1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

9/11 elméletek

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - fip7 által indítva @ 2019. szeptember 15..

 1. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Nem sok tudományt hoztál ide te sem. A hittel pedig ugyanúgy vagy: csak hiszel egy verzióban, s azt próbálod alátámasztgatni több kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel.
   
  Shektor11 likes this.
 2. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Álljunk meg egy szóra még itt, mert túl sok itt a fizikus és szakértő.
  Mered állítani azt, hogy a szinte 0 fokos becsapódási szögben érkező törmelék félúton kimar 6-7 emeletet acélrudastól a Bankers Trustból, miközben a 90 fokos szögben beérkező (ugyanaz a ) romok SEMMILYEN kárt nem okoznak az alsó 7 mélygarázs szinten?
   
 3. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Egyelőre csak a híd alatti verdák kérdésében fogadhatjuk el, hogy Wood tévedett -vagy ahogy mások állítják- hazudott. Ettől persze még nyitva marad a megégett, deformálódott kocsik kérdése: hoztak gázrobbanásos, infernós tűz-példákat, de ilyesmi a tornyok közelében nem volt, sem a parkolóban.
  Az AE911 mely mérnökökből áll, repülő nanotermittel, és lehulló vasolvadékkal magyarázza a jelenséget, amit még az itteni 911 "tudományos-hívők" sem találtak védhetőnek (senki sem állt ki mellette).
  Sokat találgatnak eme cáfolók is, de nem veszik figyelembe a beszámolókat és a tényeket: igen kis számban voltak égési sérültek, s azok sem a leomláskor illetve utána sérültek meg. A szemtanúk -akik közvetlenül az épületek mellett tartózkodtak a leomlás kezdetekor-NEM számolnak be sem tűzről, sem hőhatásról, csak irdatlan mennyiségű porról és füstről amit be is lélegeztek.
  Cáfolók nem veszik figyelembe azt a tényt sem, hogy leomló törmelék nem okozhattta a Bankers trust kimart sérülését, hiszen akkor minimum egy kráternek kellett volna az alsó 7 parkolószint helyén lennie hiszen ott ugyanez a törmelék 90 fokos szögben érkezett (elméletileg). Az olvadt, fodrozódott gerendát most nem is említem.
  Cáfolók ignorálják azt a tényt is, hogy apró darabokra robbant emberi maradványokat (5 centisnél kisebbeket) találtak EZRÉVEL. Itt megmutatkozik a hit ereje: fentebb lehet olvasni a kételkedő, valóságtartalmat megkérdőjelező kommenteket, "hiszen ilyen nem létezhet".
  Hamarosan jön a következő fejezet, addig is nyitott vagyok észérvekre és bizonyítékokra mint mindig, de "tudományos" fanatizmusra nem .
  Folyt Köv
   
 4. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Na ez aztán orbáncos kamu.
  Hol van több mint 70 szintnek a vízszintes egymásra rakódott maradványa? Azok sem bírták a nyomást és elporladtak? Nem is omolhatott volna össze ennyi idő alatt ha csak a súly miatt dől össze!
  Rázuhantak? Nem látod hogy teljesen egyenletesen tűnnek el a szintek felülről lefelé? Ráadásul mindkét toronynál teljesen ugyanúgy?
  Mindezt persze csak a parkolószintig, mert ott úgy döntött a "pár ezer tonnás" épületrészed, hogy megáll és nem megy tovább-azért a Bankers Trustot 0 fokos esési szögben egy 8 emeleten azért kimarta mi?
  Hol vannak a szintek? Hol van az egymillió tonna anyagmaradvány?
  [​IMG]
   
  Pogány and alfa74 like this.
 5. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Most komolyan több mint 18 éve történt, és messze nem volt a legnagyobb tragédia ami idáig megesett. Látványos volt, és 3000+ ember meghalt, nagyon sajnáljuk, de tényleg ez a legfontosabb katasztrófa ami a világ másik felén történt, ahol imádnak összeesküvés elméleteket gyártani. Mellesleg nincs sok épület ami kibír ha 4-5 tízemeletes panelépületnyi súlyt rádobsz, És mivel a gépek kiütötték 1 ponton a szerkezet stabilizáló magjának legalább 1 oldalát így már nem volt a belső acélkeretnek stabilizáló hatása. Amikor meg elkezdett összeomlani, azért nem 1/3-ig omlott, mert ahogy egyre több emelet adta meg magát a lezuhanó tömeg is egyre nagyobb lett.
  És remélem ennyi elég volt magyarázatnak, akinek meg nem, menjen el fizikai és épületgépészeti iskolába, ott talán kiművelik, hogy működik ez.

  Szerintem innentől mindenki ölje hasznosabb dolgokba a felesleges energiáit.
  Szép napot!
   
  Rotten878 likes this.
 6. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 7. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Most komolyan: Szerinted most mindent a helyére tettél ezzel a szösszeneteddel? Ha igen akkor -ne haragudj, de- fogadd meg a saját tanácsod és inkább folglalkozz "hasznosabb dolgokkal", legalábbis ami számodra az.
  Olvasd el az eddigieket, s ha megvan, akkor segítek összefoglalni azt hogy miért nem omolhattak össze az általad vázolt módon (sem):
  (Ezek már elhangzottak amúgy)
  1. MINDKÉT épület UGYANÚGY, EGYENLETES-és igen gyors-sebességgel omlott le. Ez a sebesség kb a szabadesés sebessége, tehát hacsak robbanóanyaggal vagy valami mással nem segítettek rá, akkor már itt sutbadobható a magyarázatod.
  2. Ha olyan nehéz volt az a súly -mely szerinted csak növekedett lefelé és ezért ledarálta minkét épületet - akkor hogyhogy megállt a földszinten? Ugyanis még 7 szint volt lefelé, és ott SEMMILYEN károsodás nem érte a szerkezetet!
  3 Magyarázatodnak ellentmondanak azok a felvételek is, melyeken 70 emelet magasságú acélszerkezet nyúlvány marad állva a lemomlás után, majd pár billegés után szétporlad-erre is gyárthatnál valami elméletet, mert a föntibe nem nagyon fér bele.
  4.
  [​IMG]
  A fönti képen látható, hogy hogyan kéne kinéznie a romoknak az általat felvázolt összeomlás után, de 3 poszttal feljebb van kép is róla. Nos ilyen egyiknél sem maradt.
  5. Több tűzoltó vészelte át sértetlenül a WTC 1 -es "fejükre omlását" (később idézve lesznek), az aulában, és a B lépcsőházban. Mikor az omlás véget ért és valamennyire leülepedett a por, egyszerűen kisétáltak a romokból. Félmillió tonna anyagtörmeléknek kellett volna lennie a fejük tetején-de nem volt ott SEMMI.

  Még írhatnám tovább, de igazából a könyv fejezeteinek ismertetése a célom. Szívesen visszakanyarodok összefoglalni, összefésülni pár dolgot, de jó lenne nem elismételni mindent százszor. Fontos és máshol nem megjelentetett adatok és beszámolók is vannak a könyvben, sajnos mint nemrég kiderült tévedések is, de a fő állításai és azok bizomyítása eddig kiállták a próbát-érdemi érvekkel senki sem tudta őket cáfolni-eddig.

  Konteókkal kapcsolatban, ha ezek érdekelnek téged, akkor foglalkozz velük- én ilyenben nem utazom, csak az érdekel ami valójában történt.
  Végül is melyik épületgépészeti iskolába jártál? Mit tanultál ott az acélvázas betonépületekről?
   
  Pogány likes this.
 8. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Ez az Építészmérnökök és Gépészmérnökök a 911 Igazságért szervezet (AE911Truth) megállapításai. A kis vörös maradványok amire hivatkoznak szénrácsba beágyazódott vas oxid és amuimínium maradványok, amelyek Wood szerint elég gyakori elemek, és attól hogy a termitben jelen vannak, ez még nem bizonyítja hogy ott volt is termit. A cikk még azt is állítja hogy ezek a mikroszkopikus méretű darabkák igen jól égtek, és valószínűleg a reakcióba nem lépett robbanóanyagnak a maradványai, de NEM nevezik meg hogy akkor mi is ez!

  Wood szerint a robbanóanyag használat kizárható több megkerülhetetlen tény miatt (jópárról már volt szó). Hozzá kell tenni hogy a Termit amúgy nem robbanóanyag, hanem hegesztéshez/vágáshoz használt matéria.
  Ettől függetlenül érdemes figyelemmel kísérni az AE911 kijelentéseit, mert az is egy újabb nézőpont. Köszi a linket.
   
 9. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Ez csak majdnem stimmel. A rom nem egy homogén gúlát/félgömböt alkot, nyugodtan megkétszerezheted a térfogatát, hiszen egyenletlen eloszlású törmelék, légbuborékokkal. Kihagytad a több ezer tonnányi (és térfogatú) bútorzatot, épületgépészeter, burkolatot, és a két utasszállító gépet.
  Itt egy kép ami jól szemlélteti mennyi cucc is maradt:
  https://kepkuldes.com/image/Wzfexd
  Linkeltem mert nem akarja beilleszteni.
  [​IMG]
  [​IMG]
  Nekem is van egy számolásom, nemsokára posztolom egy ábrával.
   
 10. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  A következő két fejezetet megpróbálom kicsit összevonni, mert úgyis mindig kicsit elszédelgünk a központi témáiktól.
  4. Még pár szó a „robbantásról”. Nagy része volt már de sokminden nem. Például: milyen messzire kellett volna repülnie a „robbanáskor” kicsapódó törmeléknek?
  5. Porrá válás. Részben már volt róla szó. Például: hogy válhatott porrá esés közben több igen nagy törmelékdarab? Mekkora törmelékkupacnak kellett volnba maradnia a tornyok után?

  Ezzel folytatom hamarosan.
   
 11. dragonette

  dragonette Well-Known Member

 12. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  A fenti példák ábrán szemléltetik a "progresszív" összeomlás elméletének fizikai kimenetelét. Progresszív összeomlásnak nevezik mind a "szerkezetgyengeség" mind a "robbantás" okozta összeomlást. Ilyenkor egy nagy halom palacsintatortaszerűen egymásra rakódott födémréteget látunk, mivel az emeletek közötti szintek a helyükön maradnak a szerkezeten belül.
  Ennek semmi nyomát nem látni az ikertornyok romjainál.
   
 13. arcas

  arcas Well-Known Member

  Csak érdekességképp - decemberi gázrobbanás, Eperjes (Prešov), Szlovákia.
  Földmunkák közben felsértettek egy gázvezetéket, amelyből az elillanó gáz a viz és egyéb csőhálózat közös csatornáján keresztül felment a toronyház közös szellőző csatornájába. Mivel a lakásátépitések és az épületszigetelés szakszerütlenül voltak megoldva, a gáz beszorult a csőrendszer csatornájába és elég volt csak egy csengetés...a felső szintek berobbantak.
  A lényeg: az épület tartórészei itt elvileg a lépcsőházak voltak, aköré épült az egész tömb gyakorlatilag legó módra. Mégis a robbanás ereje ezt rendezte le a legjobban, az épület mégis állva maradt.
  [​IMG]
  A lépcsőház komplett eltűnt, az összes lépcsőkar leszakadta.

  [​IMG]
  A külső erkélysor a felső szinteken szintén lerepült.

  Az épületet elbontják, felülről lefelé...láthatóan itt sem omlott össze kártyavárként az egész annak ellenére is, hogy a robbanás az épület gerince mentén történt és hatalmas betonmennyiség omlott le, melyek az épület stabilitásában is szerepet játszottak.

  Mindenféle konteó nélkül,... én nem hiszem, hogy a WTC tornyai összedőlhettek úgy, ahogyan azt láthattuk,... "rásegités nélkül"...,de bárhogyan is történt, a halottakat ez már nem hozza vissza.
   
  Pogány and dragonette like this.
 14. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Nem vagyok építészmérnök, nem tudom mennyit kell kibírnia egy háznak vagy toronynak. Az biztos hogy jó erős robbanás lehetett. A következő két fejezetben amit kirészletezek, lesz szó arról, hogy mi nem stimmel a robbantásos-robbanásos elméletekkel, már ami a WTC-t illeti.
   
 15. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Hát, én építőmérnök vagyok, de nem statikus, de leszopom magamat ha van olyan panel aminek a tartószerkezete a lépcsőkar...
  Gondolom egy acélbetétes konzolra lett felfektetve az előregyártott lépcsőkar ami a robbanás hatásra onnan elemelkedett, majd leesett. Semmi szerepük nincsen az épület állékonyságában, A panelházak szinte kivétel nélkül egy térvázat alkotnak, nem jellemzőjük az hogy lépcsőház merevítse őket, hisz annak a falai ugyan olyan panelokból állnak.
  (megjegyzem, aki épületgépészen kéri számon az acélszerkezetes épületes statikáját az egy marha, már nem tudom ki volt az feljebb)
   
  blitzkrieg likes this.
 16. arcas

  arcas Well-Known Member

  Nem a lépcsőkarról van szó, hanem a lépcsőházról.
  Sajna mérnök nem vagyok, de magasépítészetet végeztem középfokon,... viszont a két most is aktív építészmérnök barátom, akik jól ismerik a régi technikákat így mondták, hogy az általad is említettem térváz szerkezet úgymond origója ez volt. A szellőző csatornában felgyülemlett gáz robbanása mi módon emelte meg a lépcsőkarokat az mondjuk talány... de egy ekkora belső robbanás és belső omlás sem rántotta össze az épületet. Én csak erre utaltam...
   
 17. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Hát maga a rásegítés az már elég konteó. Mi értelme lett volna egyébként is a "rásegítésnek"? Tegyük fel, hogy valóban "belső munka" volt, de nem lettek volna elég a repülők és a tűz meg a pusztítás? Nyilván a tornyok totálkárosak lettek volna akkor is, ha nem dőlnek össze... A látványos támadás, ami a közel-keleti háborúk indítékaként, "új Pearl Harbor eseményként" kellett (a konteók szerint) meglett volna úgy is.
   
  blitzkrieg likes this.
 18. arcas

  arcas Well-Known Member

  Engem ebben nem a miértek érdekelnek, hanem a hogyan - ha érdekelnek egyáltalán. Ez már történelem. Magánvéleményem, hogy nem kellett volna az épületeknek így összedőlniük... de elfogadom, hogy simán összejött ott "minden fizikából és kémiából" ami előidézhette.
   
  dragonette likes this.
 19. misinator

  misinator Well-Known Member

  Nem volt szó valami - időben viszonylag közeli - biztosításkötésről az épületkomplexumra?
  Nekem úgy rémlik.

  Becsapódnak a repülőgépek.
  Vagy összeomlik a a két torony - vagy nem.
  Megrongálódik a becsapódásnál az épület, akár a felette levő rész le is borulhat (láttunk már félresikerült robbantásokat).
  Ami meg lentebb van, marad.
  Nem totálkár, félpénz; puff neki lehet újraépíteni (költség), lehet lebontani (költség).
  Így meg minden ki volt pipálva:
  Épület nuku. Robbantáshoz engedélyek macerás beszerzése nuku.
  Biztosítási pénz felmarkolva.

  Ha.
   
 20. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Senki sem írt épületgépészt, de ha már visszajársz marházni akkor inkább nézd vissza a kommentjeid. Már beégtél a tüzes csúsztatásoddal (https://forum.htka.hu/threads/9-11-elméletek.1712/page-12#post-616089), meg a szeizmológusaiddal is.
   

Ezen oldal megosztása