Bayraktar TB2 , TB3 (Baykar,Törökország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 205
113
Ennél kibebaszottabb hír nem volt ma (mondjuk rakhatnának hozzánk is egy Baykar-gyárat):
Elég vicc, hogy a "híres neves" ruszki hadipar nem tud egy Bayraktar szintű drónnal kellő mennyiségben előállni... :D

Ajánlom az alábbi cikket:

 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 527
8 082
113
W

Wilson

Guest

Putyin arra kéri Erdogant, hogy vonja be Oroszországot a Bayraktar - CNN Türk - gyártásába...​


2022. JÚLIUS 26., KEDD, 19:02

Vlagyimir Putyin orosz elnök felkérte Recep Tayyip Erdogan török vezetőt, hogy segítsen megnyitni a Bayraktar csapásmérő drón gyárat.

Forrás: CNN Türk

Részletek: Erdogan a hírek szerint egy július 25-i pártülésen elmondta, hogy Putyin egy teheráni találkozón kereste meg őt azzal a javaslattal, hogy kössön megállapodást a Baykar török céggel.

Erdogan : "Putyin azt mondja: Dolgozzunk együtt a Baykarral." Az Egyesült Arab Emírségek felajánlja, hogy gyárat építenek UAV-k gyártására.

Részletek: Oroszország és az Egyesült Arab Emírségek állítólag együttműködni akarnak a Baykarral, a Bayraktar és Akıncı UAV-k gyártójával.

Erdogan elmondta párttársainak az Orosz Föderáció és az Egyesült Arab Emírségek azon vágyáról, hogy gyárakat nyissanak meg török drónok gyártására.


Áprilisban Oroszország panaszt tett Törökországnak a Bayraktar TB2 drónok Ukrajnának történő eladása miatt , amelyek az orosz agresszió elleni küzdelem egyik leghatékonyabb eszközévé váltak.

Korábban a török Baykar Makina Haluk Bayraktar ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy soha nem engedi meg Bayraktar drónok eladását Oroszországnak , és támogatja Ukrajnát a szuverenitásért és függetlenségért folytatott harcában.

 
  • Vicces
Reactions: formosa1

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 884
7 103
113
TB2 Líbiában SATCOM-mal.

FbLnJ_gVsAAJe0v
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon and Venom85

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

A Prytula kampányból három Bayraktar drónt már szállítottak Ukrajnába

A Prytula kampányból három Bayraktar drónt már szállítottak Ukrajnába​

2022. 09. 05. 19:28
Három Bayraktar TB2 drónt már szállítottak Ukrajnába, amelyeket a török Baykar Makina cég ingyenesen átad az ukrán félnek a "People's Bayraktar" projekt keretében összegyűjtött pénzekért.

Erről Haliuk Bayraktar, a Baykar Makina vezérigazgatója beszélt az Ukrinform-nak a lengyelországi Kielce városában, a Nemzetközi Védelmiipari Kiállításon (MSPO 2022).

„Ukrajnába szállítottunk a Bayraktar litván készletből, és már három Bayraktar drónt szállítottunk a Prytula készletből. Már Ukrajnában vannak” – mondta Bayraktar.

Mint a török üzletember hangsúlyozta, Ukrajna jelenleg alaptalan és igazságtalan agressziótól szenved. Ezért Ukrajnában sokan mozgósították és támogatták a kampányt, hogy pénzt gyűjtsenek a török drónok vásárlására. Megjegyezte, ehhez az akcióhoz a török cég is csatlakozni akart, ezért úgy döntöttek, hogy nem vesznek fel pénzt ezekre a drónokra, de megegyeztek, hogy az összegyűjtött pénzt humanitárius projektekre fordítják.
1662396173-824.jpg
Olvassa el még: A "Bayrakary" 26,5 millió dollár értékű orosz felszerelést semmisített meg három nap alatt – Zaluzhny
Bayraktar hozzátette: a török fél támogatja Ukrajna szuverenitását, békét kíván az ukránoknak, és tiszteletben tartja az ukrán nemzet ellenállását az ország függetlenségéért folytatott agresszióval szemben.
1662396172-261.jpg

Mint arról beszámoltunk, június végén az ukrán nouman, Szerhij Pritula önkéntes bejelentette, hogy az ukránok három nap alatt pénzt utaltak át négy Bayraktar támadórepülőgép megvásárlására az ukrán fegyveres erők számára.

Később a török cég bejelentette, hogy három drónt ingyen ad át Ukrajnának, a Menekültügyi Alap által beszedett pénzt pedig az ukránok humanitárius segítségére fordítják.
Olvassa el még: A Bayraktar bemutatott egy új sugárhajtású drónt, amelyet Ukrajnában fognak gyártani
Augusztusban Prytula arról számolt be, hogy alapja műholdat vásárolt az ukrán fegyveres erők számára az ukránok által drónok vásárlására összegyűjtött pénzeszközök felhasználásával . Ezért az ukrán hadsereg gyorsan megkapja a kiváló minőségű műholdképeket, amelyek segítik az ukrán hadsereget a műveletek operatív tervezésében.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

A lengyel Bayraktart októberben kell szállítani Ukrajnába

A "lengyel" Bayraktart októberben kell szállítani Ukrajnába​

2022. 09. 05. 19:47
A török Baykar Makina cég 1-2 hónapon belül átadja a "lengyel" Bayraktart Ukrajnának.

A Baykar Makina vezérigazgatója, Haliuk Bayraktar nyilatkozott erről az Ukrinform-nak a Kielce városában (Dél-Lengyelország) megrendezett Nemzetközi Védelmiipari Kiállítás (MSPO 2022) margóján.

A „lengyel” Bayraktar egy-legfeljebb két hónapon belül kerül kiszállításra Ukrajnába” – mondta Bayraktar.

Hozzátette, hogy valószínűleg októberben lesz.
Olvassa el még : A Prytula akcióból három Bayraktar drónt már szállítottak Ukrajnába
Amint az ügynökség beszámolt róla, a Bayraktar Ukrajnának szánt pénzeszközeinek 100%-át Lengyelországban gyűjtötték be július végén. Több mint 200 000 ember utalt át pénzt a "Buy Ukraine Bayraktar" kampány részeként, amely egy hónapig tartott.

Slawomir Sierakovskiy az Ukrinformnak , a kampány kezdeményezőjének, ismert lengyel újságírónak, szociológusnak, a "Politikai kritika" című kiadás főszerkesztőjének adott interjújában reményét fejezte ki, hogy a török gyártó átadja a "lengyel" Bayraktart. Ukrajnába ingyen, mint a litván drón, vagy a Serhiy Prytula Alapítvány három drónja esetében.

Ezt követően a Baykar Makina cég megerősítette, hogy ingyen adja Ukrajnának a "lengyel" Bayraktar -t, a drónra összegyűjtött összeget pedig humanitárius projektekre költik Ukrajnában.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Egy ilyen cuccnak mekkora a radar keresztmetszete?
Minden korszerű csapatlégvédelemi jól látja. A támadódrónok csak a légvédelem hiányában alkalmazhatóak. Missziós eszköz a harmadik világba, békefenntartásokhoz, kis háborúkhoz Afrikában, a Közel- és Közép-Keleten. A cirkálódrónok (loitering munition) azok az eszközök, amik sok, kevésbé korszerű csapatlégvédelmi eszköz számára nehezen észlelhetőek a méretükből adódóan. Ezért nem azon kell izgulni, mikor szerezzük már be a Bayraktarokat vagy Karayeleket, hanem azon, hogy mikor kezd épülni végre a nélkülözhetetlen dróntüzérség a Warmate-ekkel és Hero-al! Mert itt, a mi fejlett világunkban ez jelent jól alkalmazható drón alapú, csapásmérő eszközt a haderőnek.

Magyarországnak Bayraktart vagy Karayel méretű támadódrón legföljebb a nyugat-balkáni szerepvállaláshoz kellene, mint olcsó és hatékony eszköz azon a hadszíntéren! Esetleg valamilyen kitelepülő indiai- vagy atlanti-óceáni misszióhoz nagyobb, Akinci méretű, hogy fedezni tudjuk a tankereket, kalózoktól, ha át kell állnunk Adriára és nem orosz olajjal töltjük részben.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Nem tudom, volt-e már itt ez a cikk.


1, Érdekes, hogy Oroszország elad érzékeny technológiát légvédelmi rakétaütegekből Törökországnak, de az nem ad el érzékeny technológiát fordítva.

2, Érdekes megjegyzés, hogy a cég reménykedik egy beszerzésben Tajvanon.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
W

Wilson

Guest
Az Egyesült Arab Emírségek tárgyalásokat folytatnak a fegyveres drónok jelentős vásárlásáról a Baykar török gyártótól – mondta a Middle East Eye-nak két, a tárgyalásokat ismerő személy.

A források szerint március óta folytatódnak a tárgyalások a Baykar és a Tawazun emírségi fegyverbeszerzési ügynökség állami vállalatai között a cég híres Bayraktar TB2 drónjainak szállításáról.

A Bayraktar TB2 drónok bizonyítottan sikeresek a líbiai , szíriai és hegyi-karabahi konfliktusok ellenfeleivel szemben . De nem használták őket egy kifinomult elektronikus hadviselési képességekkel és a legmodernebb légvédelmi rendszerekkel rendelkező hadsereg ellen Ukrajna orosz inváziójáig , ahol az ukrán erők telepítették őket.

Eddig rendkívül hatékonynak bizonyultak az ukrán területek mélyén, valamint Oroszország határain belül telepített orosz csapatok elleni küzdelemben.

Az egyik forrás szerint a tárgyalások 120 TB2 Bayraktar szállítására összpontosítottak. „Jönnek majd egy csomag lőszerrel, parancsnoki és irányító központokkal és kiképzéssel. Együtt akár 2 milliárd dolláros üzlet is lehet” – mondta a forrás.

"Együtt akár 2 milliárd dolláros üzlet is lehet" mondja

- A tárgyalásokat ismerő forrás

A forrás hozzátette, hogy a TB2 egyes alkatrészeit az Egyesült Arab Emírségekben található Baykar üzemben állíthatják elő, ha a megállapodás folytatódik.

Egy iparági bennfentes azt mondta a MEE-nek, hogy minden Bayraktar TB2 5 millió dollárba kerül, és minden repülőgéphez 100 MAM-L intelligens mikrolőszer szükséges, amelyek együttes értéke 15 millió dollár. A kiképzésért, valamint a parancsnoki és irányító központokért plusz költséget kell fizetni, amely a drónok számától függően változik, mivel minden központ legfeljebb hatot tud irányítani.

A MEE észrevételt kért az Egyesült Arab Emírségek hatóságaitól.

Baykar kapcsolatban áll Recep Tayyip Erdogan török elnök családjával. Az egyik vezető mérnök, Selcuk Bayraktar, Erdogan lánya, Sumeyye feleségül vette.

Haluk Bayraktar, a Baykar vezérigazgatója a múlt hónapban azt mondta, hogy cégének három éves rendelésállománya van, és egy hónap alatt körülbelül 20 Bayraktar TB2-t tud legyártani.

Törökország és az Egyesült Arab Emírségek az elmúlt évben megkezdték a kapcsolatok helyreállítását, 10 évnyi politikai és helyettes konfliktus után olyan helyeken, mint Líbia, Egyiptom és Afrika szarva. A kapcsolatokat tovább rontották azok a vádak, amelyek szerint az Emirátusok a török kormány lerombolását tervezték, és részt vettek a 2016-os puccskísérletben, az Egyesült Arab Emírségek ezt az állítást cáfolják.

A 2019–2020-as líbiai háború során az Egyesült Arab Emírségek és Törökország támogatta a konfliktus ellentétes feleit, Abu-Dzabi kínai gyártmányú Wing Loon II drónokkal látta el Khalifa Haftar haderejét , Ankara pedig Tripoli Bayraktar TB2 -l látta el a hatóságokat .

Az új kapcsolatok gyorsan jövedelmezőnek bizonyulnak. Az Emiratius dollármilliárdokat tervez befektetni a török egészségügybe, pénzügyi technológiába és startupokba. Abu-Dzabi az év elején 5 milliárd dolláros devizacsere-ügyletet írt alá Törökországgal. A két ország tárgyalásokat kezdett a szabadkereskedelmi megállapodásról is.

 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 884
7 103
113
Egy iparági bennfentes azt mondta a MEE-nek, hogy minden Bayraktar TB2 5 millió dollárba kerül, és minden repülőgéphez 100 MAM-L intelligens mikrolőszer szükséges, amelyek együttes értéke 15 millió dollár. A kiképzésért, valamint a parancsnoki és irányító központokért plusz költséget kell fizetni, amely a drónok számától függően változik, mivel minden központ legfeljebb hatot tud irányítani.
A Baykar állít elő lőszert, vagy a Baykar a pilóta nélküli légi járművek eladási árához hozzáteszi a lőszer árát, amelyet amúgy sem gyártottak ?
Ezeknek a cikkeknek a szerzői versenyeznek egymással, hogy ennyire retardáltak legyenek
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon