Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Damn....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

" Parkoló autóknak ütközött egy személygépkocsi Gyöngyösön
A Deák Ferenc utcában forgalomkorlátozásra kell számítani.
Parkoló autóknak ütközött egy személygépkocsi Gyöngyösön, a Deák Ferenc utcában, a Május 1. lépcső közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a balesetet okozó járművet. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom.
Beküldött videó. Köszönjük!" Forrás

Damn....

Parkoló autóknak ütközött egy személygépkocsi Gyöngyösön, a Deák Ferenc utcában, a Május 1. lépcső közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a balesetet okozó járművet. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom.
Mázlija volt a baromnak, hogy feldobta a padka és nem telibe szállt bele a parkoló kocsik oldalába..

• Tetszik
Reactions: fishbed and jani22
Damn....

Mindig ezek a pernahajder kerékpárosok

Magyarázós 1.rész
2. rész (a főellenségek)

Damn....

Legkevesebb tíz évre eltíltani a vezetéstől( elvileg ilyen sebességgel vezetett autót már fegyverhasználatnak minősíteném, + pénzbüntetés.

• Tetszik
Reactions: misinator
Legkevesebb tíz évre eltíltani a vezetéstől( elvileg ilyen sebességgel vezetett autót már fegyverhasználatnak minősíteném, + pénzbüntetés.
Hiába tiltod el, lehet, hogy jogsija sem volt (lásd: "vérében van a vezetés") szegény ártatlan Rikárdónak. Csak elnézte a táblát, 40-et 140-nek nézte. A bűnismétlés megelőzését ezeknél máshogy lehet biztosítani...

Hiába tiltod el, lehet, hogy jogsija sem volt (lásd: "vérében van a vezetés") szegény ártatlan Rikárdónak. Csak elnézte a táblát, 40-et 140-nek nézte. A bűnismétlés megelőzését ezeknél máshogy lehet biztosítani...
Max 140-es tábla nincs. Ha nem lát, és a háziorvos szerint alkalmas a vezetéshez, akkor majd ezt beszélje meg a háziorvosával a böriben.
Pont ilyen kiskapuk miatt írtam, hogy a gépjárművet mint fegyvert minősítsék a tett elkövetésekor.

Max 140-es tábla nincs. Ha nem lát, és a háziorvos szerint alkalmas a vezetéshez, akkor majd ezt beszélje meg a háziorvosával a böriben.
Pont ilyen kiskapuk miatt írtam, hogy a gépjárművet mint fegyvert minősítsék a tett elkövetésekor.
Te autista vagy, vagy miért nem esett le, hogy szarkazmus? Nem bántásból, csak akkor majd legközelebb nem is próbálkozom nálad ilyesmikkel.

• Tetszik
Reactions: fishbed
622092580_18554013919063483_1825221078819125378_n.jpg

"Tegnapi kép a lerobbant Békés InterCityről, ami lerobbant Nagykatánál Budapest és Lőkösháza közötti útján. Ez az egy fotó tökéletesen foglalja össze Lázár János rombolását és ámokfutását a MÁV-nál - amíg a miniszter rasszista fejtegetéseket ad elő arról, ki takarítsa a vonatok mosdóit, addig:
  • a visszamondott új mozdonyok helyett méregdrágán egy osztrák cégen át bérelt használt mozdony lerobbant, ezért egy 50 éves mozdony húzza a vonatot,
  • a lehúzott InterCity-kocsibeszerzés miatt gyakorlatilag egy roncstelepre emlékeztet egy megyeszékhelyeket a fővárossal összekötő IC, minden kocsi máshonnan van összehalászva, nincs két ugyanolyan kocsi a vonatban. Van benne eleve nem is menetrendszerinti forgalomra vásárolt nosztalgia svájci személykocsi, fapados személyvonati kocsik, 50 éves elavult IC-kocsik. A sínek közé ürített WC, nem működő fűtés, nem is létező klíma közös bennük - ez a MÁV InterCity szolgáltatása 2026-ban." forrás, Vitézy

622092580_18554013919063483_1825221078819125378_n.jpg

"Tegnapi kép a lerobbant Békés InterCityről, ami lerobbant Nagykatánál Budapest és Lőkösháza közötti útján. Ez az egy fotó tökéletesen foglalja össze Lázár János rombolását és ámokfutását a MÁV-nál - amíg a miniszter rasszista fejtegetéseket ad elő arról, ki takarítsa a vonatok mosdóit, addig:
  • a visszamondott új mozdonyok helyett méregdrágán egy osztrák cégen át bérelt használt mozdony lerobbant, ezért egy 50 éves mozdony húzza a vonatot,
  • a lehúzott InterCity-kocsibeszerzés miatt gyakorlatilag egy roncstelepre emlékeztet egy megyeszékhelyeket a fővárossal összekötő IC, minden kocsi máshonnan van összehalászva, nincs két ugyanolyan kocsi a vonatban. Van benne eleve nem is menetrendszerinti forgalomra vásárolt nosztalgia svájci személykocsi, fapados személyvonati kocsik, 50 éves elavult IC-kocsik. A sínek közé ürített WC, nem működő fűtés, nem is létező klíma közös bennük - ez a MÁV InterCity szolgáltatása 2026-ban." forrás, Vitézy
Nemrég úgy alakult (történelmileg), hogy vagy öt év után tömegközlekedéssel utaztam Miskolcról Budapestre. (Okom volt erre az utazási módra)
Tehát városi busz - Intercity.
Mivel már Miskolcon is olyan ritkán járnak az MVK buszok, mint régebben más városokban a helyi járatú Volán buszok, ezért pesszimistának vélt időtartalékokkal vágtam neki a kívánt budapesti érkezési időhöz...
Szerencsére a városi busz pontos volt, átszállás helyett gyalogolva a maradék egy megállónyi távon a pályaudvarig csak egy random és artikulálatlanul üvöltöző drogos kísérgetett, szóval a környéken megszokottnak számító eseménytelenségű volt az utam.
A pályaudvaron a Bp Nyugati - Nyíregyháza - Miskolc - BP Keleti Intercity járatról a Jöttömre az időjárási viszonyok miatt ( plusz 5 fok!) 20 perc késéssel számítsatok üdvözlő hang és felirat fogadott.
Remek.
Tehát ha autóval indultam volna otthonról, mint ahogy egyébként szoktam (sajnos egyre ritkábban) akkor már Budapesten lennék - mire beér a vonat Miskolcra a továbbinduláshoz.
Majd 15 perc múlva bemondták, hogy 30 perc késéssel számítsatok.
Még volt ez utóbbiból 5 perc, már kezdtem volna készülődni a peronra, mire bemondta a hangszóró, hogy 3-as vágány helyett 6-os vágány, de nem 30 perc, hanem 35 perc késéssel...
Így hát inkább a váróteremből figyeltem az optimistábbak exodusát a 6-os vágányhoz.
A 40 percet már csak sunyin kiírták, de be már nem mondták.
40 perc (T) mínusz 5 perccel kimentem én is a tömegekhez, s vártuk a szerelvényt.

Onnantól totális lapítás...
Mind a kijelzőn, mind a hangszórón.
Ravaszul minden elárvultan egyedül, álmosan cammogó tolatómozdonyt bőszen bemondtak olyan vágányokon, ahol élő ember nem volt, de az intercity már 50 percen is túl levő késéséről kuss volt.
A kijelzőn az optimista 40 perc volt látható továbbra is.
Aztán gyakorlatilag egy óra késésnél járva egyszer csak bemondta a hangosbemondó, hogy a Tokaj intercity a 6-os vágányra érkezik.
De ekkor már a mozdony gyakorlatilag a peron közepén járt, s ekkor mondták csak be azt is, hogy hányas számmal kezdődik a számozás a mozdonytól, úgyhogy a többség rohant a vonat másik végéhez, mert leginkább oda szóltak a jegyek, s ott volt az az első osztály is (véletlenül bisztrókocsi), ahova szólt a jegyem.

Ez azz első osztályú kocsi tiszta volt; egy tényleg kedves, barátságos és figyelmes cigány ember (takarította a sza...) LIVE tisztán tartotta a kocsit, szedte össze folyamatosan a khm. szavazópolgárok által kulturáltan otthagyott, eldobált csomagolóanyagokat.

Kérdeztem a Nyíregyházáról utazó szembe ülőt, hogy arrafele vajh milyen időjárás volt, hogy ennyit késtek?
  • Plusz öt fok.
  • Akkor miért késtek ennyit?
  • 25 percet vártak egy állítólag csatlakozó vonatra.
  • Na de percek híján egy órát késtek!
  • legyintés...

Érkezés után elkezdtem a rutinos vonatozó gyermekemnek ecsetelni a kalandos utamat.

• Világítás volt?
  • Volt.
  • Fűtés volt?
  • Volt.
  • Nem volt túl hideg, vagy túl meleg?
  • Pont jó volt.
-Akkor mit panaszkodsz?
  • De a késés...
  • az menetrendszerű pontosságú volt; tehát!?
  • :confused:

...fülelve csak annyit hallgatnak a felhasználóktól szapulást csóri vasutasok, mint mi az egészségügyben, szóval tényleg együttérzek velük.

Tegnapi kép a lerobbant Békés InterCityről, ami lerobbant Nagykatánál Budapest és Lőkösháza közötti útján. Ez az egy fotó tökéletesen foglalja össze Lázár János rombolását és ámokfutását a MÁV-nál - amíg a miniszter rasszista fejtegetéseket ad elő arról, ki takarítsa a vonatok mosdóit,
Én csak annyit tennék hozzá hogy örülök hogy ezzel a szedett, vetett vagonokkal egyáltalán még meg tudott állni a megfelelő kijelőlt helyen! :(
Ránézésre ismerve a kocsikat elég necces 160-as pályán. :D:D Igen látom hogy a kocsi is csak 100km-el futhat.
- Na szóval ez szégyen!! Régen nem is lehetett keverni ezeket a kocsikat, főleg a csíkossal.
Na de haladunk a korral, jogász vezeti a vasutat s látszik a hozzáértése is. :(
A vasút műszaki vezető embert igényel, aki tudja mikor, hol, mit kell venni, tenni hogy működjön a rendszer! Jogász csak foglalkozzon az utasokkal.