Atomtöltetek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Hpasp

Well-Known Member
2018. január 28.
4 635
21 799
113
2.4W? Nem kW? 2.4W az olyan kis teljesítmény, hogy a borda nem oszt nem szoroz, anyagában elvezetné az egész.
A számítógépeknél van 50W nagyságrendű hőveszteség talán nagyságrendileg és szinte zárt házat nem melegíti 40 fokra.

2.4W/kg
Viszont a gránátban van vagy 13kg plutónium, ami folyamatos (gyártás pillanatától) 30W körüli hőteljesítmény.
Egy hélium szigetelt konténerben, évek alatt ez azért sok.
Nem tesz jót sem a robbanóanyagnak, sem az elektronyikának,
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
39 769
56 983
113
2.4W/kg
Viszont a gránátban van vagy 13kg plutónium, ami folyamatos (gyártás pillanatától) 30W körüli hőteljesítmény.
Egy hélium szigetelt konténerben, évek alatt ez azért sok.
Nem tesz jót sem a robbanóanyagnak, sem az elektronyikának,
Ez a két paraméter már érthetővé teszi, főleg a szigetelés.
Akkor ezeket ajánlott volt hűvös helyen tárolni.
Bár amin még töprengek, hogy akkor ez nem is hosszú tárolás, hanem a szállítás miatt volt, hanem a terepen való mozgatáshoz.
Elképzelem, hogy a sötét, hűvös bunker után kiviszik a déli napra, ahol 100-150W hőteljesítmény éri.
A hőt felül kapja, és alul próbálja akkor elvezetni.

Legalábbis mérnökként nekem inkább ez jön le.
Mert, ha 30W generált hő is ekkora gond, akkor a bunkerből szállítás közben ennél háromszor több hőt kaphat csak sugárzás formájában, erre jön még rá az, hogy a konvektív hőelvonás sem 10-20 fokon megy, hanem nyáron 30+ is lehet.
 

fonak9

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
8 207
18 214
113
Pont akkor, amikor már kellően elborul az agya ehhez is az önjelölt szultánnak, vagy csak simán úgy érzi, hogy valamelyik éppen aktuális pajtása, legalábbis általa vélten, kellően mögötte áll. Azt sem gondolta senki, hogy egy orosz gépet lelövet, aztán meg mégis...

Azt szerintem nem ő lövette le, hanem akik meg akarták puccsolni.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
721
2 740
93
Van valakinek infója arról hogy jelenleg milyen taktikai atomfegyverei vannak az oroszoknak? (10 kT alatti vagy àllitható)