Aknavetők

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 266
59 563
113
Milanion NTGS develops world’s lightest mobile mortar system...

alakran-polaris.jpeg


------------


 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
10 757
28 939
113
Nem làtom sok értelmét. Ha valaki hasznàlni akarja a rendszert, ahhoz úgyis mobilnak kell lennie, hogy ne csapja szét az ellen.
Gondolkoztam a felhasználási területén, gondoltam, hátha valamelyik haderő rendszeresítette és lehet látni valami használatát. Én, laikusként nem találtam túl sok felhasználási területet. Még Afganisztánba lehetett volna bázisokon fix. telepítéssel, de azt meg olcsóbb technikával meg lehetett oldani. Járműről is tud üzemelni, itt annyi lehet az előnye, hogy olcsóbb, meglévő konténerszállító platformra építhető, de kérdés, hogy így is mennyi az ára, olcsóbb e, hogy megérje és milyen hátrányai vannak (gyengébb védelem).

Egy tuti felhasználási területet látok, Szittya konténer-moduláris bázisépítési koncepciójába beleillene.