NATO’s annual nuclear deterrence exercise, Steadfast Noon, will begin on 13 October 2025 and will involve aircraft from across the Alliance.
Nekem ez az érvelés kissé sántít.USAF Intelligence Analyst explains why the B61 and other “Small” atomic bombs are more dangerous than big ones...
![]()
USAF Intelligence Analyst explains why the B61 and other “Small” atomic bombs are more dangerous than big ones
USAF Intelligence Analyst explains why the B61 and other “Small” atomic bombs are more dangerous than big onestheaviationgeekclub.com
Ez nem mond ellent a cikk állításának.Nekem ez az érvelés kissé sántít.
Csak azért, mert a legkisebb hatóerőre "letekert" B61-es bomba feladatköre már egybeér egy-egy nagyobb hatóerejeű hagyományos bombáéval, még nem jelenti azt, hogy egy ilyen relatíve miniatűr nukleáris csapásra egyből egy jóval nagyobb nukleáris fegyver lesz a válasz. Csak a jellege miatt.
Értem én, hogy a nukleáris eszkalációtól való félelmen van itt a hangsúly, annak meg a logikátlan pánik és a politikai nyomás az alapja, de egy szub-kliotonnás, akár csak 10-20tonnás hatóerejű korlátozott atomcsapásra nem hinném, hogy az ICBM-ek 750kt-ás MIRV-jei lennének a válasz.
De végülis bármi lehetséges...
Ha nem követi brutális megtorlás, akkor az Észak-Korea féle atomhatalmak vérszemet kapnak és ez egy atomhatalomnak sem az érdeke. Nem engedheti meg sem Kína, sem az USA, sem az Oroszok, hogy holmi atomhatalmacskák mindenfelé bombácskákat szórjanak, mint bolond a lisztet azzal a felkiáltással, hogy egymásnak is hagytátok ezeknek a kis bombáknak az alakalmazását.Nekem ez az érvelés kissé sántít.
Csak azért, mert a legkisebb hatóerőre "letekert" B61-es bomba feladatköre már egybeér egy-egy nagyobb hatóerejeű hagyományos bombáéval, még nem jelenti azt, hogy egy ilyen relatíve miniatűr nukleáris csapásra egyből egy jóval nagyobb nukleáris fegyver lesz a válasz. Csak a jellege miatt.
Értem én, hogy a nukleáris eszkalációtól való félelmen van itt a hangsúly, annak meg a logikátlan pánik és a politikai nyomás az alapja, de egy szub-kliotonnás, akár csak 10-20tonnás hatóerejű korlátozott atomcsapásra nem hinném, hogy az ICBM-ek 750kt-ás MIRV-jei lennének a válasz.
De végülis bármi lehetséges...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..