Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Talán nem véletlen, a nagyobb (kétüléses) kabintetőnek nagyobb a légellenállása, nagyobb a mögötte, róla induló örvénylés is, ami nagyobb felületet árnyékol le/hatástalanít a függőleges vezérsíkból és az oldalkormányból. Ez még az osztott vezérsíkoknál is érvényesül, mert a legkisebb csúszásnál, ferde áramlásnál leárnyékolja az egyik vezérsíkot, ezért a kissé "púposabb" gépeknél a hatékonyság megőrzése miatt növelik meg a függőleges vezérsík és vele az oldalkormánylap felületét. Ezért volt hogy mikor a MiG-21PF/PFSZ-en megjelent a gerinctartály, a következő típusváltozaton (PFM) már meg is növelték a függőleges vezérsík felületét, és később a sokkal púposabb SZMT közutálat tárgya volt a pilóták körében rossz repülési tulajdonságai miatt (később le is szerelték róluk a túlméretes gerinctartályt, és a bisz kisebb tartályát szerelték fel). Ezért is történt, hogy az első MiG-29SZMT proto hatalmas, púpos új gerinctartálya miatt a MiG-iroda új főnöke megtiltotta a további repüléseket (állítólag "kissé" morgolódtak a berepülő pilóták, hogy ez így már közel életveszélyes gép lett).A kétüléses A-10-esen eszerint ugyanúgy nagyobb volt a függőleges vezérsík, mint a kétüléses Szu-25-ösön.
(És Szu-27-esen)
Az egyik legjobb walk around videó, amit valaha láttam. Nagyon komoly masina ez.
Én még nem néztem meg, de ha van rá igény, akkor ez is felkerülhet az "összefoglalom" listára. Majd egyszer.Az egyik legjobb walk around videó, amit valaha láttam. Nagyon komoly masina ez.
Erre van forrás?
Abból kiindulva, hogy még Szíriában is a GAU-8 volt az A-10-es legtöbbet használt fegyvere, illetve, hogy ez a nagy teljesítményű 30mm-es gépágyú a CAS feladatokra lényegében ugyanazt a szerepet tölti be, mint az oroszoknál az Sz-8-as NIR, csak olcsóbb és igénytelenebb a lőszerek tárolása, ha fejleszteni akarják, a 35mm felé lehetne elmozdulni.
Az orosz vízhűtéses, rövid csőhátrasiklásos, nem gázelvezetéses GS-301-es mutatja meg, hogy igen egyszerű és kis tömegű kivitelben is lehet 1500-as tűzgyorsaságú 30mm-es fegyvert építeni.
Egy NATO 35x228-as Oerlikon rendszerre alapozva lehetne egy ikresített, egymással szinkronizált, de nem gázelvezetéses, nem Gast-elven operáló, a GS-301-eshez hasonlóan folyadékhűtéses, de a GAU-8-aséhoz hasonlóan nagy kaliberhosszúságú, kb 3000-es tűzgyorsaságú fegyvert készíteni.
De kiindulva az Oerlikon Skyranger fegyveréből, a duplázott 1000 lövés per perc is elfogadható kompromisszum lenne.
Mindezt a GAU-8-as nagy helyigényű és tömegű, dupla hidromotoros kényszerhajtása nélkül!
Érdekes koncepció lenne.
Az kiterjedt konvoj ellen nem jó. Célonként kell rárepülni.Erre van forrás?
Egyébként a lőszer sem annyira olcsó. Én nem látom értelmét a gépágyúzgatásnak. Akkor menjen ki 2 db 2.75-ös APWKS rakéta és csá.
Szerintem meg konvoj ellen meg nem gépágyú kell Okkal létezik a CBU-s JSOW meg siklóbomba.Az kiterjedt konvoj ellen nem jó. Célonként kell rárepülni.
De a gépágyúnak napjainkban csak akkor van értelme, ha legalább olyan messziről lehet vele tüzelni, mint a GAU-8-assal.
Egyébként Afganisztánban használták a Strike Eagle és az F-18-asok Vulcan-jait is.
Még van létjogosultsága.
Nyugi, nekem is csak a kreatív énem szaladt meg, nem lesz A-10-es 35mm-es ágyúval.Szerintem meg konvoj ellen meg nem gépágyú kell Okkal létezik a CBU-s JSOW meg siklóbomba.
Az ilyen úri huncutságokra folyik el a pénz. COIN-ban, esetleg kell konvoj, majd ezért legyen egy új géptípus úgy, hogy most is van A-10? A 35 mm-es gépágyú nem sokat javítana a lőtáv. Én ezt esztelen pazarlásnak tartom. Persze, ha egyesek szerint telik erre, hát ki vagyok én, hogy beleszóljak...
Erre van forrás?
Egyébként a lőszer sem annyira olcsó. Én nem látom értelmét a gépágyúzgatásnak. Akkor menjen ki 2 db 2.75-ös APWKS rakéta és csá.
Ezt tudja a robbanótöltet nélküli PGM bomba is. Sőt, ha a két épületre választható a rárepülés iránya és a gép pilótája hajlandó közel menni, akkor nem kell meredek zuhanás. Nem is vagyok benne biztos, hogy valóban így csinálták. Van erre forrásod?Meredek zuhanásból kvázi pontot tudnak lőni az A-10-esek.Volt olyan Afganisztánban,hogy az egyik viskóból a szomszédos viskót lövették úgy hogy csak tizen pár méter és egy fal választotta el egymástól a két épületet.Ezt persze tudja a lézeres Hydra is csak sokkal drágábban.
Ezt tudja a robbanótöltet nélküli PGM bomba is. Sőt, ha a két épületre választható a rárepülés iránya és a gép pilótája hajlandó közel menni, akkor nem kell meredek zuhanás. Nem is vagyok benne biztos, hogy valóban így csinálták. Van erre forrásod?
Ez a meredek zuhanásból igen veszélyes művelet, egy PGM-nek meg beállítod a pályát, hogy akkor melyik profil legyen és ennyi. Próbáld ki repszimben ezt és rájössz, hogy 60 fokos rácspás is közel mission impossible. Az A-10 nem zubó és sok segítsége nincs ahhoz - az A-10C-nek talán . A célzásra és kivételre sincs sok idő és mivel a kivétel és célzás miatt a lőtáv nagy, az szórás így még a végén nagyobb,mintha 10-20 fokos zuhanásban csinálná csak ki lőtávval, mondjuk 500-600 méterről.
Egy függőlegesen érkező robbanótöltet nélküli bomba hogyan csinálná ezt?Ja csak a PGM leradírozta volna a szomszéd "házat" is amiben voltak.Nem véletlen alkalmazták a gépágyút és nem véletlen az sem,hogy a legtöbbet használt fegyver a gépágyú.
Egy függőlegesen érkező robbanótöltet nélküli bomba hogyan csinálná ezt?
Tessék, így néz ki a robbanótöltet nélküli bomba. Ez hogyan radírozná le a szomszéd házat is...? Komolyan, eljön valaha a pillanat, hogy végiggondolod azt, amit írsz? A lenti videót úgy kb. 5-10-szer linkeltem eddig...
Így néz ki, amikor PGM-mel adnak területi lefedést.
Hogyan lehet feliratot csinálni egy videóhoz? Mert anélkül n+1 screenshot kéne és úgy menne a szöveg.Az egyik legjobb walk around videó, amit valaha láttam. Nagyon komoly masina ez.
Ha beírod a gugliba, hogy 'youtube subtitle download', akkor számtalan online szolgáltatást kilistáz, ahol egy-két kattintással le lehet tölteni egy .srt vagy .txt fájlba a feliratot.Hogyan lehet feliratot csinálni egy videóhoz? Mert anélkül n+1 screenshot kéne és úgy menne a szöveg.
A létrehozott angol feliratot le lehet tölteni valahogy? Mert annak fordjtása lenne a legegyszerűbb.
Letudtam szedni már, az angol létre hozott szöveget az ablakból időkóddal együtt. De hozzáadni nem tudom. Vagy leszedem és felrakom saját csatornára a videót vagy írok az eredetinek, hogy adja már hozzá a fordítást, ha ezt meg lehet csinálni.Ha beírod a gugliba, hogy 'youtube subtitle download', akkor számtalan online szolgáltatást kilistáz, ahol egy-két kattintással le lehet tölteni egy .srt vagy .txt fájlba a feliratot.
Rakd fel a videót a saját csatidra a felirattal.Letudtam szedni már, az angol létre hozott szöveget az ablakból időkóddal együtt. De hozzáadni nem tudom. Vagy leszedem és felrakom saját csatornára a videót vagy írok az eredetinek, hogy adja már hozzá a fordítást, ha ezt meg lehet csinálni.