[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 521
86 787
113
A hétfői kabuli C-17-e AH-64 "performansz" egy más nézőpontból felvéve....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szerintem az itthoni agysebészeket is helikopterrel kellene elkergetni egy 100+ tonnás leszálló gép útjából, mert maguktól nem jönnének ra, hogy az amúgy veszélyes is lehet.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: fishbed and Szittya

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 446
4 851
113
Ha neked arról a véres fejű gyerekről ez jut eszedbe akkor nincs mit hozzáfűznöm a dologhoz,de nekem az a véleményem,hogy egy gyerek legyen az afgán,magyar,amerikai ,vagy izlandi teljesen mindegy milyen nemzetiségű nem tehet erről a helyzetről,és teljes mértékben kiszolgáltatott helyzetben van....
1, ha balhé van akkor védem a gyerekemet, és elpucolok onnan (és nem a gyereket használom pajzsnak, láttunk már hasonlót)
2, egy vérző gyerek képe a legjobban eladható a sajtónak
3, mi a fenét gondolt az apuka? Ezek a TÁLIBOK!
4, attól még ez igaz lehet és a körülmények alakulása folytán elkerülhetetlen volt hogy a gyerek megsérüljön, és sajnálom a szerencsétlent

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 476
5 307
113
Kakaduék is hozták a színvonalukat... Ő nyaral, tojik visszajönni. Először azt nyilatkozzák, hogy nincsenek magyarok Afgánban, aztán az újságok megírják nemsokkal később, hogy de bizony. De azokat is a hollandok hozták ki. Meg elvileg pont mentésre vásároltunk hivatalosan gépeket.
Láttad a sajtotajekoztatot ma?

W

Wilson

Guest
Szerintem az itthoni agysebészeket is helikopterrel kellene elkergetni egy 100+ tonnás leszálló gép útjából, mert maguktól nem jönnének ra, hogy az amúgy veszélyes is lehet.
Láttam a felvételt amit azok az afgánok csináltak akik felkapaszkodtak a C-17-s futóműgondolájára, egy-két afgánnak az arcán azt lehetett látni, hogy szentül megvoltak győződve arról, hogy azzal a sebességgel fognak elmenni Katarig.....

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 521
86 787
113
Láttam a felvételt amit azok az afgánok csináltak akik felkapaszkodtak a C-17-s futóműgondolájára, egy-két afgánnak az arcán azt lehetett látni, hogy szentül megvoltak győződve arról, hogy azzal a sebességgel fognak elmenni Katarig.....
Ha a busz tetején is lehet utazni akkor a repülő külsején is. Csak te túl tudatlan vagy ahhoz (meg én is) hogy ezt megértsd. Ülj le egyes!

W

Wilson

Guest
Ha a busz tetején is lehet utazni akkor a repülő külsején is. Csak te túl tudatlan vagy ahhoz (meg én is) hogy ezt megértsd. Ülj le egyes
Igen én is arra gondoltam,hogy ezek a szerencsétlen afgánok a busz illetve a vonat tetején megtett "utazásaikból" indultak ki.....

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 175
100 213
113
Kakaduék is hozták a színvonalukat... Ő nyaral, tojik visszajönni. Először azt nyilatkozzák, hogy nincsenek magyarok Afgánban, aztán az újságok megírják nemsokkal később, hogy de bizony. De azokat is a hollandok hozták ki. Meg elvileg pont mentésre vásároltunk hivatalosan gépeket.
Nem a hollandok hozták ki, ők üres géppel jolöttek haza. Nem vetteknfel senkit a káoszban.

W

Wilson

Guest
1, ha balhé van akkor védem a gyerekemet, és elpucolok onnan (és nem a gyereket használom pajzsnak, láttunk már hasonlót)
2, egy vérző gyerek képe a legjobban eladható a sajtónak
3, mi a fenét gondolt az apuka? Ezek a TÁLIBOK!
4, attól még ez igaz lehet és a körülmények alakulása folytán elkerülhetetlen volt hogy a gyerek megsérüljön, és sajnálom a szerencsétlent
Ha belegondolok abba,hogy a gyerek szülei vagy bárki más élőpajzsnak használta ezt a gyereket még jobban sajnálom a szerencsétlent mivel még jobban kihasználták a kiszolgáltatottságát....

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 785
4 269
113
Ha belegondolok abba,hogy a gyerek szülei vagy bárki más élőpajzsnak használta ezt a gyereket még jobban sajnálom a szerencsétlent mivel még jobban kihasználták a kiszolgáltatottságát....
A szüleiről mi a meglátásom, ha szavaid szerint is "akár" élőpajzsnak használták a gyermeküket?

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 255
113
A német média is feltette a kérdést...

A németek csak 7 afgánt evakuáltak Kabulból, de 22 ezer liter sört vittek ki....

6340962_900.jpg

A német Bild címlapon jelentette meg a következőt: "Miért csak hét embert evakuált a Bundeswehr?

A német közösségi oldalakon a jelenleg népszerű "afgán témában" politikai botrányközeli viták zajlanak. A Kabulba érkező Bundeswehr katonai szállító repülőgép csak hét (7) afgánt evakuált, de 22 000 liter sört és bort sikerült kivinnie.

A Berliner Zeitung az esetet ismertetve nem szégyenlősködik a véleménynyilvánításban:

"Amit a védelmi miniszter, a külügyminiszter és a belügyminiszter itt művel, az teljes kudarc. Az illetékeseknek sikerült 22 500 liter sört és bort elszállítaniuk, de a helyszínen segítő emberek bevonásával járó bürokratikus formaságokról hetekig csak tárgyaltak.Értékes idő ment veszendőbe.

A Zöldek már júniusban kérelmet nyújtottak be a helyi munkavállalók azonnali kihozatalára (Afganisztánból Németországba). De elutasították. Ahogy egy CDU-s politikus tegnap a Twitteren elismerte: "Valószínűleg hiba volt. Valószínűleg halálos kimenetelű." Az újság megjegyzi, hogy "természetesen nem kizárólag a német kormány a felelős azért, hogy Afganisztánban ilyen gyorsan elfajultak a dolgok,sál de teljesen alábecsülte a politikai helyzetet".

"Immunisnak bizonyult a konzultációval szemben."

A német nagykövetség például egy héttel ezelőtt világossá tette, hogy a helyzet gyorsan romlik. Heiko Maas külügyminiszter mégis csak múlt pénteken hívta össze a válságkezelő csapatot. Hétfő este szigorú arckifejezéssel elismerte, hogy alábecsülték a helyzetet - csak hogy egyúttal rámutasson, hogy más nyugati országok is így tettek.

" Egy cseppnyi együttérzés sincs azok iránt, akik Afganisztánban még bíztak a németekben, most pedig halálfélelemben élnek" - írta a Berliner Zeitung.

A Németek is teljesen meggárgyultak fontosabb volt nekik, hogy kihozzák a 22000 liter sört és bort mint a nekik segítő embereket....
22 kobmeter sor megert annyit mint az ut koltsege? Litere akar bor, akar sor max 200 ft a valosagban, ennyiert lehet eloallitani.

W

Wilson

Guest
A szüleiről mi a meglátásom, ha szavaid szerint is "akár" élőpajzsnak használták a gyermeküket?
Öregbogaras vetette fel ezt a lehetőséget,én csak belegondoltam,de én nem tartom embernek azt a szülőt aki saját gyerekét élő pajzsnak használja fel,de senkit sem tartok annak aki képes egy gyerekkel ezt megcsinálni...

• Tetszik
Reactions: aquarell

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 813
26 421
113
Aztán átjön svédbe, németbe és a kis 10 éves 8-10 haverjával körbeállva a német gyereket bucira rugdossák amíg muszlim lányok kétmarokkal tépik a szőke lányok haját miközben térdelnek a fejükön.
Akkor inkább maradjon ott mind oszt picsogjanak. Ezt érdemlik. Sorry empátia szabadságon mert túl sok a rossz tapasztalat.
Mellesleg a fehér sisakosokról is csináltak beállított fotókat, jóformán az összeset, még talán valami filmes díjra is jelölték őket.

W

Wilson

Guest
22 kobmeter sor megert annyit mint az ut koltsege? Litere akar bor, akar sor max 200 ft a valosagban, ennyiert lehet eloallitani.
Ahol nyakukban a tálib hadsereggel Afganisztán kellős közepén az a legfontosabb probléma,hogy hogyan vigyék vissza Németországba a nyakukon maradt piát,a racionalitás ritkán látott vendég:)

• Tetszik
Reactions: aquarell

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 255
113
A krautok tiszta idióták, voltak állítólag azért maradt a nyakukon ennyi pia mert a tálib előretörés idején az afganisztáni német kontingens parancsnoka a fokozódó biztonsági helyzet miatt megtiltotta az alkohol fogyasztását.És így ezzel az lett a probléma, hogy akkor mit csináljanak vele, eladni nem adhatják el mert alkoholt nem lehet eladni az Afgánoknál, kiönteni sem mert veszélyes anyagnak minősül a németek szerint, ïgy elkezdtek ezen agyalni és még szállítási kapacitást is lekötötték az elszállítására.Miközben ilyen fasz....l foglalkoztak simán visszadobta a német kormányzat azokat a javaslatokat,előterjesztéseket, hogy elkellene kezdeni a németeknek segítő afgánok Németországba történő elszállításának a megszervezésének elkezdését, magyarul sz....k abba, hogy mikor és hogy szállítják el az afgánok át...fontosabb volt nekik, hogy mi legyen a nyakukon maradt piával..
Azert maradjunk annyiban hogy eleg vilagos grune volt ez az elreptetes ahhoz kepest ha kiontottek volna a homokba.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Az Afganisztáni háború margójára...

Nem elég "vélni", "úgy gondolni", hanem tudni kell !!!

De nem elég tudni sem, tenni kell !!!

Minden résztvevő "magyarázza a bizonyítványát", ezeket azért mondtam.

Én a magam részéről azt hogy ez egy pokol lesz tudtam. Már a magyarok kivonása után (2021_06_12) akartam tenni egy postot erről a zenebutikba egy számmal, de halogattam, és július 28.-án tettem csak be. Nem tudom, addig... vártam a csodát. De nem lett csoda. Most ide teszek két számot, az "Afganisztán" és a "Mennyit ér..." Az első a poklot szimbolizálja, a második az emberi (nem)tudás és érzéketlenség feneketlen kútját. Remélem napokon belül véget ér az ami most megy kint.

• Szomorú
Reactions: Venom85