biztos benne? Pont tönkrevágta a saját karrierjét ezzel.

  A híd alatti kocsik kérdésében tévedhetett Wood, ezt 2 db fotó bizonyítja eddig. Ezek alapján fogadjuk el, hogy a híd alatti járműveket MIND odavontatták (én kétlem de mindegy). Ez még mindig nem magyarázza meg a parkolóban lévő autók kiégését, sem a tornyok körüli kocsik megsülését. Még egyszer: nem voltak kitötő lángok, nem volt sem explóziós, sem hőhatás. Beszámolók egyike sem említ sem tüzet, sem hőt. Mielőtt elkezded magyarázni, hogy "menekülés közben nem avval törődtek, stb,..", de igen, egy komoly hőhatást igenis megjegyzel...mellesleg szinte az összes tanú profi mentős v tűzoltó. Ja , az égési sérültek hiányárol ne is beszéljek. Voltak megégettek, de nem az osszeomláskor (vagy utána) kiütő tűzben (mert olyan nem volt).  Persze, majd kapod a doksi videót róla-készült Wolfram úr részére személyesen. Nem teszel szívességet avval, hogy elfogadsz/nem fogadsz el bizonyítékokat vagy tényeket. Azt, hogy a géppecsapódás következtében 5 centinél kisebb darabokra "szakadjanak" emberek, melyik fizikai vagy orvosi diplomád segítségével találtad ki? Megismétlem: Csak a Bankers Trust tetején volt 700 ilyen kicsi darab!Lemérjem neked milyen messze volt?

  Hát én nem láttam túl sok tüzet ott. Szóval az a sok füst a benti égéstől képződött? Bent égett az a sokminden, és nem is terjedtek a lángok csak jött és jött az a sok füst mint a széntüzelésű gőzmozdonyból? Nahát. Még jó hogy elmagyaráztad-bár nem győztél meg.

  Ez nagyon jó. És erről is láttál videofelvételt? Mert a föntieknél reklamáltad a dokumentációt, akkor biztos van ilyen, amivel eme -nem semmi-állításod alátámasztod.

  Most nem fogok neked könyörögni, hogy egyértelmű dolgokat ne hazudtolj meg.

  A vita pont ott indult, hogy hiányzik a tüzetek. Még a pecsapódás helye is olyan "meleg" hogy oda lehetett sétálni.
   

Ezen oldal megosztása