1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Észak-Korea

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - joker által indítva @ 2013. január 27..

 1. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  a tényeken nem segít a beszűkült világlátásod. Keresd a Mercedes lopja a licencet stb szavakkal. Voltak róla cikkek. Aki szakmailag jártas, tudja. Az, hogy te a 444-en felnőtt szociológus vagy, a tényeken nem változtat.
  A Magyarországon magyar támogatással létesült külföldi cégek a magyar kutatók fejlesztéseit is sajátjukként viszik ki. Erről is volt cikk. Kicsit keresni kellen, de nem fogod. Helyette fölényeskedsz. 444
   
 2. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Forrás van mindenre és az ellenkezőjére. Egyeseknek Ulippó az igazság magva.
   
 3. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ezen az oldalon, a mandinerről, a magyarnemzetről, és az alfahírrøl voltak idézeteim. Teljesen nyivánvaló, hogy egy 444 et olvasó szociológus vagyok, gondolom a kávézaccból jött ki! (A személyeskedés amúgy is sajàtod az érvelés helyett).
  A merci gyár szabadalomlopása meg -ha igaz is- mit keres egy É korea topikban?
   
 4. jani22

  jani22 Well-Known Member

 5. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  (áthoztam nyugat európából, ne ott offoljunk)
  Mindenképpen egyesülniük kell. A mostani állapotba be van kódolva a háború. Ki tudja a puffancs után ki jön, vagy mikor puccsolják meg a vezérkarból. Nem véletlen, hogy délen is jobban félnek egy puccstól és a káosztól, mint egy kiszámítható csak sajátjai körében örjöngő Kim-től. Valószínüleg a puffancs is inkább egy kelet-európai szerű váltást szeretne, ahol lenyúl egy csomó pénzt cserébe szabadon utazgathat a világba.
   
 6. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  A nyelv átalakulása az élő nyelveknél azért gyakori dolog, ha mától a világon mindenki egy nyelvet beszélne, és mondjuk elkezdődne a mars kolonizációja, akkor még a modern kommunikációs eszközeink ellenére is, beavatkozás nélkül elég hamar újra nem értenénk egymást.
  Amúgy a koreai királyságok legalább 3000 pár száz évesek de inkább több, és ebből legalább 2000 az amikor nem egy állam hanem több volt. Nagyon érdekes történelmük van és jól követhető vonalon zajlanak az események. (A Goguryeo-Tang háborúkról akit érdekelnek az ilyenek és nem hallott annak érdemes utána olvasni, kapásból tudnék jó pár nevet akikhez sok érdekes cselekedet köthető de csak kettő: Eulji Mundeok és Yi Sun sin, utóbbi ha a nyugati kultúrkörbe születik nagyon híres lenne )
  Szóval az egyesítés innen nézve magától értetődő, nehéz és hosszú birkózás ami lehet egy váratlan gyors fordulattal fejeződik be( három királyság korának vége, bár ez annyiban másabb hogy mindkét állam mögött áll egy külső hatalom, igaz azok motivációi mit sem változtak ) függetlenül attól hogy az átlag déli polgár éppen mit gondol.
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Es ha delen lesz puccs? Ez ebben a pillanatban igy latszik, mert jol forgott a ket kerek vagy isten tudja de par eve meg ugyanerrol a Kimrol irtak mindent csak jot nem. Honnet gondoljuk hogy o ezt akarja? Mert nekunk (delnek miutan ugye atnyergeltunk 89 utan eszakrol) ez volna a logikus? Tobb mint 70 eve el van ott mindenki a tuzszunettel es az embargoval miert lenne nagyobb kockazata Kim utan egy haborunak? Mert nem ismerjuk az utodjat? Kimet se ismertuk es meg most sem ismeri a vilag hogy kb milyen ember lehet. Csak az a 3-4 kulfoldi vezeto tudja behatarolni akikkel eddig parszor talalkozott.
   
 8. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Ez itt zanzásítva lett de ez 3 különböző esemény és kapcsolódó név, Sui-Goguryeo háború az Eulji Mundeok, aztán a Tang-Goguryeo háború ehhez több név is lehetne, és Yi Sun shin pedig korea japán inváziójának leghíresebb alakja
   
 9. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Koreaba nem lessz semmilyen eggyesules es miert is kellene hogy legyen? Kozeledik a ket orszag es ennyi...

  Ertem en hogy fujj komunizmus szocializmus meg csunya diktatorok meg a tobbi... Meg azt is hogy ugy belett beszelve az embereknek a szocialista rendszer mocskolasa az elmult evtizedekben hogy rohadt szemet aki mast mer allitani.., /ez a nosztalgia elfojtasa es a mocskolodas azert lett elterjesztve nehogy meg a vegen veletlen visszaljon a regi rend./ ma mar ettol nem kell felni felnott egy generacio lassan a masodik is kezd felcseperedni... Ha az eszakiaknak megfelel hat feleljen... Ha nem felelt volna meg legalabb egy lazadas kitort volna de nem tort ki semmi... Az az o kis orszaguk mit zavar az minket... A deliel meg deliek azoknak is megfelel a rendszeruk miert piszkitsunk bele? Hagyni kell elni eszakkoreat is mint allamot... Nekunk itt europaba mi bajumk van vele most komolyan??? Art nekumk barmivel is???

  Emberi jogok meg hasonlok megy a mivskolodas orba szajba a beszamolokbol mid leri hogy kamu egy 10 perces beszelgetesbe 12 x cafolja meg az elozo mondatat az illeto... Csak erteni kell az egeszet nem csak reszleteket... Az eggyik percbe a szokevenyeket evekre gulagoljak ket percel kesobb 5x probalt meg szokni sikertelenul... Egyik percbe a szokevenyek vsaladjat gulagoljak tiz evre egy percre ra a csaladja egy evre ra kovette ot a szokesbe sikeresen... Az eggyik percben eheznek a masikban azt allitja hogy van elelem csak nincs valasztek...

  Olyanok ezek mint a maszaly ehezes... Megkerdezik ettel e? A valasz nem. Majd kiderul hogy evett gyumolcot zoltseget es hust is. De vert nem... Mert nalluk a ver az etel a tobbi csak ugy van... Erre elterjedt hogy a maszalyok eheznek jajj a gyerekek napokig nem esznek majd kuldik z elelmet ujra jonnek a hirek hogy allitasuk szerint meg mindig eheznek szerencsetlenek ki megy egy csomo riporter mert budos diktator lenyulja a kajat kiscsavo tolja v a konzervet kerdezik hogy ehe e meg aztmodja igenen 3 napja nm evett... Mire valamelyik nagynegezen rakerdez hogy izlik e neki az amit eszikaz etel mire a kissrac hat az nem etel csak a ver az etel... Kiderult hogy a nagy ehinseg az volt hogy mindennap volt kaja csak epp vert nem ittak igy az o felfogasuk szerint eheztej /verre eheztek szo szerint.../

  Ugyhogy szerintem hagyjuk a mediahisztit meg eszak demonizalasat...
   
  antigonosz likes this.
 10. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ezzel még várj egy picit. Iszonyatos feszültségek vannak ott a társadalomban.
  A közeledés és egyesülés törvényszerű. Az elmúlt 4200 évben volt ott minden. Van idejük. Majd ha az usa széthullott egyesülnek. Nem kell kapkodni.
   
  dragonette, fip7 and Szittya like this.
 11. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 12. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://www.origo.hu/nagyvilag/2019...pott-kim-dzsong-un-eszakkoreai-vezetotol.html
  "Újabb levelet kapott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől az amerikai elnök. Donald Trump kedden a Fehér Házban újságíróknak nyilatkozva a levél tartalmát "csodálatosnak" és "meleg hangúnak" nevezte.
  Trump arra számít, "valami pozitív" dolog történik majd Washington és Phenjan viszonyában. A két ország kapcsolatát "nagyszerűnek" minősítette.
  Trump kiemelte, hogy Kim Dzsong Un betartotta szavát,
  Észak-Korea immár nem hajt végre kísérleteket hosszú hatótávolságú nukleáris rakétákkal.
  Donald Trump kijelentései előtt nem sokkal John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó azt hangoztatta, hogy "teljes mértékben lehetséges" egy harmadik csúcstalálkozó is Trump és Kim között, ez csakis az észak-koreai féltől függ. Washington mindenesetre készen áll erre..."  Persze, kommunikáció és a valóság...
   
 13. plushun

  plushun Well-Known Member

  Pojáca. Szankciók változatlanok, az utolsó csúcstalálkozón, Trump szó nélkül lelécelt. Ezt nevezi ő csodálatos kapcsolatnak? Akkor az ő fogalmai szerint milyen a rossz kapcsolat? Nyilván Észak - Korea sem egy minta állam, sőt egy kő kemény diktatúra, de azért Trumpnak nem kellene ekkora színjátékot játszani, ami ráadásul tök átlátszó.
   
 14. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A kínai elnök fogadása.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  antigonosz and dragonette like this.
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/kim-dzsong-un-levelet-kapott-trumptol-7049732/
  "Kim Dzsong Un észak-koreai vezető „kiváló levelet kapott” Donald Trump amerikai elnöktől – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség vasárnap.
  A hírügynökség hozzátette: Kim Dzsong Un értékeli az amerikai elnök „politikai ítélőképességét és rendkívüli bátorságát”, ezért „figyelmesen tanulmányozni fogja a levél érdekes tartalmát”.
  A KCNA nem részletezte, hogy pontosan miről szólt az üzenet. A Fehér Ház egyelőre nem erősítette meg, hogy Trump levelet küldött volna Kimnek. Ezzel szemben a dél-koreai elnöki hivatal jelezte: tud az üzenetről, és kedvezőnek tartja, hogy továbbra is a legmagasabb szinten zajlik párbeszéd Phenjan és Washington között..."
   
  borisz likes this.
 17. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

 18. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2019/06/25/eszak-korea_kim_dzsongun_huga_vezeto/
  "Vezető pozícióba kerülhetett Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga, Kim Jodzsong a phenjani pártvezetésben - közölte kedden a dél-koreai hírszerzésre (NIS) hivatkozva az MTI. A NIS szerint elképzelhető, hogy jelenleg Észak-Korea második vezető emberének számít.
  A szervezet értesülései szerint Kim Jodzsongot a Koreai Munkapárt propagandaosztályának második emberévé nevezték ki, korábbi feladatait pedig - elsősorban a Kim Dzsongun körül ellátott protokollfeladatokat - Hjon Szongvol, az észak-koreai Szamdzsijon nevű zenekar vezetője veszi át.
  A múlt héten Kim Jodzsong elkísérte a fivérét Hszi Csin-ping kínai elnökkel tartott találkozójára is, ahol Kim Jongcsol, a Koreai Munkapárt Központi Bizottsága alelnökének társaságában tűnt fel."
   
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Az amcsik egyharmada támogatna egy megelőző nukleáris csapást É-Korea ellen - mondja a Washington Post.
   
 20. plushun

  plushun Well-Known Member

  Aztán megkérdezték attól az egyharmadtól, hogy merre is van az az ország? Csak mert nehogy a végén saját magukra dobjanak atomot :D

   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása