Bayraktar TB2 (Baykar,Törökország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
29 807
56 752
113
215164.jpeg


Dzsibuti a június 27-i függetlenség napi ünnepségeken felvonultatta a török Baykar Bayraktar TB2 gyártmányú pilóta nélküli harci repülőgépet (UCAV), így kiderült, hogy már ő is az üzemeltetője...

A kelet-afrikai ország függetlenségének 45. évfordulója alkalmából rendezett katonai parádén két Bayraktar UCAV-ot mutattak be, amelyeket egy-egy platós teherautó hátulján szállítottak.

Mindkét UCAV Dzsibuti nemzeti zászlaját és a Dzsibuti Légierő (Force Aerienne du Djibouti: FAD) jeleit viselte, az egyik repülőgép két Roketsan MAM-L intelligens mikrobombát szállított a szárnyak alatt, míg a másik fegyvertelen volt.

Bár a Bayraktar TB2 beszerzését/eladását és átadását sem a dzsibuti, sem a török kormány nem jelentette be, és a Dzsibuti-Ambouli nemzetközi repülőtérről (a FAD egyetlen működési bázisáról) készült műholdas felvételeken sem szerepelnek, az online repüléskövető szolgálatok június elején rögzítettek egy Iljusin Il-76-os nehéz teherszállító repülőgépet, amely a két ország között közlekedett.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 791
63 428
113
Az orosz agresszió kezdete óta az ukrán fegyveres erők már mintegy ötven török Bayraktar drónt kaptak. A védelmi minisztérium több tucat harci UAV-t rendelt, amelyek a katonasághoz kerülnek.

Forrás
: Alekszej Reznikov védelmi miniszter a Facebookon .

Reznikov : "Csak február 24-től állította hadrendbe a Honvédelmi Minisztérium ötven "repülőgépet". Többet már lezárt és kifizetett a Honvédelmi Minisztérium, és már júliusban is várjuk őket."

Részletek : A miniszter szerint a Baykar Makina üzem megrendelést kapott a Honvédelmi Minisztériumtól több tucat drón gyártására a védők igényeire.

Reznikov hozzátette, hogy a "Bajraktar" ma az ukrán fegyveres erők "lőszerklubjának" megbecsült tagja.

 
 • Tetszik
Reactions: Aladeen

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
3 916
6 832
113

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
11 110
20 256
113
Ennél kibebaszottabb hír nem volt ma (mondjuk rakhatnának hozzánk is egy Baykar-gyárat):
Elég vicc, hogy a "híres neves" ruszki hadipar nem tud egy Bayraktar szintű drónnal kellő mennyiségben előállni... :D

Ajánlom az alábbi cikket:

 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
3 916
6 832
113