Bocs, ugyanazt állítjuk.2012-ben a reálkeresetekhez képest vagy 1,5-szer többe került az benzin...
Csak nem vettem észre a múlt időt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bocs, ugyanazt állítjuk.2012-ben a reálkeresetekhez képest vagy 1,5-szer többe került az benzin...
Hát nem.Bocs, ugyanazt állítjuk.
Csak nem vettem észre a múlt időt.
Tévedés, 3-5 évet max hazudtak. Sose felejtem el. 95 ben egy délután mondta egy tőlünk független szakértő a kossuth rádióban, hogy ha minden smakkol, akkor 30 év utolérni az akkori ausztriát. Ha nem, akkor 40 év.1990-es évek elején /mondták/ a optimisták szerint 3-4 év alatt utol érjük nyugat európát.
A pesszimistábbnak minősített közgazdászok meg mondtak valami lesz az 5-6 év /et is.
Azt ugye tudja hogy a ön itt megosztott véleménye annak idején a szélsőséges kategória volt?
Hogy ignorálták volna?
30 évvel később már lehet pofázni.
Gratulálok.
1990-ben is lehetett magyarázni arról hogy mi volt a 1960-as években.
Van valami ami változik?
Így kezdődik:Tévedés, 3-5 évet max hazudtak. Sose felejtem el. 95 ben egy délután mondta egy tőlünk független szakértő a kossuth rádióban, hogy ha minden smakkol, akkor 30 év utolérni az akkori ausztriát. Ha nem, akkor 40 év.
Sajnos eddig nem smakkolt minden.
90 ben sem volt reális 5-10 éveket mondani.Így kezdődik:
1990-es évek elején /mondták/
Ön már 1995.öt írta bokros csomag meg ilyesmi akkor már kilátásban volt.
90 ben sem volt reális 5-10 éveket mondani.
Még ma is erős kijelentés lenne.
Nem volt, mégis voltak, akik hitték.
Ahogy ma is elhiszi az ukrán... csak csatlakozni kell a szent nyugothoz, és úgy élhet mindenki, ahogy ott.
Én is úgy hallottam.90 ben sem volt reális 5-10 éveket mondani.
Még ma is erős kijelentés lenne.
Emiatt a hír miatt jöttem. Elmagyarázná valaki egy plüssállat számára is érthetően, hogy ebben mi a jó? Előre is köszi.a barátságtalan, azaz az orosz szankciókat megszavazó országoknak ezentúl rubelben kell teljesíteniük a számlák kifizetését
Emiatt a hír miatt jöttem. Elmagyarázná valaki egy plüssállat számára is érthetően, hogy ebben mi a jó? Előre is köszi.
Többet nem támogatják ezzel a petrodollárt, viszont valutához jutnak ettől függetlenűl, mert csak úgy tudsz rubellel fizetni ha van rubeled, azt meg csókért nem adják, hanem valutát vagy számukra értékes termékeket kell adni érte.Emiatt a hír miatt jöttem. Elmagyarázná valaki egy plüssállat számára is érthetően, hogy ebben mi a jó? Előre is köszi.
Ahhoz, hogy rubbellel fizessenek először rubelt kell venniük keményvalutáért...Gondolom az lehet mögötte az okosság, hogy bezuhant rubel árfolyam miatt ne lehessen olcsón, euróért vagy dollárért olajat / gázt venni.
Nekünk semmi. Vehetünk sok-sok rubelt, ha meg akarjuk kapni a szerződések szerint lekötött olajat és gázt. Oroszoknak jó, mert devizákhoz jutnak!Emiatt a hír miatt jöttem. Elmagyarázná valaki egy plüssállat számára is érthetően, hogy ebben mi a jó? Előre is köszi.
Bennem az motoszkál, hogy ezzel hozzákötik a rubelt a gázhoz/olajhoz, így létrejön a "petrorubel", aminek az értékét az energiahordozók értéke biztosítja, és nem az orosz gazdaság teljesítőképessége. Vagy ez marhaság?Ahhoz, hogy rubbellel fizessenek először rubelt kell venniük keményvalutáért...
Nő a rubel iránti kereslet --> "felmegy az ára".
Kínának yuan-ért adják. Meg most már Indiának is.Bennem az motoszkál, hogy ezzel hozzákötik a rubelt a gázhoz/olajhoz, így létrejön a "petrorubel", aminek az értékét az energiahordozók értéke biztosítja, és nem az orosz gazdaság teljesítőképessége. Vagy ez marhaság?
Moszkvában. Nekik kell odavinni az eurót bőröndben. Aztán embargózhatnak.Ahhoz, hogy rubbellel fizessenek először rubelt kell venniük keményvalutáért...
Nő a rubel iránti kereslet --> "felmegy az ára".