[HUN] Tüzérség fejlesztése: Vontatott vagy önjáró tüzérség beszerzése?

Ez kicsit off, mert nem
napjaink, hanem
régebbi, de @Negan szokta emlegetni a diósgyőri Vasziljeket, most találtam egy cikket róla (lehet, hogy mótvá).

Felmerül a kérdés akaratlanul is, hogy nem lenne érdemes felmelegíteni ezt a cuccot a Hirtenbergernél? Ez tkp egy hátultöltős sorozat-aknavető-ágyú; rámehetne a hiúzra.

Ez kicsit off, mert nem
napjaink, hanem
régebbi, de @Negan szokta emlegetni a diósgyőri Vasziljeket, most találtam egy cikket róla (lehet, hogy mótvá).

Felmerül a kérdés akaratlanul is, hogy nem lenne érdemes felmelegíteni ezt a cuccot a Hirtenbergernél? Ez tkp egy hátultöltős sorozat-aknavető-ágyú; rámehetne a hiúzra.
Vana hirtenbergernek jóval nagyobb lőtávval pontosabb és modernebb.

Ez kicsit off, mert nem
napjaink, hanem

Vana hirtenbergernek jóval nagyobb lőtávval pontosabb és modernebb.

Igen, vágom, de gondolom, ez is modernizálható, hogy nagyobb lőtávval, pontosabb legyen.
Ilyen elven alapuló és hátultöltős megoldása nincs a HDS-nek.

Az egyiktől a a pontosság, lőtáv 95%-t kérem, a másik hátultöltős automata tűzgyorsaságának 95%-val!
...több lehet bármelyik!
...az ár nem!
...3x-os méretű lőszer lehetőségével(kis-drón méret ;) )!

• Tetszik
Reactions: Nemerson
Az egyiktől a a pontosság, lőtáv 95%-t kérem, a másik hátultöltős automata tűzgyorsaságának 95%-val!
...több lehet bármelyik!
...az ár nem!
...3x-os méretű lőszer lehetőségével(kis-drón méret ;) )!

Ez a feltételrendszer nem tudom, hogy milyen időtávban tartható, de igazából én csak arra akartam utalni, hogy van egy aknavetőgyártó vállalkozásunk, meg van egy ilyen továbbfejlesztett kukoricavirágunk (licensz, dokumentáció, gyártástechnológia elvileg a fiókban), ami a hh végén - legalábbis a leírtak alapján - nem volt egy szar konstrukció.
Ha modern tűzvezető rendszert rakunk rá, modernebb anyagokból, nagyobb pontosságú illesztésekkel meg új hűtőrendszerrel készítjük el kvázi ugyanazt, már javítottunk a pontosságon meg a lőtávon is. De valószínűsítem, hogy egy HDS szintű cégnél vannak olyan okosságok, amikkel továbbfejleszthető, újragondolható lenne.

És hogy akkor a végén egy Hirtenbergeres Nemo cselendzser torony lenne a cél. Szóval csak annyi, hogy ha van krumplink meg van főzelékünk, akkor főzhetnénk akár krumplifőzeléket is.

Ez a feltételrendszer nem tudom, hogy milyen időtávban tartható, de igazából én csak arra akartam utalni, hogy van egy aknavetőgyártó vállalkozásunk, meg van egy ilyen továbbfejlesztett kukoricavirágunk (licensz, dokumentáció, gyártástechnológia elvileg a fiókban), ami a hh végén - legalábbis a leírtak alapján - nem volt egy szar konstrukció.
Ha modern tűzvezető rendszert rakunk rá, modernebb anyagokból, nagyobb pontosságú illesztésekkel meg új hűtőrendszerrel készítjük el kvázi ugyanazt, már javítottunk a pontosságon meg a lőtávon is. De valószínűsítem, hogy egy HDS szintű cégnél vannak olyan okosságok, amikkel továbbfejleszthető, újragondolható lenne.

És hogy akkor a végén egy Hirtenbergeres Nemo cselendzser torony lenne a cél. Szóval csak annyi, hogy ha van krumplink meg van főzelékünk, akkor főzhetnénk akár krumplifőzeléket is.
Vagy csak fogod a fejlesztés alatt álló hátultöltős krumplifőzeléket amit az említett vállalat fejleszt pont erre a célra a sikertermékük alapján?

• Tetszik
Reactions: Pogány
Vagy csak fogod a fejlesztés alatt álló hátultöltős krumplifőzeléket amit az említett vállalat fejleszt pont erre a célra a sikertermékük alapján?
Nézd, ha van ilyen a kalapban, akkor nem kell feltalálni a hidegvizet, aláírom.

Nekem ez a már rotyogó krumplifőzelék kimaradt.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Erről amúgy van nyilvános info?
A cég honlapja, az itteni topik meg egy gyors guglizás nem hozott nekem eredményt, pedig érdekelne.

Zárt toronyba nem jó az elöltöltős. Szóval az eleve kizárt.

Te emlegetted!?! Erre mondtam, hogy elöltöltős.

Szerinted a Hirtenberger nem képes egy hátultöltős automatát megcsinálni

De. Majd utána eladja/eladjuk a németeknek, akik jól "beintegrálják", és megvesszük. Majd mire leszállítják, még felmegy az ára.
...35%-ot szokott!

Kíváncsi leszek a Leo-k árcédulájára...

.