Munkám során jó pár éven át nézhettem a különböző nációkat, hogyan viselkednek egymással és úgy egyébként. Igen a migráns hullám idején a határon töltöttem az időm jó részét. Egy időben különszedtük a tranzit állomásokon a különböző nációkat. Mivel folyamatosan összeverekedtek. Volt szír, afgán, paki, feketék pár iraki elvétve. mindegyik egy külön ketreccel körülvett részen várta, hogy tovább szállításra kerüljenek a határról. Az ottani tapasztalatok alapján a szírek voltak a legértelmesebbek köztük, a legalja pedig az afgán. Amikor kialakításra kerültek a különböző blokkok részükre a szír férfiak egy része kért seprűt és zsákokat majd neki láttak kitakarítani azt a helyet ahol el kellett tölteniük kb 1 napnyi időt. Az afgánok és a pakik meg kiröhögték őket, hogy mit csinálnak. Mikor ezt észleltünk kiszedtünk 5-5 afgán és pakit, hogy takarítsák ki a folyosókat. Szánalmas volt amit leműveltek. Ja az alap volt ezeken a helyeken, hogy a férfiak aludtak a tábori ágyakon a nők fekhettek a földön a gyerekekkel együtt. A női férfi lebontás a szíreknél kb 75-25 volt az afgánoknál kb 95-5 volt az arány, szóval nem lepődtem meg, hogy a repülőkön a férfiak vannak túlsúlyban.
Panaszkodott az egyik nő, hogy menet közben a férje a 4 gyerekből hármat eladott...
Érdekesség, hogy a szírek utálták az afgánokat és viszont az afgán is őket. Ellenben mindkettő banda utálta a feketéket. Furcsamód a feketéknek tökmindegy volt honnan jöttek megfértek egymás mellett, bár elenyésző volt a számuk.
Lett rengeteg történetem innen, a régi telefonomon meg egy kazalnyi fotó is van.