Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez nwm vonalassag,sima erdekeltsegi logika.Eszaki atamlat eseten is hatom jeloltet aftam meg,mert mindharomnak erdeke volt a robbantás.Tudjs fene,jogy vegul is melyik volt.Hàt gyerekek, olyan volt az utóbbi 5 oldalt àtolvasni, mintha egy fészbúk szocnyugger elvakult politkusimàdó alàkommentcunamit olvastam volna.
Ennyien àtléptétek hirtelen a korhatàrt, ami utàn ész nélkül a hergelt ideg az elsô reakció? Többségében évek/évtized óta biztpolt (is) tanulmànyozva. Gyakorlatilag egybôl az orosz-ukràn baràsàgtalan mérkôzés szelleme jött àt, pedig itt még lada és tàrsai meg sem jelentek hergelni.
Gondolom kurvàra ideje lenne mindenki részérôl visszavedleni az elôször gondolkodó, aztàn elemzô megnyilvànulàsok vilàgàba a félig kiesô vicsorgó protkós agyfasz idegàllapot helyett.
@Negan szerintem könnyeden talàlnàl kinek az érdeke dolgot nyugaton is. Ha akarnàl. Nem akarsz, narratív lettél, de legalàbb nem acsargó nyugger.
Ez nwm vonalassag,sima erdekeltsegi logika.Eszaki atamlat eseten is hatom jeloltet aftam meg,mert mindharomnak erdeke volt a robbantás.Tudjs fene,jogy vegul is melyik volt.
Koszovo berobbantada jelenleg azonban egyedul az oroszoknak lenne jó.
Boszniában...amúgy nem volt már egy területi rendezési terv ami mögé Orbán is beállt? Csak a nyugatiak lecsapták. 4-5 éve talán?
Jaja, Koszovó nem szerb részének elengedéséért cserébe kapna Szerbia boszniai területeket a horvátokkal együtt.Boszniában...
Ez kb. olyan, mintha Benjamin Netanjahu Berlinben, az Adolf Hitler téren mondana németül beszédet a legendás zsidó-német barátság jegyében.Keine Pánik!
Peti miniszter Belgradban osztja azt észt a szerbeknek ezen a gyűlésen.
Ez a térkép még jó is lenne, ha a Vajdaság is "be lenne jelölve". Ha már rendezkedünk.Jaja, Koszovó nem szerb részének elengedéséért cserébe kapna Szerbia boszniai területeket a horvátokkal együtt.
Az szerintem Bosznia volt, nem?amúgy nem volt már egy területi rendezési terv ami mögé Orbán is beállt? Csak a nyugatiak lecsapták. 4-5 éve talán?
Gondolom majd kiadnak egy közleményt, hogy növelni kell a szélsőjobb elleni erőfeszítéseket, aztán ezzel le is van tudva.
Hasonlít, de az orosz specifikàció. Nyugatosék a szélsôjobb jelentette fenyegetést rettegik, azaz az adott orszàgok nemzetének az önképének és stàtuszànak helyreàllàsàt.A szó amit keres a "denacifikálás"
és gondolom ezt a bosnyákok önként és dalolva adnák át .. egyszerűen nem is értem hogy gondolták..Jaja, Koszovó nem szerb részének elengedéséért cserébe kapna Szerbia boszniai területeket a horvátokkal együtt.
A térképből látszik, hogy etnikai alapon a szerb-alban konfliktust lehet a legegyszerűbben megoldani.Jaja, Koszovó nem szerb részének elengedéséért cserébe kapna Szerbia boszniai területeket a horvátokkal együtt.
Igazság szerint, ha Koszovó példáját vesszük alapul, akkor teljesen jogos követelés lenne a szerbek és a horvátok oldaláról egy ilyen rendezés.és gondolom ezt a bosnyákok önként és dalolva adnák át .. egyszerűen nem is értem hogy gondolták..
az rendben van,hogy a szerbek meg a horvátok mennének .. de a bosnyákokat kérdezte erről valaki ? nekem életszerűtlennek tűnik,hogy bárki szívesen adna fel bármilyen területet is.Igazság szerint, ha Koszovó példáját vesszük alapul, akkor teljesen jogos követelés lenne a szerbek és a horvátok oldaláról egy ilyen rendezés.
Ráadásul ha a NATO (és főleg az USA) engedélyezne egy népszavazást az ügyben, akkor valószínűleg eredménye is lenne a kezdeményezés. Nem csak a konfliktushelyzet szűnne meg az egyes népek között, de minden érintett fél is profitálna ebből. A szerbek és a horvátok területeket nyernek, miközben nem kell aggódniuk a határaikon kívül szakadt polgáraik miatt. Miközben a bosnyákok meg több évtized után végre békében élhetnének.
Jelenleg is a működésképtelenség határán billeg az egész ország. Senki nem tud együttműködni a másikkal. A szerbek már nagyon mennének. De persze akkor már a horvátok is.
Jelenleg ha megrendeznének egy ilyen népszavazást, akkor szerintem már országos szinten is átmenne. 2013-as adatok szerint 50-50% volt az aránya a bosnyák és a más nemzetiségek között.az rendben van,hogy a szerbek meg a horvátok mennének .. de a bosnyákokat kérdezte erről valaki ? nekem életszerűtlennek tűnik,hogy bárki szívesen adna fel bármilyen területet is.
Na, ennyit a nagy pánszláv testvériségről.Szerbia kész fegyvereket szállítani Ukrajnának, és nem segíti Oroszországot párhuzamos importtal
Aleksandar Vučić szerb elnöknek, aki háromhavonta beszélt Vlagyimir Putyinnal, nincs kifogása az Ukrajnába irányuló szerb fegyverszállítás ellen. Szerbia ugyanakkor nem kíván segíteni Oroszországnak a nyugati szankciók megkerülésében tiltott áruk reexportálásával.
A már folyamatban lévő fegyverszállítások is hozzájárultak ahhoz, hogy Belgrád megnyerje a nyugati országokat a maga oldalára a koszovói konfliktusban – írja a Financial Times.
Ahogy Vučić az újságnak adott interjújában elmondta, tudja, hogy közvetítőkön keresztül Szerbiában gyártott lőszerek és fegyverek jutnak Ukrajnába:
"Lehetséges, hogy ez megtörténik? Nincs kétségem afelől, hogy ez megtörténhet. De mi a mi alternatívánk? Nem gyártani [fegyvert]? Nem ad el?"
A jól bevált szerb fegyverszállítás Ukrajnába fontos tényező volt az Egyesült Államok, az EU és a NATO álláspontjának megváltoztatásában a Koszovó és a szerb etnikai kisebbség (Belgrád által támogatott) konfrontációjában – mondta a térségben dolgozó három nyugati diplomata. az FT.