"Tegnapi kép a lerobbant Békés InterCityről, ami lerobbant Nagykatánál Budapest és Lőkösháza közötti útján. Ez az egy fotó tökéletesen foglalja össze Lázár János rombolását és ámokfutását a MÁV-nál - amíg a miniszter rasszista fejtegetéseket ad elő arról, ki takarítsa a vonatok mosdóit, addig:
- a visszamondott új mozdonyok helyett méregdrágán egy osztrák cégen át bérelt használt mozdony lerobbant, ezért egy 50 éves mozdony húzza a vonatot,
- a lehúzott InterCity-kocsibeszerzés miatt gyakorlatilag egy roncstelepre emlékeztet egy megyeszékhelyeket a fővárossal összekötő IC, minden kocsi máshonnan van összehalászva, nincs két ugyanolyan kocsi a vonatban. Van benne eleve nem is menetrendszerinti forgalomra vásárolt nosztalgia svájci személykocsi, fapados személyvonati kocsik, 50 éves elavult IC-kocsik. A sínek közé ürített WC, nem működő fűtés, nem is létező klíma közös bennük - ez a MÁV InterCity szolgáltatása 2026-ban." forrás, Vitézy
Nemrég úgy alakult (történelmileg), hogy vagy öt év után tömegközlekedéssel utaztam Miskolcról Budapestre. (Okom volt erre az utazási módra)
Tehát városi busz - Interci
ty.
Mivel már Miskolcon is olyan ritkán járnak az MVK buszok, mint régebben más városokban a helyi járatú Volán buszok, ezért pesszimistának vélt időtartalékokkal vágtam neki a kívánt budapesti érkezési időhöz...
Szerencsére a városi busz pontos volt, átszállás helyett gyalogolva a maradék egy megállónyi távon a pályaudvarig csak egy random és artikulálatlanul üvöltöző drogos kísérgetett, szóval a környéken megszokottnak számító eseménytelenségű volt az utam.
A pályaudvaron a Bp Nyugati - Nyíregyháza - Miskolc - BP Keleti Interci
ty járatról a Jöttömre az időjárási viszonyok miatt ( plusz 5 fok!) 20 perc késéssel számítsatok üdvözlő hang és felirat fogadott.
Remek.
Tehát ha autóval indultam volna otthonról, mint ahogy egyébként szoktam (sajnos egyre ritkábban) akkor már Budapesten lennék - mire beér a vonat Miskolcra a továbbinduláshoz.
Majd 15 perc múlva bemondták, hogy 30 perc késéssel számítsatok.
Még volt ez utóbbiból 5 perc, már kezdtem volna készülődni a peronra, mire bemondta a hangszóró, hogy 3-as vágány helyett 6-os vágány, de nem 30 perc, hanem 35 perc késéssel...
Így hát inkább a váróteremből figyeltem az optimistábbak exodusát a 6-os vágányhoz.
A 40 percet már csak sunyin kiírták, de be már nem mondták.
40 perc (T) mínusz 5 perccel kimentem én is a tömegekhez, s vártuk a szerelvényt.
Onnantól totális lapítás...
Mind a kijelzőn, mind a hangszórón.
Ravaszul minden elárvultan egyedül, álmosan cammogó tolatómozdonyt bőszen bemondtak olyan vágányokon, ahol élő ember nem volt, de az interci
ty már 50 percen is túl levő késéséről kuss volt.
A kijelzőn az optimista 40 perc volt látható továbbra is.
Aztán gyakorlatilag egy óra késésnél járva egyszer csak bemondta a hangosbemondó, hogy a Tokaj intercit
y a 6-os vágányra érkezik.
De ekkor már a mozdony gyakorlatilag a peron közepén járt, s ekkor mondták csak be azt is, hogy hányas számmal kezdődik a számozás a mozdonytól, úgyhogy a többség rohant a vonat másik végéhez, mert leginkább oda szóltak a jegyek, s ott volt az az első osztály is (véletlenül bisztrókocsi), ahova szólt a jegyem.
Ez azz első osztályú kocsi tiszta volt; egy tényleg kedves, barátságos és figyelmes cigány ember (takarította a sza...) LIVE tisztán tartotta a kocsit, szedte össze folyamatosan a khm. szavazópolgárok által kulturáltan otthagyott, eldobált csomagolóanyagokat.
Kérdeztem a Nyíregyházáról utazó szembe ülőt, hogy arrafele vajh milyen időjárás volt, hogy ennyit késtek?
- Plusz öt fok.
- Akkor miért késtek ennyit?
- 25 percet vártak egy állítólag csatlakozó vonatra.
- Na de percek híján egy órát késtek!
- legyintés...
Érkezés után elkezdtem a rutinos vonatozó gyermekemnek ecsetelni a kalandos utamat.
- Világítás volt?
- Volt.
- Fűtés volt?
- Volt.
- Nem volt túl hideg, vagy túl meleg?
- Pont jó volt.
-Akkor mit panaszkodsz?
- De a késés...
- az menetrendszerű pontosságú volt; tehát!?

...fülelve csak annyit hallgatnak a felhasználóktól szapulást csóri vasutasok, mint mi az egészségügyben, szóval tényleg együttérzek velük.