Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Én kezdő sofőr vagyok, ha elrántottam volna, akkor is engem kap oldalba.
Ha nem, akkor kb. halál.

Itt szerintem elrántottad volna, lemész az útról max. és esetleg fejre is állsz, de mivel nincs semmi az út mellett amin szétkenődne a kocsid, valószínűleg megúszod, ha be vagy kötve. Ilyen esetekben az hal meg, aki nincs bekötve és kirepül, mint anno az a dunaújvárosi kézilabdás csaj, aki lecsúszott a jeges útról a Golfjával.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and BJani
Mert nem állam kényszerítése vagy a lakosság megfélemlítése a célja.

Hát engem pedig megfélemlít a vasúti tömegszerencsétlenség lehetősége....
Nem egy törvény lenne amit átfogalmaznék az biztos....

Kezdve attól, hogy kb. minden garázdaságnak számít.
Nem olyan régen csoportosan felfegyverkezve, nyereségvágyból agyon akartak verni, vertek vascsővel, lőttek rám gázriasztóval stb...
Vádemelés ellenük: Garázdaság :D
Az OK: Ez áll meg a bíróságon.
Ahhoz, hogy a valódi tényállás megálljon ahhoz nyomozni is kellene, tanukat meghallgatni, bizonyítékot gyűjteni, kellene egy normális ügyész aki meg tud írni egy vádiratott, meg nem ártana ha a bíró sem lenne "érzékenyítve". Ezek meg ugye nem állnak rendelkezésre...

Pont ugyan ezért nem képesek megfékezni a vasúti tömegszerencsétlenségeket okozó dakotákat, a jogsi nélkül benarkózva vezetőket akiknek a "vérükben van a vezetés" stb....
Az állam nem képes fönntartani a rendet, pedig ez az alapvető funkciója. Erre jött eredetileg létre. És az sem vígasztal, hogy nyugaton se jobb a helyzet.

Ez is hogy vezet furgont? Bekötött szemmel vagy mi...?

Itt a szürke kocsi sofőrjétől is el kellene venni a jogsit, mert volt baloldalt helye (szerintem van ott egy gyorsító sáv)
A furgonostól szintén, mert biztos vagyok benne, hogy a telefonját buzerálta.

Ez a kettő is agyonverhető...
Ha kétsávos az út és nem húzodik féle, akkor gyalogost nyakaz vagy mi?
A másiknál meg, ha gyalogosra borul rá a cumó, akkor is majd sajnálja vagy mi?

Egészen elképesztő milyen kreténeket enged közlekedni a rendszer.

AZT A QRVA!
Kiáltottam fel döbbenten:eek:

Ez is hogy vezet furgont? Bekötött szemmel vagy mi...?
Amúgy ezt már írtam neked régebben:
Fogadd meg, hogy ezeket a videókat tömegével nézni nem feltétlen egészséges.
Én régebben/egy időben orosz oldalakon néztem órákig ilyen videókat.
S milyen következtetést vont le az agy?
Minden látott esetet megúsztam! Aztán éles helyzetben késve reagáltam.
Nagyképűség on: Ugye három évvel ezelőttig elég khm. tömény mennyiségben vezettem. Te nem vetted volna észre - ahogy más sem vette észre - a magamhoz képest késve reagálást, de elgondolkoztatott az eset.
Nagyképűség off:
Úgyhogy sürgősen leszoktam róla.
Azóta csak akkor nézem meg némelyiket, ha te vagy más felteszi ebbe a topikba...

Nem törvényszerűen tanulsz belőle, de - téged mindenképp; az általad leírt reakcióid szerint - felesleges stresszel, s megerősíti a negatív szemléletedet a témában.

Én elfogadom tőled, amit áramlástani, egyéb komolyabb tanulmányokat igénylő témákban leírsz, te pedig ezen a területen fogadd el, amit neked tanácsolok.
Tisztelettel.

mit rendeltél? hogy mostanra kapod csak meg?
aranyozott rolls gyémánt berakással?

Bizpol Ukrajnai fegyveres konfliktus topikból áthozva a kérdést:

Áááá...az a csóró bugrisok kocsija.:D

Egy Hyundai i30-at Life; tehát fapadosan (semmi érintőképernyő, meg vezetés zavaró asszisztensek, stb.).
Ami megakaszthatta a dolgot, hogy egy elég ritka - de kínálatban levő - konstellációban kértem:
Big Block, tehát 1.0 (de ebben a felszereltségben ráadásul lágyhibrid nélküli) DCT-vel - utóbbi többek között egészségi okokból.
A DCT állítólag sokat késleltetett.
Meg szerintem az, hogy így is fapados, tehát viszonylag kicsi haszonnal árulják. Ő bajuk:
A kisautó platformos Bayon ugyanennyibe kerül ezzel a hajtáslánccal...

Ha mostanában rendelsz nem készleten levő új autót - gyakorlatilag bármelyik márkától - akkor fél/másfél év az átlagos szállítási ígéret.
Nyártól jön a kötelező sebességkorlátozó, meg az adatrögzítő és az alkoholszonda - utóbbi egyelőre csak előkészítés.
Nyilván ezek nem fogják tovább drágítani az autókat...

Persze a gyártók másban sem hülyék:
"...Uwe Hochgeschurtz, az Opel vezérigazgatója...Elmondása szerint az autógyártó a chipválságra való tekintettel már most is az e-autók gyártását részesíti előnyben, hozzátéve, hogy az Opel így kíván hozzájárulni az elektromos autók számának növeléséhez Németországban és Európában..."

Szóval lehet, hogy késő szóltam srácok.
Amikor az elsőnek linkelt hírt olvastam, tudtam, hogy ez az utolsó esélyem viszonylag elérhető áron új autóra.
A megrendelés óta annyit drágult már a rendelt konfiguráció is, hogy amennyivel én többet fogok visszafizetni hitelt, pontosan annyival kerül most többe - hitel nélkül...

Ma "szívmelengetőt" láttam :) Egy BMW úgy előzött útkereszteződésben, kanyarodó sávokon meg gyalogosátkelőkön át, majd beláthatatlan kanyarban záróvonalon mint a "régi szép időkben", mert manapság náluk már a BMW-ket is úgy vezetik, mint egy szuzukit...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Bréking nyúz: a 2,5 tonnás plugin-hibridek valós átlagfogyasztása nem annyi, mint a reklámban. ;]

Bréking nyúz: a 2,5 tonnás plugin-hibridek valós átlagfogyasztása nem annyi, mint a reklámban. ;]

1,5-2 éves hír ez...

Kilépésvezérlés és utolsó beállítás a Trabant autógyártónál 1988-ban. Ezt meg kell nézni.

A végén az a legyintés...
mindent elmond.

Humor
Most már értem miért mondják, hogy akinek autója van annak legyen pénze banánra is :D
%D0%B3%D0%B8%D1%84%D0%BA%D0%B8-%D1%88%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%8C%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%81-7217501.gif

• Tetszik
Reactions: enzo

Bevezetik az egész EU-ban az egynapos sztrádamatricát!​

Most már tényleg kikel javíttatnom az autóm környezetvédelmi besorolását,
mert még újkorában egyel rosszabb kategóriát írtak be neki tévedésből.

A 45/2020. (XI. 28.) ITM rendelet változása következtében díjmentessé válik az
M4-es autóút Jász-Nagykun-Szolnok megyei, valamint az
M76-os autóút Zala megyei szakasza.

• Tetszik
Reactions: BJani