Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 843
113
Eladó pitom 2,5 millioert Seres Bentley kocsija amiben kivegeztek. Keveset futott.
Hiredtni ármennyiért lehet... Múltkor a Junkbuilds-esek szerintem olyan 600 ezerért amerikai kasztnit, motor nélkül. De a Zil motor úgyis belefér. Ezt, a hiredetésben levőt mire újra építed... se ép kasztni, a motor hiányos... alkatrésznek ki tudja mennyi használható, meg évtizedeket át állt. Max a papírozhatóság miatt ér valamennyit.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
8 219
25 669
113
Na mi van, két kerék jó, négy kerék még jobb? :D
Ha már ázsiai családi járművet nézel, akkor miért nem riksa? Gondold azt, hogy olyan Mazda, amiről már lerohadt a kasztni.
:DDehogy is... Jogsim sincs, bár Ahura Mazda igencsak megfogott.
Zorasztrizmus
Ha valahova elmegyünk, 7en családilag, +kutya, sehova nem férünk be... De már itthon dübörög, neki kellene állnom felmatricázni... :D Meg mehetne rá egy M2 Browning... is. Lenne parkolóhelye...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
8 219
25 669
113
Érdemes teszteket olvasni és felmenni fb csoportokba, ha van időd vásárlás előtt. Én pl így tettem és ezért nem vettem meg jónéhány autót, mert elolvastam a fórumozók bejegyzéseit, hogy ki-milyen segítséget kér a csoporton belül. És az beszédes. Az is, ha nincs csoportélet.
Egy cimborának (adagoló szervizes, tehát autószerelő) volt mazdája, nem utálta, de rohadt nagyon.
Szerintem az MPV méretében és tudásában találsz európait, dízelt is, benzinest is. Ezek kevésbé rozsda-fenyegetettek, és sokkal jobban alkatrész és főként az ilyen korú kocsiknál fontos, hogy infó-ellátottak. Nagyon jó pl a peugeot 307-es csoport, abban is van 7 személyes verzió, ha nem akarsz a 7 fővel sok csomagot vinni...
De mindenképpen
 • utána olvasni - sok kérdést feltenni
 • beleülni - kipróbálni
 • megvenni - első látásra szerelemből... :)
 • megbánni
 • meggyőzni magad, hogy jól döntöttél
 • nyomott áron eladni utólag

Ez a magyar használtautóvásárló menetrendje... :D
Itthon van... Egyelőre nagyon baba/óriáscsecsemő....szerintem az európaiak kisebbek. Alapvetően indokolatlanul szeretem a japán autókat.
1.pipa
2.pipa
3.pipa
5.pipa...:oops:
 

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
700
2 590
93
Gondolom a Toyota szervizben már külön papucsod, és foteled van, amíg várod, hogy kész legyen a kötelező szerviz...
Ha 3 év alatt összejön a 300k, akkor kapsz egy közepesnél jobb hosztesz csajt is a várakozás idejére! 500k-nál meg bevesznek társtulajnak! :cool:
3 toyotám van hát igen a tulaj is lejön köszönni ha kötelezőre viszem őket :cool:
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 843
113
Köszi... Nagyon jó állapotban van a 20 éve ellenére... és bitang nagy...
Ja, én azt hittem, kocsit vittél haza...

overweight_620.png
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
8 219
25 669
113
In memoriam Ken Block... avagy Audiból sosem elég... De Jello Biafra sem gondolta volna, hogy valamikor a Dead Kennedys reklámzene lesz. Emmánakko a világvége?
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
8 741
36 521
113
PSR= Precision Scheduled Railroading, magyarul több mérföld hosszú 35-45000 tonnás vonatok egyetlen emberrel aminek pontosan ott és akkor kell lennie amikor le van írva a menetrendben, hogy ne okozzon fennakadást a közlekedésben.
The result is an often substantial improvement in railroad operating ratios and other financial and operating metrics at the cost of less-reliable service (particularly to smaller customers), long-term capacity issues, increased derailments, and other safety risks associated with longer trains and crew fatigue
Tavaly a szakszervezetek a törvényhozás elé vitték a 2 fős személyzet ügyét, de a vasúti lobbi gyorsan elölte a kezdeményezést.


e23kiOE.jpg