1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Éghajlatváltozás

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - blogen által indítva @ 2019. szeptember 6..

 1. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  https://www.origo.hu/auto/20191107-...an-az-uj-uzemanyag-ami-megmenti-a-foldet.html

  Talán sikerülni fog megoldani ezt a problémát: a levegő CO2-jét alakítja át üzemanyaggá.
  Egyenlőre még csak pár litert gyárt naponta, de ha minden igaz, akkor 10 éven belül már napi 1500 litert fog gyártani.
  Bár az, hogy napenergiával működik, az eléggé bizonytalanná teszi az egészet.
   
 2. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ezt láttam, jó cucc, de eléggé vízigényes. Egynek jó, már ha nem égetjük el az üzemanyagot amit termelünk vele, hanem bepumpáljuk a föld alatti régi olajlelőhelyekre, legalább egy részét.
  Azaz többet kell termelni mint amire szükség van, és biztonságosan eltárolni, hogy negatív legyen a CO2 mérleg.
   
 3. Python

  Python Well-Known Member

 4. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Van egy kedves ismerősöm, asztrofizikával foglalkozik. A következő az álláspontja. Hidegebb, melegebb időszakok mindig voltak a Föld történetében, nem ez a gond. Az igazi gond,amiről senki sem ír, beszél, az a Föld forgástengelyének lassú, de biztos változása. Emiatt nemrégiben újra kellett kalibrálni a GPS műholdakat és ha észrevettétek, mintha elcsúsztak volna az évszakok, kb. egy hónapot..... Az igazi gond az, hogy ez az eltérés folyamatosan és egyre nagyobb mértékben növekszik....
   
  b4l4g3 likes this.
 5. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Erre van valami forrás, hogy ez az eltérés egyre nagyobb? A Milankovics-ciklusnak nevezett ciklikus változásról olvastam már.
   
 6. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Nem, épp ezaz, hogy nincs... Csak beszélgetés...... Bár a GPS-ek ázállításáról mintha szóltak volna a hírek kb. 2 hónapja...
   
 7. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  A Milankovics-ciklus nagyobb távlatokkal számol. ha pusztán az "dolgozna", akkor a gps-eket nem kellene "utánállítani"..... A Föld magjának mozgása, és a Nap gravitációjának változása lehet a háttérben... A sötétzöldeket ez nem érdekli, csak a dízel autók :)
   
 8. Python

  Python Well-Known Member

  Valószínű a mágneses pólusok gyorsuló sebességű vándorlásával kapcsolatos, azaz zajlik a mágneses pólusváltás. Így a föld mágneses magjával lehet kapcsolatos a dolog.
   
 9. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  En ugy tudom, hogy a polusvaltasok is ciklikusak es mar kiszamoltak, hogy olyan fazisban vagyunk, ahol ez vegbemehet. A gond csak az volt, hogy a szamitasoknak olyan 1-2 000 eves szorasa van ha jol emlekszem(?). Szoval en ugy ertelmeztem, hogy megtortenhet egy drasztikusabb valtozas akar holnap, de akar 1000 ev mulva is. + Lehet hirtelen es lassu lefolyasu is.

  Ez valami hasonlo leptek mint pl. a szupervulkan a Yellowsonte parkban. Ott is kiszamoltak, hogy most esedekes a kovetkezo kitores, de ott is hasonloan "tag" keretek kozott mozog a dolog. Szoval lehet konstans rettegeshez folyamodni, akinek van ra ideje :p

  A vegen az lesz, hogy hirtelen megvaltozik a polus, emiatt "felbuzdul" a magma es nyakunkba kapjuk egybol a szupervulkant is. . . amilyen szerencsenk van . . . nem tudom valaki ennek a ket esemnynek elemezte-e a korrelaciojat vagy nem o_O
   
 10. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Mindenesetre túl kicsik vagyunk mi a Földön és az Univerzumban, hogy befolyással legyünk dolgokra. Az éghajlat változik, de nem az ember miatt..
   
  b4l4g3 likes this.
 11. drqv

  drqv Well-Known Member

  Nem vagyok számolgatós kedvemben, de egy köbméter levegőben van vagy 1 gram(inkább kevesebb) CO2. Abból az oxigén nem kell, marad kb 0.3 gram szén. Hány köbméter levegőt kell átszűrni ahhoz, hogy ebből 1500 liter üzemanyag legyen? Tragikomédia.
   
 12. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  A Nap gravitációja nem változik, legalábbis nem ilyen gyorsan. Ha változna, akkor egyre távolabb kerülne a Föld a Naptól. Ha olyan mértékű gravitációs változás lenne, ami ennyire befolyásolná a Föld időjárását, akkor már észrevettük volna, hogy egyre távolabbra vagyunk a Naptól.
   
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. blitzkrieg likes this.
 17. Python

  Python Well-Known Member

 18. milagro

  milagro Well-Known Member

 19. fenntartható fejlövés

  fenntartható fejlövés Well-Known Member

 20. milagro

  milagro Well-Known Member

  Ez a címadás a cikk tartalmához képest, annyit ér, mint amikor arról süketelnek, hogy az északi sarkvidéki jég háromnegyede elolvadt!
  Szenzációhajhász, félelemkeltő, torz, hamis!
  https://www.klimarealista.hu/elfogy...t-nagyon-kihajolt-egy-panikkelto-az-ablakbol/
   

Ezen oldal megosztása