Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Meg azt is, hogy 3 méter föld megmozgatásahoz mit össze fúrkálnak a földrobbantó töltetekhez...Làttàl màr 120-as akna kràtert?
Erről beszèlek.Meg azt is, hogy 3 méter föld megmozgatásahoz mit össze fúrkálnak a földrobbantó töltetekhez...
Nem borul össze, hiába sok a Hexogén 1 helyen van. A robbanás nagy része ki fog ott menni ahol a gránát be ment, met nincs lefolytva. A sima harcárok nagyon jól megvéd még a 152-es gránátoktól is, nem véletlen használják őket. Gyakorlatilag közvetlen találat kell különben nem ér semmit.Erről beszèlek.
Kèsleltetett gyujtò.
2 méter mèlysèg minimum, ahol elműködik minimum 10 kilò hexogèn.
A 3 méterre lévő àrok összeborul, màr csak amiatt is hogy a kràter 4-5 mèter àtmèrőjű.
4-6 méter széles a kràter.Nem borul össze, hiába sok a Hexogén 1 helyen van. A robbanás nagy része ki fog ott menni ahol a gránát be ment, met nincs lefolytva. A sima harcárok nagyon jól megvéd még a 152-es gránátoktól is, nem véletlen használják őket. Gyakorlatilag közvetlen találat kell különben nem ér semmit.
Formázott töltet a repeszgránátban?4-6 méter széles a kràter.
Nincs lefolytva 2 méter mélyen?
Megvéd ha csapòdò gyùjtò, mert az repeszt képez , késleltetett meg rombol. Mélységben mozgatja meg a földet.
Aknarobbanàsnàl nincs visszahatò erő. Tehàt a lyukon amin bement nem hat vissza semmi. Az aknàk farokrésze mindig megmarad.
Un formàzott töltet van bennük.
Aknavető aknàròl van szò.Formázott töltet a repeszgránátban?
Tudom, úgy hívják, hogy repeszgránát.Aknavető aknàròl van szò.
120mm-esről.
Lehet nàllatok igen, màshol nem.Tudom, úgy hívják, hogy repeszgránát.
Aknagránátot lő (amit gránátnak hív mindenki). Ha a neve sem megy, akkor mégis mi a reteknek okoskodsz?Lehet nàllatok igen, màshol nem.
Aknavető az aknàt dobàl, màr csak a neve alapjàn.
A grànàtvető meg meg grànàtot, màr csak a neve alapjàn.
Értem...Aknagránátot lő (amit gránátnak hív mindenki). Ha a neve sem megy, akkor mégis mi a reteknek okoskodsz?
Aknagránátot lő (amit gránátnak hív mindenki). Ha a neve sem megy, akkor mégis mi a reteknek okoskodsz?
Ahha, és a habarccsal mi lesz?Értem...
Mine - Akna
Grenades - Grànàt.
"Minegrenade" nincs...
Max magyarorszàgon nevezhetik ìgy.
BTR IFV.
Angolul hogy van az "aknagrànàt"?
Mert még az orosz is megkülönbözteti a dolgokat.
Vegyèl vissza.
A magyar terminológiában tényleg aknagránát a neve. Az angol hívja mortar bomb-nak, shell-nek ...Az indirect fire-t is mindenki közvetett irányzásnak hívja és már évek óta írom, hogy megosztott irányzás.Értem...
Mine - Akna
Grenades - Grànàt.
"Minegrenade" nincs...
Max magyarorszàgon nevezhetik ìgy.
BTR IFV.
Angolul hogy van az "aknagrànàt"?
Mert még az orosz is megkülönbözteti a dolgokat.
Vegyèl vissza.
Ma is tanultam valamit, köszönöm.A magyar terminológiában tényleg aknagránát a neve. Az angol hívja mortar bomb-nak, shell-nek ...Az indirect fire-t is mindenki közvetett irányzásnak hívja és már évek óta írom, hogy megosztott irányzás.
Attól hogy nem tudja magyar terminológiát attól még több tapasztalata lehet nehéz aknavetők terén mint neked!Aknagránátot lő (amit gránátnak hív mindenki). Ha a neve sem megy, akkor mégis mi a reteknek okoskodsz?
Na mondjuk ezt nem gondoltam.Szòval szűz földnèl a 3-5 mèteres behetolàsi mèlysèg normàlis.
pedig kiszámolható cca 20 kg test meredeken becsapódva viszonylag kis átmérővel kúpos hegyes kialakítással .Na mondjuk ezt nem gondoltam.
Nem csak az a lènyeg milyen gyorsan potyog lefelè.pedig kiszámolható cca 20 kg test meredeken becsapódva viszonylag kis átmérővel kúpos hegyes kialakítással .
a szabadesés sebessége 9.8 m/s a magasság ahonnan a gránát átbukik elég nagy maximális meredekség (ide adatok kellenének.) lényeg hogy elég gyorsan pottyan lefele egy 120 as aknagránát a nagy magasság miatt.
az 5 m ig nem megy le a gránát a robbanás viszont igen. speciális talaj esetében talán. de ki lehet számolniNem csak az a lènyeg milyen gyorsan potyog lefelè.
Mivel nem átütèsre van optimalizálva, így eszembe sem jutott hogy addig lemegy.
Hiszen nem egy 15/20kg-os tömör tárgyról beszèlünk.
Szóval èn úgy voltam vele, szètszakad a földbe csapódás után.
Azèrt a 3/5m nem kevès.