Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Korszakot ismerve, összevágott film, szerintem.Érdekes filmet találtam. Az első jelenet nekem összevágásnak tűnik, mivel egy natúr fémszínű Tu-16-osba egy FAB-9000M54-est töltenek, majd a lőtéri bombakráterek is inkább tűnnek nagy kaliberű, hagyományos bombatestek becsapódásainak, semmint nukleáris robbanások nyomainak. Konkrétan az oldott eszköz is egy FAB-9000M54-es, de a robbanás már nukleáris. Viszont igencsak kis hatóerejű, ami felvet egy érdekes kérdést. Létezhet, hogy néhány korai, harcászati célú, kis kaliberű, szabadesésű szovjet nukleáris bombát FAB-9000-esekből alakítottak át?
Vagy ez csak egy összevágott anyag?
Minden esette a videó legvégén egy olyan, igencsak nagy hatóerejű teszt látszik, amit idáig még nem láttam. Merthogy a Cár-bomba híres-hirhedt képsorain kívül a többi nagy tesztjük felvételei idáig még nem nagyon kerültek elő. Pedig az 58Mt-n kívül volt 24, 19 és 12 megatonnás is.
Érdekes filmet találtam. Az első jelenet nekem összevágásnak tűnik, mivel egy natúr fémszínű Tu-16-osba egy FAB-9000M54-est töltenek, majd a lőtéri bombakráterek is inkább tűnnek nagy kaliberű, hagyományos bombatestek becsapódásainak, semmint nukleáris robbanások nyomainak. Konkrétan az oldott eszköz is egy FAB-9000M54-es, de a robbanás már nukleáris. Viszont igencsak kis hatóerejű, ami felvet egy érdekes kérdést. Létezhet, hogy néhány korai, harcászati célú, kis kaliberű, szabadesésű szovjet nukleáris bombát FAB-9000-esekből alakítottak át?
Vagy ez csak egy összevágott anyag?
Minden esette a videó legvégén egy olyan, igencsak nagy hatóerejű teszt látszik, amit idáig még nem láttam. Merthogy a Cár-bomba híres-hirhedt képsorain kívül a többi nagy tesztjük felvételei idáig még nem nagyon kerültek elő. Pedig az 58Mt-n kívül volt 24, 19 és 12 megatonnás is.
Bizony hozzá kellett tudni férni rendesen, a töltetben időszakosan a polóniumot kellett cserélni (amíg az elektromos neutroninicializátorok el nem terjedtek), bevetés előtt meg feltöltött akkumulátort kellett beszerelni, és az egész elektronikát végig ellenőrizni.Nekem még az is feltűnt, hogy a nevezett bombatesten semmiféle szerelőnyílás, vagy antenna nincsen, azt pedig valószínűtlennek tartom, hogy a komplett nukleáris töltetet és segédberendezéseit a lecsavarozható farokrész felől töltötték volna be abban az időben.
Én inkább úgy mondanám hogy "eposzi túlzások" vannak benne....Vannak benne pontatlanságok, de olvasható...
Melyikre?Britt atomaknák.
dátumra figyeljünk
Melyikre?
A csatornával kapcsolatban azóta vagyok szkeptikius - nem nagyon nézzem amúgy sem - amióta egy totálisan sztereotip balfasz hülyeségekkel megtömött videót sikerült az F-117 lelövésről leohoznia. Az alapján a többi videó pontosságában is vannak kétségeim...
Persze egyszerűbb témák kapcsán ettől lehet még pontos, vagy ebben is.
Mondjuk elég érdekes a NATO meglepödése ezek után az IED fenyegetés miatt amit a közel-keleten tapasztalhatták meg. Alapból normális hadvezetés készül ezzel, nem értem, hogy ezután miért most érik el a harcjárművek az akna elleni védettség magasabb fokát?Az NSzK-ban tárolt atomaknákról, rombolótöltetekről illetve előkészített alkalmazási helyeikről van egy nagyon jó kis cikk, németül.
Itt meg a megoszlásuk 100km²-ként. (fekete a Fulda gap)
Szó van benne az előre előkészített hagyományos rombolótöltettel felszerelt műszaki zárakról is.
NMRAP vagy hogy?Mondjuk elég érdekes a NATO meglepödése ezek után az IED fenyegetés miatt amit a közel-keleten tapasztalhatták meg. Alapból normális hadvezetés készül ezzel, nem értem, hogy ezután miért most érik el a harcjárművek az akna elleni védettség magasabb fokát?
Mondjuk az egy olyan lépték lenne amit megnéznék.NMRAP vagy hogy?