1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Éghajlatváltozás

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - blogen által indítva @ 2019. szeptember 6..

 1. milagro

  milagro Well-Known Member

  S talán ez az alábbi a legfontosabb mondata, ami jó lenne, ha a sok tudálékoskodónak is bevésődne végre és ott lebegne a szeme előtt mielőtt jajveszékelni kezd a felmelegedés miatt! Elképesztő az a hebehurgyaság, hogy mondjuk 80-100 évvel ezelőtti városi környezetben mért adatokat lazán összevetnek a maiakkal! Hiába nem mozgatták el mondjuk a hőmérőházat egy centit se száz éve, ha közben fekete aszfalttal lett lefedve minden közút, és a beépítettség is az egekben van a korábbiakhoz képest! Még jó, hogy magasabb értékeket kapunk most, mint akkor. A "hőkupola" működik, hat!
  Érdemes megnézni mekkora volt pl. néhány európai mai megapolisz egy évszázaddal ezelőtti kiterjedése!
  Szóval az adatok annyira nem kompatibilisek már, hogy tudományos igényességű következtetéseket ezekből levonni egyre bajosabb!
  Amit ezekből az adatsorokból mi tendenciaként akarunk értékelni, az valójában hamis!
  ..
  "Ez is igazolja, hogy amit melegedésnek mérünk, az nem más, mint a városi környezetben elhelyezett mérőállomások által estére felmelegedett beton- és aszfalt környezet egyre nagyobb és nagyobb hőkibocsájtása."
   
  Kurfürst and antigonosz like this.
 2. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ez jó:

  A SkyNews Australia újságírójának nagyszerű válasza az éghajlatváltozás miatt tiltakozó fiatalok számára.

  „Ti vagytok az első generáció, amelyik minden osztályteremben légkondicionálást igényel; számítógépeken/laptopokon tanultok; minden szobában van TV; egész álló nap elektronikus eszközöket használtok; a legtöbben autóval jártok iskolába tömegközlekedés helyett… a történelem legnagyobb fogyasztói csoportját alkotjátok, folyamatosan a legdrágább ruhákat vásároljátok meg, hogy „divatosak” legyetek; a tiltakozásotokat digitális és elektronikus eszközök segítségével teszitek közzé…
  Mielőtt tiltakoznátok, kapcsoljátok ki a légkondit, menjetek gyalog iskolába, kapcsoljátok ki a telefonotokat, olvassatok el egy könyvet, és készítsetek magatoknak szendvicset, ahelyett, hogy kész, csomagolt ételt vásárolnátok.

  Mindebből semmi nem fog megtörténni, mert önzőek vagytok, rosszul neveltek titeket, és olyan emberek manipulálnak, akik kihasználnak, és meggyőznek arról, hogy ez a tiltakozás nemes célt szolgál… ti pedig mindeközben a legelképesztőbb, legvadabb nyugati luxusban éltek.”
  Ébredjetek fel, nőjetek fel, és hallgassatok. Tudjatok meg többet a tényekről, mielőtt tiltakozni kezdenétek.

  Íme, még egy példa arra az ostobaságra, ahová ez a világ jutott, miközben bizonyos politikusok érdekeit szolgálta.

  Nézd csak meg, hogy csinálnak mutatványost egy mentális betegségben szenvedő kislányból, ahelyett, hogy kezelnék, és segítséget nyújtanának neki, anélkül, hogy felismernék, hogy ezzel mennyit ártanak nem csak neki, de egy egész generációnak, amelyik gyenge és képmutató lesz, és elvárja, hogy mindent készen megkapjon, anélkül, hogy bármit is tennie kellene érte.  https://twice.hu/vilag/a-skynews-au...c59aeilQDFdeC2VbWLhwk0NEWiKOGz_1_9xMkdC8o2kvM
   
  KoviUbi, b4l4g3, tonyo and 7 others like this.
 3. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

 4. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

 5. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

 6. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

 7. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Igaz ami igaz sok boomer ült fel erre a klímaellenes vonatra amit a szén és olajobbi gerjeszt. Szerencsére abban az életkorban vannak hogy miközben zsíros szájjal röhögnek a tenni akaró fiatalságon, őket viszik el leghamarabb az extrém hőhullámok és az a sok karcinogén szenny amit az életük alatt termeltek.

  Ki mint vet úgy arat. Most a kaszás fog aratni.
   
 8. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ja sokkal jobb lett volna, ha a "boomerek" nem építik újjá a világot a II VH után és akkor most a sok kis szarházi millenális nem pörgetné a fészt egyész nap az ájfónján, hanem kapálna. Legalább valami értelmeset is csinálnának nem csak azon járna az eszük, hogy este mi lesz a drog és kit túrjanak farba a prájdon.

  Ez hogy tetszik libarom?

  Amúgy meg ne örülj, ..
   
 9. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Rengeteg tisztességes tettre kész idős ember van.
  Ugyanakkor van egy nagy réteg akik ha közeledik az elkerülhetetlen akkor tagadnak, mert csak ezt tudja megemészteni az agyuk.
  Tagadják hogy az élet véget ér ezért kitalálnak mindenféle túlvilágot, hasonlóképp tagadják a felelősségüket abban a globális természeti kárban amit az utókornak kell helyreállítani.
   
 10. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Akkor itt van neked egy klímavilágvége-hivő "boomer": http://www.antalffy-tibor.hu/
  Azért vitatkozni ne próbálj vele semmiben (azért nem mindenben a tipikus ultralibsi millennial véleményen van veled ellentétben), mert seperc kitilt az oldaláról. :)
   
  KoviUbi, b4l4g3 and milagro like this.
 11. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  Ne húzzátok fel magatokat panozon. Úgy általában mindent rajongásig imád ami destruktív, természetellenes vagy egyenesen aberrált.
   
  szuvorov, KoviUbi and Morishima like this.
 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Husz ev aztan ezek lesznek idos oreg fiatalok altal kinevetett alakok. :)
   
 13. milagro

  milagro Well-Known Member

 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azt olvastam ma hogy lehet ez lesz a jovo es a megoldas az emberek elelmezesere. Mukaja. Na nem a parizer meg a virsli, mert azt meg ha ez bejon visszasirjuk, de meg a parizest meg a vurslit is. Musalata, muhus. Nagyon nyomjak ezeket, mert nem kell szegeny allatkat leolni, meg etetni,meg nem lesz uveghazgaz, meg gazolaj a traktorba, meg a muszlimok es indusok is ehetik, szoval nagyon trendi, meg zold. Csinalnak egy pikszisben halat, csirket,marhat, amit csak kersz, egy allati szovetbol 10000 allatnak megfelelo mennyisegu hust akar. Memphis meat, Mosa meat a ket legnagyobb ceg, keszen allnak a tomegtermelesre, a laborban sikerult kikiserletezni nekik. Egy a bibi meg, megfizethetetlen draga, es rengeteg energiat fogyaszt, ami jelenleg altalaban szennyez, de majd megoldjak napelemmel. Mondjuk 50 ev mulva mar lehet tok megszokott dolog lesz mint az elosutott-csomagolt-fagyasztott pipiropogos fele xarok... Azert mondjuk par eve meg fennakadtam olyan dolgokon hogy lehet kapni elopucolt krumplit meg hagymat, meg literes tojasfeherjet/sargajat meg ilyen dolgokat, de valahogy tultettem magam a latvanyukon. Szoval lehet nem lesz ez 50ev.
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Jah, es 2021-tol a polcokon lesz!
   
 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. Python

  Python Well-Known Member

  Eddig csak az ausztrálok nem kaptak szót a magyar sajtóban az ausztráliai tűzkatasztrófával kapcsolatban – mostanáig. A Válasz Online az okokról szóló elfajult, összeesküvés-elméletekkel átitatott vitát látva a Sydney-i Egyetem és az Ausztrál Nemzeti Egyetem tudósaihoz fordult, hogy segítsenek tisztábban látni.
  Számtalan cikk megjelent idehaza is a tavaly augusztus óta tartó, egymilliárdnál több élőlényt elpusztító tűzkatasztrófa okairól, és az értelmezésekkel párhuzamosan teret nyertek az összeesküvés-elméletek is. Például arról, hogy a tragédiát zöldpolitikusok és -aktivisták közösen okozták azzal, hogy megakadályozták a kontinensen réges régi hagyománynak számító megelőző bozótégetéseket. Három témában kértük ausztrál szakértők véleményét: miben látják a példátlan tűzkatasztrófa fő okait, megelőzhető lett volna-e a pusztulás a fent említett bozótgyérítéssel, illetve lehet-e valamit tenni azért, hogy a jövőbeli tüzek ne okozzanak ekkora tragédiát.
  Ausztrál tudósok a tűz valódi okairól: „Nincs összeesküvés, a tragédiát nem a zöldek okozták”
   
  fishbed and HAndrás like this.
 18. milagro

  milagro Well-Known Member

 19. milagro

  milagro Well-Known Member

  Nincs. Valóban.
  Viszont "világvége-jajjminnmeghalunk" riogatásnak se kellene, hogy helye legyen.
  Isten nyugosztalja természetesen az áldozatokat...
  De, semmi rendkívüli nincs az idei bozóttűz-szezonban, ez sajnos időről-időre megtörténik arrafelé:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Bushfires_in_Australia
  ..
  Látható, hogy az elmúlt évtizedekben, amikor a beépítettség közel sem volt ilyen mértékű még, és a népesség is fele ekkora volt, akkor is előfordult.
  Több kiugróan tragikus bozóttűz-szezon volt már!
  ..
  (javaslom print-screen funkcióval menteni a wiki-oldalt, mielőtt a libbantak törlik v. meghamisítják!)
   
 20. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

Ezen oldal megosztása